30 septembrie 2016

Poli Iași - Poli 0:1 (0:0)

Antrenorul și jucătorii au ținut să arate că meciul cu Târgu Mureș chiar a fost întâmplare nefericită și că nu au fost în cea mai bună formă a lor. Și au și reușit, arătând din nou că pot pune probleme oricăror echipe din campionat, în ciuda evidentelor deficiențe la mai toate nivelurile. Astfel, am asistat, în sfârșit, la prima victorie în deplasare în liga 1 după aproape un sezon și jumătate! Se întâmpla la sfârșitul lui aprilie 2014, la Târgu Jiu, după un meci încheiat tot cu 0-1, ca și astăzi.

Mai motivați, jucătorii noștri ar fi putut puncta în chiar primul minut, când în urma unui aut mingea țopăie prin careul advers, iar Doman reia spectaculos pe spate, la colțul lung, dar Caparco se întinde și își face datoria. Ieșenii ripostează și ei doar trei minute mai târziu, când Piccioni e lansat cu o pasă lobată peste apărarea noastră, acesta trimite în mijlocul careului unde Cânu se încurcă și nu degajează, iar tânărul Boiciuc trimite puțin pe lângă poartă.

După un așa debut fulminant, partida se calmează și intră într-un ritm destul de sacadat. Deși gazdele încearcă să domine teritorial, nu ne lăsăm mai prejos și ne menținem sus, prin numeroase faze fixe. Mai ales multele sprinturi ale lui Bărbuț pe lângă Crețu și Sato nu au menirea să creeze pericol, cât să obțină cornerul. Din păcate, nu am reușit să fructificăm vreuna din aceste ocazii, deși execuțiile nu au fost tocmai rele, dar nici finalizările nu au fost foarte periculoase: Bocșan cu capul peste poartă și Doman cu o reluare incomodă, dar aflat și în ofsaid.

Astfel, cele mai mari emoții le-am avut în minutele 19-20, când Străuț intervine la timp la o pasă în mijlocul careului nostru, iar la faza următoare Vasile Gheorghe ne amețește apărare, plecând de lângă Artean, apoi culcându-l pe Cânu și șutând din întoarcere. Din fericire, tot pe lângă.

Mult mai interesantă a fost repriza a doua, începută cu câte o schimbare de fiecare parte, la noi Cânu lăsându-i locul lui Șeroni, care avea să fie decisiv în soarta partidei. De această dată ieșenii au prima ocazie în primul minut, cu nou intratul Martin trăgând din careu în plasa laterală. Replica noastră vine prin Llorente, care trece pe lângă Gheorghe și șutează la poartă de la 20 de metri, punându-l la încercare pe Caparco, mingea prinzând pământul chiar în fața lui. Și în prima repriză avusese spaniolul un șut de la distanță, dar prea central, fără mari emoții pentru portar.

Cea mai mare ocazie a ieșenilor se ivește în minutul 53, când aceștia deschid bine jocul pe dreapta, centrarea este oprită cu pieptul de Piccioni pentru voleul lui Boiciuc. Din fericire, avem din nou noroc că mingea nu este pe poartă, căci Straton nu ar fi avut nici o șansă. Ultimele palpitații ne survin alte trei minute mai târziu, când tot Piccioni pătrunde pe stânga și trimite în fața porții, dar Straton iese excelent și blochează.

Spuneam ultimele pentru că în minutul 61 Șeroni iese la un duel, câștigă mingea și face o cursă incredibilă pe stânga, centrează în cel mai bun moment prin fața apărării, unde Drăghici se aruncă și trimite balonul în poartă! De aici încolo, Iașiul nu mai reușește nici cum să ne mai pună mari probleme, chiar și cu intrarea lui Andrei Cristea. În schimb, noi tratăm meciul cu maturitate și reușim să menținem avantajul, chiar fără trageri de timp, ba chiar creând câteva ocazii foarte mari de a închide jocul. În minutul 68, Artean trimite o pasă lungă cu exteriorul pentru Doman, care profită de spațiul liber și pătrunde în fața porții, dar, la fel ca la Mediaș, în loc să plaseze mingea cu latul, șutează cu exteriorul, mingea ducându-se mult pe lângă poartă. Trei minute mai târziu, Cârstocea are șansa să își încerce șutul de la distanță, dar acesta trece puțin peste.

Ultimele minute îi găsește pe ieșeni resemnați, cu Sato chiar disperat de duelurile cu Bărbuț. Astfel, în minutul 87, după o nouă cursă, micuțul nostru mijlocaș îi așează mingea lui Drăghici, dar șutul său este blocat printr-un plonjon. Mingea sare în lateral de unde Roșu șutează cu latul, dar Caparco scoate cu piciorul. În ultimele două minute își face debutul în prima ligă și tânărul Sîntean, după ce debutul la Poli l-a avut într-un meci de cupă în sezonul trecut. Poate ar fi și avut șansa să marcheze dacă Bărbuț sau Roșu ar fi fost ceva mai inteligenți și ar fi dat drumul mai repede la minge.

Jucătorii au făcut un meci bun, astfel încât mi-e greu să găsesc vreunul care să fi ieșit clar în evidență în mod negativ. Nu-mi dau seama dacă Bărbuț chiar a primit indicații să caute cornerul sau doar a fost egoist sau lipsit de inspirație, dar în repriza a doua, la câteva faze chiar cred că ar fi trebuit să paseze mai devreme. Roșu pare că joacă cu ceva trac, ar trebui și el să fie mai decis ce să facă atunci când are mingea. Dar în nici un caz nu pot spune că cei doi nu au fost utili jocului. În rest, cred că notele spun totul. Pauza de două săptămâni cred că e bine venită, în speranța că recuperarea accidentaților va face să putem alinia cea mai bună echipă pentru ultimele două meciuri din tur. Cu 6 puncte (deloc imposibile având în vedere că vom juca cu Viitorul și cu Chiajna, echipele pe care le-am bătut în Cupa Ligii) am ajunge la 0 și ar fi 14 puncte în acest tur, la fel ca în turul sezonului trecut. Cum ar fi? Între timp, sperăm la adevărata minune și anume a rezolvării problemei financiare.

Până atunci, bravo Poli!

Poli: Straton (6) - Novak (5,5), Cânu (5), Bocșan (5,5), Străuț (5,5) - Bărbuț (5,5), Artean (6), Llorente (6), Cârstocea (6), Doman (5,5) - Drăghici (6,5)

Schimbări:
Șeroni (6,5) pentru Cânu (min 46)
Roșu pentru Cârstocea (min 76)
Sîntean pentru Drăghici (min 90+2)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Insfarsit o raza de speranta. Jocul inca sufera . Problema paselor si a orientarii in teren este inca deficitara. Admirabilul Barbut trebuie sa. iinvete sa centreze la timp altfel efortul depus este spectaculos dar nefolositor ptr. echipa. Draghici o surpriza placuta prin spirit si lupta ne arata cum trebuie jucat la Poli

Google+