10 august 2018

Avancronică: Poli Timișoara - Unirea Brăila

E eufemistic să spui că n-a ieșit chiar bine debutul de sezon. O vreme am văzut fotbal bun, dar ulterior echipa a clacat nepermis. Condițiile rămân dificile, iar în această a doua etapă întâlnim o echipă nu foarte diferită de cea din prima rundă. Meciul programat la ora prânzului, duminica, ne va oferi oportunitatea unei prăjeli ad hoc.


Dacia Unirea Brăila

Și Brăila s-a adunat doar pe ultima sută de metri, dar n-a făcut o treabă rea într-un timp foarte scurt. Au pierdut acasă cu Ripensia, în ultimele minute, într-un meci în care au ratat și penalty. Nu au fost mulți jucători în primul unsprezece care să nu aibă măcar un sezon de ligă secundă în spate și au reușit să-l ia pe Liviu Gheorghe împrumut de la Dinamo, și pe chinezul Lu de la CFR Cluj.

Normal că asta nu face din Brăila o formație redutabilă, dar pentru un club care nu știa dacă va începe noul sezon, nu arată deplorabil. Ținta clubului rămâne supraviețuirea în liga secundă. Nu mă mai hazardez cu prognoze de rezultat, dar e clar că...trebuie.

P.S. Remarc sigla frumoasă a brăilenilor.

Poli Timișoara

Lucrurile au rămas tensionate după înfrângerea suferită la Constanța. Nu cred că există cineva care să stea liniștit cu privire la viitorul clubului, dar până să ve pronunța tribunalul cu privire la intrarea în insolvență, nu vom ști mare lucru. Și după aceea va mai dura o perioadă până să se treacă de masa credală, moment în care am afla cu câte datorii rămâne clubul și până când trebuie să le stingă. N-are cum să fie ușor să te pregătești în aceste condiții de incertitudine, dar clubul ar putea ajuta prin plata salariilor jucătorilor curenți - ba chiar asta ar fi cheia, dacă este să mai speri, în nebunia de polist, la ceva de la acest sezon.

Sportiv, s-au testat mulți jucători în meciul amical de miercuri, dintre care au șanse să rămână doar doi: mijlocașul japonez Yushi Kawaguchi și fostul junior de la Inter, Justice Opoku (video aici), care evoluează în spatele vârfurilor. Sunt tare curios cum va rectifica Ganea carențele defensive arătate în etapa de debut. Aș vrea să văd o linie de patru cu Melinte și Bocșan în centru, în primul rând. Apoi vom vedea ce opțiuni își asumă antrenorul pentru posturile de fundaș dreapta și la închidere, cât și dacă va mai merge pe mâna lui Dumbravă în flancul stâng.

De la mijloc în sus nu prea este loc de inovații. Velcotă a jucat tot meciul în amicalul cu Giarmata, deci nu cred să fie titular (asemeni lui Străuț, la o adică). Rămânem, probabil, în aceeași configurație, atunci.

Ce zice Ganea? Și el, temperat.
„Întâlnim o echipă cu experiență, care activează de foarte mult timp în Liga 2, e o echipă cu un palmares bun. Am văzut la primul lor meci că sunt ca și noi, o echipă în construcție. Dar cred că Brăila va veni aici să ne pună probleme și o să fim foarte atenți cu ei.”
Ca fapt divers: unul dintre juniorii clubului, fundașul dreapta Gabriel Andreca (2000) a plecat la FCSB.

Cronica ultimei întâlniri: 

Nu mai avem alte întâlniri în arhivă între Poli și Brăila.

Niciun comentariu :

Google+