23 noiembrie 2018

Mioveni - Poli 1:1 (0:0)

Cu echipa neschimbată față de meciul bun cu Petrolul, Poli a reușit în sfârșit un rezultat pozitiv, după mult, mult timp. Ba chiar a prestat un joc bun în repriza a doua, reușind să revină după ce a fost condusă, grație lui Drăghici, care a tras de el să joace, deși nu era complet apt fizic. În plus, doar Filip și Basic au văzut cartonașul galben, astfel că din nou nu vom avea jucători suspendați pentru meciul de miercuri - unul mult mai important ca cel de azi - împotriva daco-geților din București.


Prima repriză a fost una foarte săracă și per total echilibrată. Primul șut pe poartă a venit abia în minutul 40, dar Smaranda își face datoria fără mari emoții. Repriza secundă a început însă nespus de bine pentru noi, alb-violeții jucând surprinzător de bine, reușind chiar să își domine gazdele. Poate că tocmai faza din minutul 53 a fost cea care i-a însuflețit pe jucători și le-a dat speranță pentru o posibilă victorie. După o deviere a lui Golda, Stere ciupește mingea dintre portar și un alt jucător. Publicul a văzut gol, dar mingea trecuse de puțin pe lângă spațiul porții. Bîrnoi își încearcă și el norocul cu un șut puternic de la 25 de metri, care l-a întins bine de tot pe portarul Sima, dar acesta reușește să respingă.

O lipsă de atenție și de organizare ne-a costat primirea golului (min. 72). O lovitură liberă e bătută la colțul scurt, Smaranda respinge în față, unde nu se afla decât Năstăsie care marchează. Conform scenariului bine știut, ar fi trebuit să fie finalul. Dar Poli a replicat extrem de repede. Nici nu trecuse un minut de la reluare că Drăghici prinde un șut bun de la distanță ce îl forțează pe Sima să respingă. Din păcate, Golda și Stere, aproape de minge, nu reușesc nici care să marcheze dintr-o poziție atât de bună. Dar șansa nu s-a răzbunat, căci doar câteva minute mai târziu, Drăghici execută perfect o lovitură liberă de la 25 de metri de poartă, mingea intrând pe la vinclu.

Minutul 80 a văzut prima și singura noastră schimbare, Sebastian Foca luând locul lui Stere. Aici a fost și sfârșitul jocului nostru bun, căci tânărul a intrat cu emoții și a greșit mult. Adversarii au urcat peste noi și minutele rămase au trecut greu, dar din fericire cu bine pentru noi. Am avut și noroc căci imediat după schimbare, Mioveniul reușea să marcheze dintr-o învălmășeală, dar tușierul ne-a salvat, indicând ofsaid.

Nu prea înțeleg strategia în legătură cu juniorii. E bine că sunt introduși, dar deja pare că singura regulă e aceea de a da fiecăruia șansa câtorva minute, indiferent de condiții. Promovarea jucătorilor tineri trebuie făcută cu cap, nu mecanic. Una e când ești condus la scor (pentru că din păcate nu suntem în postura să conducem noi) și îi lași să se desfășoare fără presiunea rezultatului, și alta e atunci când trebuie să egalezi (ca în etapa trecută) sau să ții de rezultat (ca acum). În plus, rotirea numelor de pe bancă nu are cum să asigure un progres pe termen lung sau să producă jucători pe care ne putem baza cu adevărat. Avem nevoie de calitate, nu de cantitate.

Dar să ne oprim aici, căci în mai puțin de o săptămână jucătorii trebuie să demonstreze din nou că sunt pe o pantă ascendentă și să convingă cu o mult așteptată victorie.

Poli: Smaranda - Motreanu, Basic, Melinte, Filip - Haruț, Codrea - Golda, Drăghici, Bîrnoi - Stere

Schimbări:
Foca pentru Stere (min. 80)

Niciun comentariu :

Google+