8 decembrie 2018

Dacia Unirea Brăila - Poli 2:0 (1:0)

Teoretic era simplu. Practic, ne-am făcut singuri viața grea, am primit gol repede, am ratat din toate pozițiile și așa am intrat pe ultimul loc în iarnă, cu o grămadă de semne de întrebare la care răspunsurile se vor tot lăsa așteptate. N-ai scuze pentru un asemenea rezultat, în fața unei echipe adunate aproape la disperare, neplătită de luni și luni de zile.


Cojocaru a ales să riște și l-a trimis pe Foca în titular, în vreme ce Contra l-a înlocuit pe accidentatul Smaranda în poartă. Meciul a început cu două șanse pentru alb-violeți, dar Stere a ratat încă din primele secunde, o șansă mare singur cu portarul tratată cu superficialitate, în vreme ce Haruț n-a prins poarta cu un șut de la distanță. Gazdele au fost mai puțin generoase și au deschis scorul la prima ocazie, când Hamza a înscris cu capul după o lovitură liberă (min. 8), scăpând din marcajul de Codrea. Stere și Golda au avut jumătăți de ocazii în preajma minutului 15, dar jocul a fost destul de încâlcit, construcția anevioasă, iar gazdele au rămas periculoase pe contre. A mai trecut un sfert de oră până la următoarea ocazie, șutul imprecis al lui Drăghici din marginea careului ratând poarta, deși îl avea liber pe Golda în stânga. Același Drăghici a încercat un șut în forță, peste (min. 33), urmat de o tentativă la fel de optimistă a lui Codrea (min. 36). Mare șansă la o contră a avut Golda, servit în centrul careului de Drăghici; deși era liber, n-a preluat bine, a întors pentru Stere, care a tras slab într-un adversar (min. 39), ca apoi tot Stere să încerce o foarfecă la centrarea lui Filip, peste (min. 40). Repriza s-a încheiat cu ratarea incredibilă a lui Drăghici, care, servit în careul mic de Bîrnoi și complet demarcat, a trimis slab cu capul și portarul a putut respinge (min. 45+3). Astfel, în ciuda unei reprize dominate de alb-violeți, cu multe jumătăți de ocazii și cel puțin trei ocazii mari, am intrat conduși la cabine.

Fazele fixe au rămas principala sursă de pericol pentru gazde, care ne-au dat emoții chiar la debutul reprizei, cu o șansă chiar bună de a marca la a nu știu câta bâlbâială în careul nostru (min. 53). Din păcate nu am continuat cu jocul arătat mai ales pe finalul primei părți, iar ocaziile au fost, din nou, păsări rare. Când în sfârșit am adus mingea periculos în preajma careului, ne-am mișcat tare greoi, și Bîrnoi a reușit doar un șut în apărătorii adverși (min. 72), respins în corner. La contra care a ieșit din cornerul respectiv, Brăila și-a mărit avantajul cu o un șut fantastic de la 25 de metri, la vinclul porții lui Contra. Justa răsplată pentru o repriză în care n-am tras deloc de noi și de rezultat. Chiar și așa, puteam reintra rapid în joc, dar am arătat în continuare că nu suntem capabili să finalizăm, șutul lui Bîrnoi din interiorul careului fiind mai mult o pasă la portar (min. 75). Drăghici a reușit să mai rateze una din cinci metri la cornerul lui Haruț (min. 81), unul dintre jucători a încercat o minge pe spate cu poarta goală, dar n-a cadrat-o (min. 84), iar Stere și-a mai trecut în cont o pasă la portar din poziție bună (90+1). Am avut apoi un unsprezece metri pe care arbitrul l-a scos din careu, libera a bătut-o Drăghici în zid, a mai primit o șansă dintr-o poziție ceva mai grea și a executat-o la fel, și am mai ratat una din careul mic la cornerul care a urmat. Așa s-a terminat.

A fost o măciucă drept în creștet, dată atât de adversari, cât mai ales de propria echipă. N-am putut marca dintr-o sumedenie de ocazii, iar în repriza secundă am evoluat de-a dreptul execrabil. Alegerile lui Cojocaru n-au ajutat, însă mai mult ne doare că intrăm în iarnă la douăsprezece puncte de salvare, o sarcină dificilă și pentru un club care are resurse să acopere toate lipsurile pe care le are în lot și în conducerea tehnică.

P.S. Dacă aveți răbdare, puteți butona pe aici să vedeți golurile și fazele de poartă.

Poli: Contra - Foca, Melinte, Ivanov, Filip - Haruț, Codrea - Bîrnoi, Drăghici, Golda - Stere

Schimbări:

Pop pentru Bîrnoi (min. 80)
Bocșan pentru Foca (min. 80)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Sa joci aproape meci de meci cu 2 jucători minus e imposibil sa mai ai rezultate. Golda și Stere nu au ce căuta în lot. Lotul trebuie întărit cu cel puțin 3 jucători cu experienta. Doar Bilia nu este deajuns . Salvarea de la retrogradare este imposibila cu acest lot!

Unknown spunea...

o jumatate de echipa trebuie inlocuita altfel se arata liga C antrenori jucatori si bani

Google+