12 august 2018

Poli - Brăila 2:2 (1:0)

A mai trecut o săptămână, dar alb-violeții au rămas în același loc mental de la finalul meciului cu Farul. De această dată am condus chiar la două goluri diferență, fără ca adversarii să aibă mai mult de o ocazie tot meciul, iar în două faze consecutive am comis două gafe defensive imense, pentru a ne trezi egalați. Astfel, reușitele lui Drăghici și Bîrnoi ne aduc doar un punct, iar echipa pare a fi una foarte neconvingătoare.


Într-un fel este de înțeles. Am evoluat astăzi cu șase jucători U21 titulari, am controlat meciul, și a fost de ajuns să nu fim atenți în două rânduri ca toată munca să fie aproape de prisos. Spre deosebire de partida de la Ovidiu, meciul de azi n-a avut mult nerv, cu temperatura dogoritoare în prim plan. Oaspeții au avut singura lor ocazie de gol construită din întregul meci la o fază fixă, Curileac întinzându-se spectaculos pentru a scoate lovitura de cap trimisă spre poartă (min. 10). Drăghici a trimis peste centrarea lui Popovici, dar deși mingea s-a tot plimbat prin preajma careului advers, nu am reușit să legăm destule pase cât să ajungem la finalizare. Scorul a fost deschis după ce Motreanu a încercat o preluare în careu și un adversar a blocat mingea cu brațul. Drăghici a bătut penalty-ul, cu bara, și a înscris (min. 35).

Meciul a continuat la ritmul lâncezit al primei reprize și după reluare, pasa finală lăsându-se mai mereu așteptată. Într-un final, Bîrnoi a preluat o minge în flancul drept și a înaintat nestingherit în zonă centrală, șutul său din marginea careului fiind suficient de puternic pentru a-l învinge pe portar (min. 61). Meciul trebuia să fie rezolvat, însă defensiva alb-violetă a mai avut un cuvânt - chiar două - de spus. Curileac i-a dat o pasă scurtă lui Podină în zona careului propriu, acesta a trecut de un adversar în primă fază, însă a degajat doar până la alt jucător brăilean în treizeci de metri, Bocșan nu a fost foarte ager și l-a scăpat din marcaj pe Bertrand, care a primit și a trimis mingea pe sub Curileac, ieșit în întâmpinare (min. 66). Dacă asta a mai mers cumva, două minute mai târziu Curileac strigă tare „EU” pe o minge lungă în marginea careului, un balon pe care îl putea și prinde în brațe, însă dă pe lângă balon încercând o degajare și oferă golul pe tavă Brăilei. Alb-violeții n-au mai avut suflu să forțeze ceva pe final, chiar dacă Motreanu și Opoku au ajuns în ultimele minute în poziții bune de centrare, fără a oferi servicii de calitate.

S-a simțit lipsa de maturitate a echipei în acest joc, dar până la urmă nu acesta este cel mai grav lucru. Grav este că nu am putut lega două-trei pase în treimea ofensivă, că ne compromitem cu erori personale, și că nu tragem cu dinții de rezultate. E cumva comic, eram convins din pregătiri că stăm bine defensiv, însă una era să joci cu Străuț, Melinte, Mutu, Dumbravă și Artean în fața lor, alta cu cvintetul de astăzi. De remarcat că Melinte s-a accidentat la antrenament și probabil va lipsi până la trei săptămâni, în vreme ce ghanezul Opoku a fost legitimat la timp pentru a evolua deja în partida de astăzi. În plus, în atac a reapărut Pădurariu, care și-a făcut și el debutul în liga secundă.

Recent auzeam un antrenor discutând despre puterea victoriilor și mentalitatea pe care o aduc rezultatele pozitive. Noi suferim în continuare pe seama slăbiciunilor arătate sezonul trecut, a presiunii și a neîncrederii date de inabilitatea de a lega câteva victorii. Pentru Poli urmează meciul cu Ripensia, însă mai importantă va fi partida „insolvenței” dată la Tribunal, cu termen pe 20 august.

Poli: Curileac - Motreanu, Bocșan, Podină, Dumbravă - Haruț - Popovici, Codrea, Bîrnoi, Velcotă - Drăghici

Opoku pentru Codrea (min. 62)
Pădurariu pentru Bîrnoi (min. 88)


Niciun comentariu :

Google+