19 octombrie 2019

Viitorul Dăești - Poli 2:0 (1:0)

Nu aveam mari așteptări de la această partidă, dat fiind că alb-violeții au avut numeroase absențe din primul unsprezece (Velcotă, Podină, Daminescu, Ochea și Iseini, printre alții), dar s-a dovedit să fie un meci din care puteam obține mai mult, dacă eram atenți în preajma pauzei.


Chiar dacă Dăeștiul a dominat teritorial, ocazii au fost puține - o minge blocată de Mosoarcă (min. 24) și o alta prinsă de portarul nostru, după o reluare semi-ratată din interiorul careului (min. 35), au fost cele mai notabile. Asta și grație faptului că am făcut un joc la ofsaid destul de eficient. Noi am avut două șuturi peste, unul din afara careului, al lui Dorobanțu (min. 9), și unul la capătul unei contre frumoase, din zece metri, dar o poziție dificilă pentru...nu știu, Buga (min. 22). Golul a căzut când nu se putea mai rău, la una din ultimele acțiuni ale reprizei: Popa a fost surprins de o minge trimisă peste el, Oprea a ratat respingerea la centrare, iar Neacșu a trimis în plasă din apropiere (min. 45).

Golul secund nu a fost surprins de transmisia făcută de clubul gazdă pe pagina proprie de Facebook, cert este că marcator a fost Florin Costea (min. 50). Ca la Ghiroda, puteam reveni în joc, dar Românu a ratat singur cu portarul și Buga a trimis peste, din întoarcere (min. 55). Același Românu l-a lansat bine pe Toboșaru, care a intrat însă în unghi și a fost blocat de portar (min. 62), înainte ca cineva (din afara cadrului) să trimită un șut bun de la distanță, dar puțin peste buturile Dăeștiului (min. 65). Gazdele au stat mai bine defensiv, n-am mai avut ocazii în ciuda unei posesii bune, iar pe final am rămas din nou în zece, după ce Dincă a văzut al doilea galben (min. 82). Dăeștiul putea să mai marcheze o dată, fie la un corner, finalizat pe lângă cu capul, fie la o acțiune blocată ezitant de Mosoarcă, dar tabela a rămas nemodificată.

Foarte important va fi meciul de etapa viitoare cu Cermeiul, formație suferindă, pe care o putem depăși cu un joc bun și o victorie. Să sperăm că revenirea numeroșilor absenți de astăzi (chiar dacă știm că l-am pierdut pe Dincă) să aducă un plus de încredere echipei, care n-a plimbat rău mingea nici astăzi, dar defensiv am fost prea generoși cu adversarii.

Poli: Mosoarcă - Dincă, Oprea, Chiriac, Popa (55, Toboșaru) - Dorobanțu, Sporin - Buga (85, Tașcă), Dobrincu, Românu - Sevici (80, Mitre)

Niciun comentariu :

Google+