22 septembrie 2016

Mediaș - Poli 1:1 (0:1)

Egalul pe terenul surprinzătoarei nou-promovate, cea care etapa trecută învingea în deplasare la campioana României, este un rezultat bun, dar dacă ne gândim că am ratat o șansă bună și nesperată să încheiem seria rușinoasă de meciuri fără victorie în deplasare, atunci mi se pare un rezultat foarte frustrant. Mai ales maniera în care am abordat finalul în superioritate numerică întărește acest sentiment, nu neapărat faptul că am fost egalați.

Ploaia apărută literalmente din senin chiar la începutul partidei a făcut ca primele zece minute să fie echilibrate, fiecare echipă luptându-se atât cu adversarul direct, cât și cu iarba umedă pentru posesia la mijlocul terenului. Deși am avut trei faze fixe în decursul a câtorva minute, gazdele au fost foarte aproape de gol la o lovitură liberă din poziție centrală, în minutul 10. Eric a trimis foarte bine la vinclu, dar Straton a avut o paradă pe măsură. Faza i-a impulsionat un pic pe medieșeni care au fost mai prezenți în terenul nostru în perioada următoare, dar Scutaru și Bocșan au fost la datorie. Chiar în minutul 20 Llullaku trimite un șut puternic de la vreo 25 de metri. Deși a fost fix pe centru, efectul imprimat l-a surprins un pic pe Straton care a decis foarte bine să respingă în corner. Cinci minute mai târziu, Eric, pericolul constant al porții noastre, șutează și el din fața lui Scutaru, dar mingea se scurge pe lângă poartă.

În ciuda statisticii favorabile gazdelor, n-aș spune că am jucat rău. Artean, Llorente și chiar și Cârstocea (introdus surprinzător în locul lui Croitoru și jucat ceva mai retras) s-au descurcat bine la intercepții și la deschiderea jocului, fie prin pase bune, fie prin combinații rapide. Doar terenul alunecos și lipsa de inspirație a lui Doman și Bărbuț au făcut să nu ne creăm ocazii mai importante. Și pe acest fond, în minutul 30 avem și noi în sfârșit șansa ca adversarii să dea o pasă greșită. Artean, care urcase foarte bine la intercepție, continuă faza cu o pasă de 50 de metri perfectă pentru Popovici, care sprintase printre cei doi fundași luați pe nepregătite. Mingea pierde din viteză la momentul potrivit, chiar în fața portarului și numai bine pentru ca atacantul nostru să-l dribleze ușor și să marcheze în poarta goală. Un gol sărbătorit cu multă descătușare, se înțelege.

Repriza decurge bine căci reușim să blocăm tentativele medieșenilor. Însă la pauză Pustai îl introduce pe Gavra care avea să producă panică în careul nostru. Chiar în minutul 47 centrarea acestuia îl găsește pe Eric în mijlocul careului nostru. Brazilianul trimite din demi-vole și doar transversala amână egalarea. Era clar că avea să ne fie foarte greu și, în mod foarte previzibil, majoritatea reprizei s-a desfășurat în jumătatea noastră de teren. Marile ocazii au început să apară, cum era de așteptat, în ultima jumătate de oră, când de obicei cădem fizic și ne pierdem concentrarea. Avertismentul a venit la cornerul din minutul 64 executat de proaspăt intratul Petre, când Scutaru nu poate decât să-l incomodeze pe înaltul Susnjar, dar destul cât acesta să nu lovească bine balonul cu capul și să-l trimită pe lângă poartă.

Simțind slăbiciunea, gazdele au insistat cu centrările de pe flacnul nostru drept. Astfel, în minutul 71, tot la o minge trimisă de Petre, Gavra prelungește de lângă Bocșan, Scutaru sare inexplicabil în față, lăsându-l pe Llullaku să înscrie nestingherit cu capul. Culmea, înainte de gol, am avut o mare ocazie de 2-0, când Llorente l-a deschis pe Doman pe partea stângă. Acesta a profitat de amplul spațiu rămas liber, a urcat spre poartă, după care a eșuat cu un șut, sau mai degrabă o încercare de șut lamentabilă.

În ciuda egalării, șansa nesperată ne apare doar patru minute mai târziu, când Zaharia vede al doilea cartonaș galben pentru un fault. Cu toate că reechilibrăm meciul, cel puțin din punct de vedere al posesiei, Popa a întârziat extrem de mult cele două schimbări rămase. Nu mi-e clar de ce Croitoru a rămas pe bancă. Singura explicație acceptabilă ar fi o problemă medicală. Altfel, valoarea lui, experiența, ambiția și efortul pe care îl depune ne-ar fi fost foarte utile pentru ultimele 15-20 de minute și nu cred că ar fi fost un risc de ordin tactic. Și pe de altă parte, orice schimbare ar fi fost utilă măcar din punct de vedere fizic. Astfel, Drăghici a intrat abia în minutul 88 și a făcut cât a putut în treimea adversă, ba chiar ratând o mare șansă când Novak a pătruns în careu dar i-a trimis o pasă puternică, un pic incomodă în fața porții. Iar Neagu l-a înlocuit pe Doman în prelungiri doar pentru trecerea timpului.

Astfel, tot Gaz Metanul au fost mai periculoși, dar din fericire, nu destul. Trtovac a trimis peste poartă după o centrare, iar lovitura liberă de la ultima fază e bătută prea tare de Eric.

Nu știu de unde a apărut transformarea din echipa fără șansă dar care se luptă (vezi meciul cu CFR Cluj care a avut același rezultat, dar un alt aspect), în echipa fără șansă dar care se zbate extrem de pragmatic pentru orice punct inutil, ca în vremurile bune ale lui Florin Marin. Jocul a fost decent, dar atitudinea (și aici mă refer exclusiv la Ionuț Popa) bună doar până în minutul 75. Nu e rău, dacă tragem linia. Dar duminică, cu Târgu Mureș, nu mai e loc de așa ceva, doar de victorie.

Echipa a jucat în mare bine, organizat, cu două minusuri: Bărbuț și Doman. Primul n-a fost în cea mai inspirată zi a sa, dar probabil terenul și un cartonaș galben acordat prea ușor și prea devreme, și-au pus amprenta asupra jocului său. Al doilea, însă, deși s-a zbătut și a încercat, a ieșit din nou în evidență prin lipsa de inteligență și prin ridicol. Linia de fund a fost bună, din păcate s-au desincronizat pe final, de unde a venit și egalarea. La polul opus, paradele lui Straton au fost la fel de importante ca și golul lui Popovici, iar Artean a demonstrat de ce a preluat banderola de căpitan de la Croitoru, avându-l alături, bineînțeles, pe Llorente.

Poli: Straton (6,5) - Novak (5,5), Bocșan (5,5), Scutaru (5,5), Străuț (5,5) - Doman (4,5), Artean (6,5), Llorente (6), Cârstocea (5,5), Bărbuț (5) - Popovici (6,5)

Schimbări:

Roșu (5) pentru Cârstocea (min 60)
Drăghici pentru Popovici (min 88)
Neagu pentru Doman (min 90+2)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Fara conditie fizica din min 70 nu poti obtine o victorie. Am ratat o sansa unica sa obtinem cele trei puncte. La iarna trebuie sa gasim solutia pregatirii fizice si a concentrarii . Ne trebuiesc specialisti in acest domeniu altfel ne vom face din nou viata grea.

Google+