27 aprilie 2014

Pandurii Tg. Jiu - ACS Poli 0:1 (0:1)

Se pare că unele rezultate se mai şi răzbună! Graţie unui joc precis şi a unor adversari total neinspiraţi, alb-violeţii au reuşit să câştige un meci capital în eterna luptă cu retrogradarea, ba chiar şi-au permis luxul să irosească două şanse de unu la unu cu portarul advers. Rezultatul a fost decis de o fază fixă şi prezenţa oportună a lui Belu, iar în sfârşit avem şi noi un mic prilej de respiro. Doar mic însă, căci mai e mult până departe şi puţin până aproape.
Jocul nu a fost unul presărat de ocazii, ceea ce până la urmă avea să ne convină. Gazdele au dominat teritorial de la început şi au trimis primul şi ultimul (!) lor şut pe poartă al zilei în minutul 9, când Nuno Claro a intervenit la mingea lui Unguruşan. Replica noastră a fost mai tăioasă, căci cinci minute mai târziu Bălace l-a lansat pe Szekely, scăpat singur spre poartă, însă preluarea sa aproximativă a permis fundaşilor adverşi să se replieze şi am rămas doar cu un corner. A urmat un şut frumos de la vreo treizeci de metri trimis de Gorobsov, dar pe centrul porţii, ca apoi Pandurii să fie periculoşi la o minge care s-a încăpăţânat să rămână la Nistor, acesta a centrat pe jos în careu, un balon la care din fericire nu au ajuns doi coechiperi de-ai săi. În minutul 31 s-a arătat singurul gol al partidei, ca urmare a unei libere obţiunte de Mera la capătul unei curse impozante. Gorobsov a executat, Scutaru sau un apărător advers a deviat pe spate, mingea a ajuns la Trandu care a centrat în faţa porţii, unde Belu, liber ca pasărea cerului gorjean, a trimis în poarta goală! A spune că replica gazdelor e a fi eufemistici, căci ea a lipsit cu desăvârşire.

Derulăm înainte caseta partidei până în adâncul reprizei secunde, în preajma minutului 70, când aceştia au trimis de două ori pe lângă prin lovituri de cap, dar atât. Şansa desprinderii noastre i-a aparţinut aceluiaşi Szekely, lansat excepţional de Boldea, golgheterul Politehnicii a trecut de unicul fundaş advers din preajmă, a rămas singur cu portarul, însă jocul său larg i-a permis acestuia din urmă să-i închidă unghiul, astfel că în final mingea s-a lovit de apărătorul buturilor celor de la Pandurii şi faza s-a stins. În minutul 80, gazdele au rămas în zece după ce Mamele a decis că ar fi o idee bună să-l escorteze pe Szekely împingându-l în afara terenului când acesta urma să fie schimbat, Balaj n-a fost de acord, şi al doilea galben văzut i-a lăsat pe cei din Târgu Jiu în zece. Finalul a fost rece, de n-am putut remarca decât lentoarea lui Himcinschi - şi a fost bine aşa!

Bun meci făcut astăzi, chiar dacă a fost facilitat de jocul foarte tern al gazdelor. Cred că am detaliat cât s-a putut şirul fazelor interesante din meci, căci chiar nu mai era mare lucru de spus. Echipa a jucat solid defensiv şi colectiv. Cumva îmi vine să îl remarc pe Boldea în primul rând, pentru că a făcut multe faze agreabile ochiului şi a alergat pe tot terenul. La fel însă merită remarcaţi Mera sau Scutaru, sau chiar şi renaşterea lui Bălace. Faptul că Belu a fost decisiv trebuie să însemne mult pentru un jucător la vârsta lui şi sper ca pe viitor să îi ofere încrederea de care are nevoie - au fost momente în prima repriză când mi-a dat de grijă în faza defensivă. De reproşat îi reproşez doar lui Szekely că n-a făcut mai mult din şansele pe care le-a avut, astăzi am avut şansa să nu mai conteze.

Lucru mare, aceste trei puncte adunate aici. Din păcate, fix atâtea puncte ne despart de primul loc retrogradabil şi mai avem meci direct cu ocupanta acestei poziţii, Oţelul Galaţi. Deci nu e loc de relaxare.

Bravo Poli!

Poli: N. Claro (6) - Belu (6,5), Scutaru (6), Mera (6), Bălace (6) - Poparadu (6), Gorobsov (6) - Trandu (6), Boldea (6), Popovici (5,5) - Szekely (5)

Schimbări:

Morariju pentru Bălace (min 59)
Himcinschi pentru Szekely (min 80)
Keita pentru Popovici (min 85)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Sa-i ardem pe gazari.
Insfarsit echipa joaca 2reprize destul de consistent.Practic toata echipa trebuie remarcata.Totusi trebuie sa remarc exuberanta lui Bellu si jocul mai bun a lui Trandu si Poparadu mai aproape de liga 1.
Sunt premise sa-l invingem pe mister X. Ar fi punctele de aur.

Google+