7 octombrie 2016

Poli II - Galda de Jos 1:2 (0:1)

Meciul dintre locul 2 (Galda de Jos) și locul 3 (Poli II) nu a fost o înfruntare prea palpitantă. A început practic de la 0-1, după ce violeții au luat gol în minutul 3 dintr-un corner la care apărarea și portarul n-au fost atenți. Astfel, restul de 90 de minute au văzut-o pe Poli încercând cu greu să-și găsească drumul spre gol. Lipsa de experiență și de inspirație în fața unei apărări organizate au făcut să nu apară oportunități prea mari de gol, iar deși nu au fost puține, majoritatea ocaziilor bune au fost finalizate slab, fără mari emoții pentru portarul advers. În prima repriză putem nota o pătrundere a lui Mailat finalizată cu un șut reținut de portar și o lovitură liberă a lui Velcotă, plasată la vinclu, dar parcă fără destulă forță, portarul prinzând mingea ușor. În repriza a doua, în afară de gol, doar Popan a periclitat poarta, cu un șut la rădăcina barei, cu greu respins în corner.

Căutarea egalării a luat sfârșit în minutul 72, când tot în urma unei neatenții, adversarii și-au dublat avantajul. Sporin avea prim planul la o centrare, dar mingea i-a sărit în fața lui și în mod nefericit a poposit în poartă. Dar poliștii nu s-au resemnat și în cele din urmă, la capătul timpului regulamentar, a venit și golul de onoare, căci cele 3 minute de prelungire nu au fost suficiente și pentru un gol egalizator. Mailat executa perfect o lovitură liberă de la marginea careului, la vinclu, imposibil de parat.

În rest însă, Mailat a continuat forma dezamăgitoare din ultimul timp. Parcă dorește să demonstreze, dar din cauza presiunii nu îi ies prea multe, fie pasează greșit, fie ține prea mult de minge. Măcar de ar fi și ieșit un gol la una din acțiunile personale. Vraciu și Bocșan au fost ceilalți doi jucători ce au avut contact mai mult cu echipa mare. Nici Vraciu n-a reușit să facă ceva util cu puținele mingi ce le-a primit, în timp ce Bocșan a părut că se ferește de intrări mai hotărâte, de frica unei accidentări.

Nimeni nu a ieșit în evidență în acest meci. Fundașul dreapta, Sporin, l-a înlocuit cu brio pe Haruț (convocat la naționala U18 alături de Podină și Sîntean), dar a avut două greșeli ce au dus la mari ocazii ale adversarilor, precum cea a golului sus-menționat. Bârnoi a cam scârțâit pe alocuri, dar Oprea a fost bun la mijloc, cu câteva recuperări ce ne-au permis să punem presiune. A deschis bine jocul pe flanc, dar poate uneori ar fi trebuit încercat mai mult pe centru, iar în unele faze bune, cu mai mult tupeu și inspirație putea găsi soluții mult mai bune. De pe extreme n-au venit destule centrări bune, dar mi-a plăcut că, mai ales pe final, mijlocul nostru a reușit pe spații mici să mai desfacă un pic apărarea adversă. Intrarea lui Popan la pauză a învigorat atacul în primă fază, dar după acel șut periculos, a dat dovadă de egoism, șuturile nu au mai fost precise, iar pe faza defensivă a fost foarte lent. Oricum, arată că are tehnică și mi s-a părut că are cel mai sănătos șut din echipă.

E poate surprinzător că nu au fost trimiși jucători cu mai multă experiență de la prima echipă, dar e mai bine așa, căci obiectivul echipei secunde nu e să obțină rezultate, ci să dea șansa tinerilor și celor mai puțin folosiți să joace. Și cum nu a fost programat nici un amical pentru echipa mare, probabil că și Ionuț Popa a hotărât că e mai bine să evite accidentările și ca jucătorii să se refacă și să se pună la punct cu pregătirea fizică.

Poli II: Contra - Fridrich, Bocșan, Filip, Sporin - Mailat, Bârnoi, Oprea, Pădurariu, Velcotă - Vraciu

Schimbări:
Popan pentru Pădurariu (min 46)
Codrean pentru Velcotă (min 68)

Niciun comentariu :

Google+