11 august 2018

Juniori: Poli - LPS Banatul

Pentru oricine urmăreşte cât de cât ce se întâmplă la centrul de juniori de la club, era evident că aceasta este direcţia în care ne îndreptăm. După ani de zile în care nu s-a investit mai mult de strictul necesar, chiar şi banii veniţi pentru juniori fiind direcţionaţi spre alte nevoi stringente, nu s-a restructurat centrul deşi încă de la venirea lui Drăgoi era evident că se impun anumite schimbări, aici am ajuns: 0-7 în cele două partide cu LPS Banatul, meciuri în care alb-violeţii au tras un singur şut pe poartă.


La U19 era şi greu să ai multe aşteptări. După plecarea lui Victor Collins, a fost numit Alin Paleacu antrenor, care a plecat la rândul lui (la ASU Politehnica), iar în acest meci juniorii l-au avut pe bancă pe Petre Vlătănescu, principal la U17. În fapt, vreo jumătate de oră în repriza secundă n-a fost nimeni pe banca noastră, asta şi fiindcă am avut doar două rezerve. Mai are rost să menționez că o parte dintre jucătorii de la U17 nu au putut sta pe bancă fiindcă nu aveau carnetele la zi? Deci ce să speri de la nişte copii pregătiţi cu atâta instabilitate în jurul lor? Asta ca să nu adresăm şi un alt trist adevăr, că valorile au părăsit acest club.

Despre meci nu sunt multe de scris. Moşoarcă a ţinut cumva poarta intactă douăzeci şi cinci de minute, cu patru intervenţii bune. Apoi, deşi Poli avea doi fundaşi centrali foarte înalţi, Banatul a înscris în urma unui corner. Organizarea defensivă a echipei a fost slabă în general, iar la nici un minut de la deschiderea scorului, am faultat în careu şi oaspeţii s-au distanţat la două goluri (min. 26). La pauză a intrat în poartă fiul lui Valentin Velcea, generaţia 2004, care a apucat şi el să-şi treacă în cont trei intervenţii bune. Alb-violeţii au avut o mare ocazie de a reintra în meci, însă fundaşul Belu a fost blocat, iar apoi vârful Mihai nu a putut direcţiona mingea înspre poarta goală (min. 56). În fine, o pasă slabă înapoi a aceluiaşi Belu a fost interceptată de un adversar, care n-a iertat, stabilind şi scorul final al meciului (min. 64).

Moşoarcă - Târţău, Mirescu, Badaood, Belu - Ivanovic - Gavrilă, Buga, Grosu, Ursu - Mihai

Schimbări:

Velcea pentru Moşoarcă (min. 46)
Borugă pentru Gavrilă (min. 65)

Credeam că lucrurile vor sta mai bine la U17, unde nucleul echipei a fost păstrat şi jucătorii care fuseseră „un an prea mici” sezonul trecut, erau acum mai maturi și la nivel cu adversarii. Nouă dintre titulari au evoluat și în primul egal de anul trecut în fața Banatului, scor 1-1. Și atunci meciurile au fost echilibrate, dar alb-violeții au reușit să rămână neînvinși și au ajuns la Elite.

De această dată, lucrurile au stat mult mai rău, semn că degeaba a trecut un an, dacă clubul ți-a oferit condiții precare pentru a crește și sportiv. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, doar că în vreme ce noi am ratat o ocazie chiar la debut, oaspeții au deschis scorul...dintr-un corner (min. 6). Nu am reușit să ajungem în fața porții adverse, iar tot Banatul a avut o șansă când un șut de la distanță a lovit bara și a refuzat să intre. Meciul s-a cam decis chiar înainte de pauză, după ce am pierdut o minge la mijlocul terenului, un jucător advers a scăpat singur cu portarul și a înscris.
În partea secundă jocul s-a deschis, însă ocaziile au apărut doar la poarta noastră. Lentoarea de pe axul central ne-a expus de mai multe ori, iar Banatul ne-a „iertat” cu doar două goluri (min. 65 și 73).

La cum arată situația la ambele formații de top de juniori, măcar n-o să mai fim așa de frustrați că nu folosim tinerii noștri la echipa mare, fiindcă n-o să mai avem pe cine folosi. Jucătorii care au calitate și depun efort nu vor putea crește dacă formația din jurul lor joacă un astfel de fotbal, în liga zonală. Fără condiții, rezultatele se vor deteriora în continuare. Nu e greu să spui că „izvorul s-a secat”, dar mai sunt câțiva jucători care în alte condiții ar putea progresa frumos. Nu, însă, la felul în care este condus centrul, tratat mai mult ca o povară, decât o sursă de mândrie.

Daminescu - Foca, Bain, Tașcă, Codrea - Chiriac, Leonte - Dobrincu, Românu, Toboșaru - Olteanu (?)

Schimbări:

Periat pentru Românu (min. 59)
Zetu pentru Toboșaru (min. 66)
Sabaiduc pentru cineva neidentificat

Niciun comentariu :

Google+