22 noiembrie 2018

Avancronică: Mioveni - Poli

Situația noastră rămâne (aproape) neschimbată, chiar dacă luăm o mică doză de optimism pe seama prestației din meciul cu Petrolul, o partidă pierdută, s-o zicem, pe nedrept. Suntem în căutare de puncte, iar un rezultat pozitiv la Mioveni ar reprezenta un imbold important pentru partidele decisive care urmează acasă săptămâna viitoare.


CS Mioveni

Formația de pe locul șapte este una din cele compacte și disciplinate ale ligii secunde. Fără vedete, dar cu jucători experimentați, forța Mioveniului stă în colectivul unit pe care îl are la dispoziție. Pe lângă veteranii Ayza, Năstăsie sau Stoica, și mulți dintre jucătorii mai tineri ai echipei au deja două-trei sezoane în galben-verde. Din acest punct de vedere, argeșenii sunt un rar exemplu de stabilitate.

Dacă mai pui la socoteală faptul că și antrenorul Iordan Eftimie este bine familiarizat cu clubul din Mioveni, îți explici de ce sunt unde sunt acuma, fără a ieși în evidență. Forma lor este una remarcabilă: n-au mai pierdut din 10 octombrie, iar din ultimele cinci etape, au câștigat patru. A fost o victorie la limită cu Daco-Getica, una la pas cu Brăila, un 3-3 devenit 3-0 la masa verde cu Farul, și un egal cu Ripensia. Nimic dominant, dar rezultate pozitive.

Acasă au o înfrângere (FC Argeș) și un egal (U Cluj).

Poli Timișoara

La alb-violeți există niște semne de întrebare cu privire la Ivanov și Drăghici, mai ales al doilea. În mod excepțional, nu avem suspendați - însă Codrea va sta de acum încolo la fiecare galben primit, o soartă care îl paște în curând și pe Basic. Cum aceste galbene nu se „resetează”, vor fi o povară grea pentru restul sezonului, cu Haruț și Melinte următorii susceptibili în acest clasament intern.

Nu cred că putem face minuni ofensive (n-am mai înscris afară din august și oricum am înscris doar de cinci ori de atunci), dar trebuie să progresăm defensiv și să nu mai oferim cadouri adversarilor, fiindcă avem jucători care au o bună calitate individuală. Nu că ar fi ușor să te apari dacă nu poți pune în pericol poarta adversă, însă m-aș mulțumi dacă n-am comite erorile personale care ne-au costat atâtea goluri în ultimele meciuri.

La fel de important este ca cei care conduc echipa de pe bancă să fie mai bine pregătiți când vorbim de efectuarea schimbărilor. Chiar dacă mi-aș dori ca juniorii să prindă minute în acest sezon, nu-i văd ca pe o soluție atunci când avem nevoie de goluri. Fizic nu au forță pentru nivelul L2, iar ce aduc ca viteză, tehnică și ambiție nu compensează, mai ales atunci când adversarii se apără.

Conducerea a anunțat că a plătit 97% dintre jucători, cu restul urmând să-și primească banii în zilele următoare. Este un semn bun, iar dacă rămânem la zi cu plățile și mai obținem niște puncte până la iarnă, vom putea începe să sperăm fundamentat, nu doar ca un exercițiu al spiritului.

Ușor sintetizate, vorbele lui Cojocaru:
„Ne așteaptă o deplasare grea, la o echipă foarte bună pe teren propriu, dar după jocul disputat în compania celor de la Petrolul avem speranțe mari. Am făcut un meci bun, s-a văzut o creștere în formația noastră și, clar, trebuie să adunăm puncte din orice meci. Noi trebuie să avem agresivitate mai mare, să avem o atitudine asemeni celei din meciul cu Petrolul. Am încredere în băieți, care au fost foarte pozitivi în ultimele antrenamente. 
Mă repet: băieții nu sunt o echipă de cinci puncte sau de ultimul loc. Trebuie să avem mai multă încredere în noi, să ne respectăm mai mult și din punct de vedere sportiv să depășim această pasă proastă.”

Cronica ultimei întâlniri: 

Ultima oară când am jucat cu Mioveni eram promovați matematic în L1.

„În schimb, nu înțeleg de ce a fost convocat juniorul Oprea doar ca să stea pe bancă. Trebuia neapărat ca Belu sau Boldea (introduși în repriza a doua) să-i mai demonstreze ceva lui Alexa după atâta timp? Nici nu mai vreau să pomenesc că era vorba că va da șanse mai multor juniori de perspectivă. Să înțelegem deci, că n-avem perspectivă?”

https://www.cronicavioleta.ro/2015/05/acs-poli-mioveni-00.html

Un comentariu :

Anonim spunea...

Dacă sau plătit salariile atunci înseamnă că lucrurile merg spre bine. Parese ca au apărut și sponsori. Alt lucru pozitiv. Așteptăm ca tinerii noștri jucători sa Înțeleagă cât de important este ca ei sa dea totul pe teren pentru ei, club și oraș!

Google+