14 octombrie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Hunedoara

A doua victorie ne-a arătat cât de mult contează să crezi și să tragi de tine până în ultimul minut. Ne-a arătat, totodată, că diferența între a lua cinci și a câștiga un meci este una mai mică decât ne-am aștepta.


Toți cei care au văzut meciul, pot confirma dominarea oaspeților. În prima repriză am trăit cu impresia că suntem mereu la o pasă bună distanță de o ocazie mare, beneficiind de spații generoase între liniile adversarilor, dar pasa n-a venit și în repriza secundă oaspeții au stat mai compact. În tot acest timp ocaziile au aparținut hunedorenilor, cea din final de primă repriză, când mingea s-a plimbat fără de sfârșit la noi în careu, fiind una care trebuie să dea mult de gândit jucătorilor și antrenorilor. Se întâmplă cu destulă regularitate să fim spectatori în defensivă, surprinși de mișcarea mingii, iar un adversar mai ager nu ne iartă.

În partea secundă s-au evidențiat câteva erori personale care puteau duce la gol, Chiriac și Oprea ratând intercepții, în vreme ce Dincă s-a complicat cu driblinguri în interior. Din nou, un adversar mai ager nu ierta. Până la deschiderea scorului, am contat prea puțin ofensiv, Velcotă, Iseini și Ochea nereușind să lege mare lucru - ultimul, de exemplu, a încercat pase sofisticate, care n-au ieșit. Implicare lui Daminescu, jucat mai retras de această dată, cu Ochea vârf, a fost una pozitivă, dar tot se simte că nu avem un atacant puternic, care să știe cum să joace cu spatele la poartă. Nici cei doi închizători nu au ajutat pe cât ar fi putut s-o facă, acesta fiind parte din motivul pentru care am pierdut la capitolul posesie.

Practic, în acest meci n-am ratat mai nimic, în vreme ce adversarii au ratat din plin. Când adversarii sunt mai preciși, nu ne este bine, tocmai fiindcă oferim atâtea șanse de gol. Astea-s probleme care țin atât de calitatea individuală, cât și de organizarea echipei. E greu să ai constanță în aceste condiții.

Astea-s lucruri care, sper, se mai rezolvă cu timpul, cu experiența de joc. Lăsându-le la o parte, chiar trebuie apreciată revenirea de pe final și faptul că jucătorii au avut încredere în forțele proprii. Cu atitudinea potrivită se pot câștiga multe meciuri în Liga a III-a. Avem o echipă destul de frumoasă, care poate și mai mult decât a arătat până acum. Este încă devreme, dar venirea lui Bălace&co. pare să fi fost o mutare inspirată. Sper să surprindem în continuare!

Niciun comentariu :

Google+