4 august 2018

Farul Constanţa - Poli 4:1 (1:1)

Oricâte planuri am face, niciodată nu are cine să le lege. Deşi alb-violeţii au evoluat conform aşteptărilor în primele patruzeci de minute, două penalty-uri şi o eliminare au întors jocul în favoarea gazdelor. Astfel, reuşita lui Drăghici rămâne pentru statistică, iar în rest toate perspectivele devin chiar mai sumbre decâte erau înainte.


Maniera agresivă în care jucătorii lui Ganea au abordat meciul a arătat bine. Farul abia a ieşit din propria jumătate, părând copleşită de situaţie. După golul anulat al lui Drăghici (min. 4), a urmat un şut din afara careului al lui Melinte, respins de portar (min. 10), iar apoi o altă şansă a lui Drăghici, blocat de portar (min. 15). Gazdele, atunci când au ajuns în jumătatea adversă, au dat de nişte fundaşi destul de precipitaţi, cu Haruţ depăşit în câteva rânduri chiar de la debut. Poate că am suferit tocmai datorită formulei alese de Ganea, cu Melinte la închidere şi Basic-Mutu în centru, asta după ce Bocşan s-a accidentat la încălzire. Astfel, un jucător al Farului a trimis în plasa laterală din poziţie dificilă (min. 14), ca apoi o minge să-l lovească în braţ pe Haruţ în propriul careu, dar nu era o fază de penalty (min. 26). Doumbia a încercat să mai ciupească un penalty, fără a avea ce se primească (min. 31), înainte ca alb-violeţii să deschidă scorul: Drăghici a scos o liberă în marginea careului, tot el a bătut peste zid şi l-a învins pe portar (min. 34). Apărarea noastră neconvingătoare a facilitat gazdelor faza primului penalty, neintervenind decisiv cât timp mingea se plimba prin preajma careului. A urmat un şut din douăzeci de metri care l-a lovit în braţul (nemişcat) pe Mutu şi s-a dat unsprezece metri plus cartonaş galben. Grigoraş a bătut tare şi sigur, fără şanse pentru Curileac (min. 42). Bîrnoi a mai avut o jumătate de şansă chiar înainte de pauză, însă şutul său de la distanţă a trecut peste.

După reluare tot Poli a controlat partida, fără să încropească mare lucru în jumătatea adversă. Prima şansă i-a venit lui Mrkela, şutul său lovind bara de sus a porţii adverse (min. 57). La ceea ce a părut a fi din nou una din primele acţiuni în jumătatea noastră, Farul a beneficiat de încă un penalty: Mutu a respins slab, mingea a ajuns la un adversar care a tras tot din marginea careului, acelaşi Mutu s-a întors cu braţul lipit de corp, mingea l-a lovit şi...s-a dat. Plus cartonaş galben şi eliminare. Meciul s-a rupt aici, odată ce gazdele au ajuns în avantaj, fără a avea ocazii de gol timp de 65 de minute. Alb-violeţii s-au înmuiat complet, iar Farul s-a deprins după o fază la care Dumbravă a arătat foarte precar, cu acelaşi Grigoraş înscriind (min. 76). Golul patru a venit din fază fixă, cu Codrea marcându-l larg pe...Grigoraş, lovitura acestuia de cap depăşindu-l pe Curileac. Au mai fost câteva jumătăţi de ocazie până la final, inclusiv un gol anulat lui Motreanu pe motiv de ofsaid, însă tot răul era deja făcut.

Nu mai e mare lucru de spus. Poli a arătat bine o vreme, n-a concretizat şansele avute, iar apoi ezitările defensive ne-au fost taxate la maximum. Noii-veniţi, cei pentru care au fost sacrificaţi jucători crescuţi de club, au clacat, la fel cum au dezamăgit şi câţiva dintre cei cu experienţă de la care aveam alte aşteptări. Farul a jucat mai bine decât „avea dreptul” să o facă, considerând ce s-a întâmplat la clubul constănțean în ultimele săptămâni, și ne-a pedepsit aspru, condusă de eficiența lui Grigoraș și de impresionantul Doumbia.

O asemenea înfrângere ar fi un rezultat rău în orice circumstanţe. În acestea, este dezastruos, fiindcă pentru club era imperativ să înceapă cu dreptul, să ofere nişte argumente celor care ar mai fi dispuşi să gireze la supravieţuirea lui, Aşa...mă tem.

Completare ulterioară: Bocșan nu a s-a accidentat, ci atunci au realizat oficialii clubului că acesta, asemeni lui Contra și lui Golda, nu aveau trecerea făcută în carnetele de jucători către Poli după împrumuturile la Ripensia. Iar noi trebuie să avem încredere că cei care nu pot gestiona niște formalități administrative vor găsi ieșirea din această situație extrem de dificilă a clubului.

Poli: Curileac - Haruţ, Mutu, Basic, Dumbravă - Melinte - Mrkela, Codrea, Bîrnoi, Popovici - Drăghici

Schimbări:

Motreanu pentru Popovici (min. 72)
Podină pentru Dumbravă (min. 78)
Velcotă pentru Mrkela (min. 84)


Niciun comentariu :

Google+