18 noiembrie 2018

Catalogul alb-violet: Poli - Petrolul

Poli - Petrolul 0:1 (0:0)
[38 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Mădălin Smaranda

A făcut tot ce se poate cere de la el, cu o paradă și câteva ieșiri esențiale.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,1

Radu Motreanu

Am suferit în flancul drept, asta și fiindcă Motreanu a avut parte de puțină susținere. Eroarea sa avea să fie decisivă. N-ai ce face, se întâmplă, nu este el primul care o comite ca apoi să pierdem.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,2

Igor Basic

Un joc relativ curat. Atunci când trebuie să dea pase pe jos, acestea nu-și găsesc cu ușurință ținta.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Cristian Melinte

A arătat ca un adevărat lider, sigur defensiv și semnând două ocazii în repriza secundă. Este o plăcere să-l vezi când urcă cu mingea la picior.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,4

David Filip

Nu s-a simțit în largul lui pe flancul stâng (unde nici nu-i este locul). Pus deseori sub presiune pe adversari, a comis o sumedenie de faulturi și nu a reușit să fie o prezență notabilă în atac, în ciuda urcărilor sale.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,7

Denis Haruț

O prezență utilă în linia de mijloc, combativ și eficient în poziționare.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,2

Dorin Codrea

Deși a luat aiurea un galben încă de la debutul partidei, a rămas agresiv și implicat în joc.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,6

Denis Golda

Locul lui Golda, dacă există, nu este în flanc. Nu are viteză și nu are dribling pentru a profita de spațiile oferite în acea zonă. A muncit cu puține reușite (o fază frumoasă în primă repriză, finalizată cu șut), iar antrenorul ar fi trebuit să se sesizeze că nu mai poate de prin minutul 60.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,3

Octavian Drăghici

Poziția mai retrasă i-a priit lui Drăghici, care a putut pune mingea jos, să deschidă jocul și să urce pentru a oferi soluții la finalizare în careu. I-a lipsit viteza când ar fi putut înscrie, iar când a fost tras în careu pe final, arbitrul s-a făcut că vede ce vrea el.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,5

Cosmin Bîrnoi

Destul de activ în prima parte, când a irosit o șansă, chiar două dacă luăm în calcul aproape-autogolul din final de repriză. În a doua a cam dispărut din joc, cu excepția fazei notabile finalizată de Melinte, când a dat o pasă ideală cu călcâiul.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Giani Stere

Izolat și prea puțin activ.

Nota Cronicii: 4,8
Nota comunității: 4,1

REZERVE

Saibou Keita

N-a avut un impact pozitiv odată ce-a intrat și a irosit o șansă rezonabilă.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,2

Alexandru Dobrincu

O schimbare de neînțeles pentru mine. Dobrincu a luat un galben și a atins o dată mingea în zece minute de joc.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,1

ANSAMBLU

Ștefan Nanu/Călin Cojocaru/Adrian Săvoiu

Trioul care conduce echipa a făcut o alegere inspirată în a-l plasa pe Drăghici mai aproape de mijlocul terenului. Am văzut niște scheme la contre care au făcut o diferență, însă odată ce au dispărut spațiile, ne-a fost foarte greu.

Altfel, maniera în care a fost gestionată ultima jumătate de oră a lăsat de dorit: cel care trebuia înlocuit cu Keita era Golda, nu Stere, din rațiuni fizice. Să zicem că faci acea schimbare, dar introducerea ulterioară a lui Dobrincu a fost de neînțeles pentru mine: pe de o parte, faptul că a fost efectuată așa de târziu; pe de alta, că a fost introdus un junior care abia a împlinit 16 ani, un jucător bine sub 1,80 m, în condițiile în care urma să joci cu mingi înalte și aveai nevoie de cineva care să poată lupta la cap - iar pe bancă ședeau Pop și Bocșan.

Vorba vine, unsprezecele nostru se face aproape de la sine. Trebuie să iei una, două decizii, dar în rest nu ai opțiuni. Momentele în care faci schimbările și ce schimbări faci trebuie să fie clare încă dinainte de meci, în funcție de rezultat; restul sunt doar improvizații sau inspirații. Săvoiu și Cojocaru discutând parcă la presiunea tribunei cu cine să-l înlocuiască pe Golda n-a inspirat existența unui astfel de plan, iar introducerea lui Dobrincu a fost complet ineficientă.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,3

Echipa

Din păcate, este al nu știu câtelea meci din care nu izbutim să obținem ceva deși suntem aproape de adversari și nu jucăm rău. Am văzut oricum un plus față de meciurile cu Politehnica sau cu Aerostar, partide în care am părut copleșiți de niște echipe cel mult mediocre. Este esențial să menținem această convingere pentru meciurile importante care urmează.

Am remarcat pe reluări cât de mult și-a dorit arbitrul să nu ne dea penalty la ultima fază, când a fluierat reluarea cornerului după ce Haruț a trimis spre careu, văzând cum un adversar îl trăgea serios de tricou pe Drăghici. Chiar nu-mi aduc aminte de o fază importantă care să fie 50-50 și să se judece pentru noi de-a lungul acestui sezon. Probabil au fost, dar sigur nu multe. Simți mai tare ca niciodată aceste lucruri când ești în genunchi.

La fel de adevărat este că penalty-ul dictat a fost unul corect - din opt lovituri de pedeapsă, câte s-au dat împotriva noastră în acest sezon, șase, dacă nu șapte au fost în situații fără pericol iminent (adică dacă nu faultezi, probabil iei gol). Faulturi prin colțul careului, faulturi când adversarii nu au mingea sub control, hențuri anapoda, tot din astea am avut. Trebuie și jucătorii să se gândească la asta, la cum putem elimina aceste cadouri. Se vede încă teama în dueluri doi sau chiar trei la unu în preajma careului, și este de înțeles, când știi cât de greu dai goluri. Ca apărarea să capete încredere, trebuie să crească atacul - noi nu avem soluții pentru adversari care nu ne lasă spații, iar în mod paradoxal, când dăm gol jucăm cu și mai multă frică.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Omul meciului

Cristian Melinte - 44,7%
Niciunul - 28,9%
Mădălin Smaranda - 15,8%
Igor Basic - 2,6%
Saibou Keita - 2,6%
Dorin Codrea - 2,6%
Radu Motreanu - 2,6%

Niciun comentariu :

Google+