16 noiembrie 2018

Avancronică: Poli - Petrolul Ploiești

Alb-violeții au parte de un meci dificil în acest weekend (și televizat), deoarece înfruntă formația clasată pe poziția a treia. Ploieștenii sunt într-o formă bună, deci nu-și pot imagina că vin pentru altceva la Timișoara decât cele trei puncte. Noi respirăm adânc și sperăm la o prestație inspirată, mai ales că ne-au revenit aproape absenții mari de etapa trecută.

Și ca să facem o treabă de Black Friday, puteți să comandați cartea noastră de pe emag în acest weekend la un preț special - 33 RON cu transport inclus.


Petrolul Ploiești

De la demiterea lui Leo Grozavu, Petrolul a bifat patru victorii la rând - toate la limită, toate cu sudori și cu echipe „slabe” - Brăila, Farul, Ripensia și Daco-Getica. Deci chiar dacă oaspeții de sâmbătă au lotul mai puternic, nu suntem victime sigure.

Și că am adus în discuție lotul, acesta-i cuprinde pe Tordai, Ghinga, Țigănașu, Marinescu sau Plămadă, pe lângă destui alți jucători buni de liga secundă. Multele mutări din vară au avut cerut tribut timpul lor și nu sunt convins că nu mai cer timp în continuare. Meciul trecut, cu Ripensia, au înscris repede, au avut superioritate aproape toată repriza secundă (chiar dublă pe final) și totuși n-au putut să-și mărească avantajul.

În deplasare formația ploieșteană a obținut patru victorii și a pierdut de trei ori, iar din datele de pe LPF2, nu pare că au suspendați pentru partida de sâmbătă. Revin Marinescu și Cazan, absenți în ultimele partide, însă Ghinga nu va fi apt.

Poli Timișoara

Din păcate, întăririle anunțate săptămâna trecută nu au putut fi legitimate. Stupu este amânat pentru la iarnă, în vreme ce pentru Ankomah mai așteptăm documentația. Rămânem, așadar, cu calitățile și deficiențele pe care le cunoaștem.

Partea bună este că singurii absenți la acest meci vor fi Rudolf, Ivanov și Mrkela. Partea proastă este că în continuare nu avem soluții care să dinamizeze atacul nostru, să bage puțină frică în adversar. Aliniem aproape cel mai bun unsprezece pe care îl avem, deci avem șansa noastră. Foarte dificil ne va fi să trecem peste impasul mental în care ne regăsim, să reîncepem să credem că putem câștiga bazându-ne pe forțele proprii.

Vorbele lui Cojocaru:
„Ne aşteaptă un meci dificil, cu o echipă de tradiţie, care aspiră la prima ligă. Revin şi Marinescu şi Cazan (la Petrolul), doi jucători buni, dar eu am încredere în băieţi şi sunt sigur că mâine vom face un rezultat bun. Revin în mare parte toţi absenţii de la Piteşti şi ne-am pregătit bine săptămâna aceasta, am avut atitudine bună…
Vreau să fim realişti, nu e uşor să pierzi cu 5-0, dar ştiu să pierd, nu am venit de la Real Madrid, e o situaţie dificilă din punct de vedere sportivă, din celelalte nu e aşa de grea cum se vorbeşte. La Piteşti am aliniat o formaţie foarte tânără… Chiar am rămas impresionat de tinerii născuţi în 2001, 2002.”

Cronica ultimei întâlniri: 

„Ne-am procopsit și azi cu iluzia unui rezultat strâns, deși am fost echipa care a arătat mai puțin fotbal și și-a dorit mai puțin punctele. Golurile lui Nimely și Jenkins, la două cornere bătute de Goga, maschează diferența dintre cele două formații. Există, cumva, și o parte plină a paharului - compusă din trei, chiar: întâi, că deși nu am arătat prea multe, tot am înscris de două ori; apoi, că în sfârșit am văzut debutul la prima echipă al lui Deian Sorescu; și în final, că Petrolul rămâne în cursă și are motive să învingă pe FC Voluntari în următoarea etapă. Dar...”

https://www.cronicavioleta.ro/2016/05/petrolul-poli-32-20.html

Niciun comentariu :

Google+