17 noiembrie 2018

Poli - Petrolul 0:1 (0:0)

Deși alb-violeții au fost egalii adversarilor de astăzi, din nou am rămas fără răsplată. Un gol încasat după un penalty oferit cadou ploieștenilor a decis soarta punctelor, iar acest rezultat ne împinge, finalmente, pe ultima poziție a clasamentului.


Modificările tactice asumate de Nanu/Cojocaru/Săvoiu au funcționat în parte: Drăghici a evoluat mai retras, cu Stere împins în față. Astfel, atunci când mingea ajungea la Drăghici, acesta putea deschide jocul (de regulă spre Bîrnoi), ca apoi să urce în careu și să avem mai mulți oameni la finalizare. Pe acest tipar am și avut câteva șanse - Drăghici a scăpat spre poartă, însă lipsa de viteză l-a forțat să tragă din marginea careului, de unde n-a cadrat efortul (min. 13); idem și Bîrnoi, mai spre stânga, dar tot central, n-a reușit să scape de adversar și a tras moale din șaisprezece metri (min. 20). Oaspeții au avut posesia, uneori au deschis cu multă ușurință jocul în flancul nostru drept, unde Motreanu era expus și fără susținere, dar în afara unui șut din unghi care a ratat poarta, au mai creat pericol doar la ocazia lui Șaim, șutul acestuia fiind parat de Smaranda (min. 34). Alb-violeții s-au apropiat din nou de poarta adversă, de această dată prin Golda, a cărui șut a fost reținut în doi timpi de portar (min. 37), iar la una din ultimele faze ale reprizei, centrarea slabă a lui Bîrnoi a fost respinsă anapoda de un adversar, intervenția portarului Tordai salvându-i pe ploieșteni de un autogol spectaculos (min. 44).

Am început prost partea secundă, cu un gol venit repede. O acțiune de atac a oaspeților părea să se sfârșeacă după o centrare spre colțul lung, însă Motreanu a judecat greșit faza, și a încercat o degajare din prima fără a observa prezența unui adversar în spatele său, pe care l-a lovit în loc de minge (min. 52). Marinescu a înscris și acesta avea să fie singurul șut pe poartă al Petrolului din această repriză. Alb-violeții au avut prea puține reușite în a ajunge la finalizare, singura mare ocazie venind la capătul unei acțiuni frumoase de atac: Bîrnoi l-a deschis cu călcâiul pe Haruț în flancul stâng, acesta a centrat lung la Melinte, care a prins un voleu din plin spre colțul lung, însă mingea a ratat poarta. Oaspeții au mai trimis pe lângă de două ori, cu ocazii venind de ambele părți în minutele de final - o dată când am pierdut balonul la mijloc și imprecizia finalizării ne-a salvat, iar a doua oară când șutul lui Melinte din afara careului a fost respins în corner. N-a fost să fie nici de această dată.

Am pierdut atâtea meciuri strânse acasă, că doare. Și aproape mereu la un gol diferență, cu erori personale care au decis direcția punctelor. Aproape că te-ai fi așteptat ca, inevitabil, măcar câteva puncte să mai intre și în contul nostru, pe fotbalul arătat. Acesta este cam singurul plus de astăzi, că am jucat binișor, în orice caz mai bine ca în partidele cu Politehnica sau cu Aerostar. Doar că nu ne-a fost de ajuns și salvarea de la retrogradare pare teribil de departe.

Poli: Smaranda - Motreanu, Basic, Melinte, Filip - Haruț, Codrea - Golda, Drăghici, Bîrnoi - Stere

Schimbări:

Keita pentru Stere (min. 59)
Dobrincu pentru Golda (min. 86)


Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Îmbucurător este ca conducerea a reușit sa adune destui sponsori cu nume pe lângă echipă. Dacă în următoarele 4 etape de vor aduna 6_7 puncte de poate spera la primăvară. Sa nu uitam de cele _14 puncte..... Asta doar dacă se va întări echipa cu minim 3 fotbaliști cu experienta Este foarte greu i Lig 2 sa folosești 13 jucătorii din care 9 U21. Baftă multă echipei care deține culorile și palmaresul vechii Poli!

Google+