11 octombrie 2019

Poli - Hunedoara 2:1 (0:0)

Pe de-o parte, mă uit în clasament și văd unde suntem și mă gândesc că e departe de a fi bine. Pe de altă parte, nu multă lume ne-ar fi dat șanse să câștigăm meciuri în L3, iar cu puțină șansă și un arbitraj mai echidistant la Pecica sau Filiași, puteam să fim chiar mai sus. Sezonul se joacă și asta este ce contează.


Victoria de astăzi contează enorm în clasament, dar contează și fiindcă a venit la capătul unui meci în care am reușit să întoarcem rezultatul. La cât de temători am început, nereușind să punem mingea jos și să profităm de spațiul dintre linii oferit de adversari, încrederea câștigată este cu atât mai valoroasă.

Nici nu mai contează că Hunedoara a avut trei mari ocazii în prima reprize, o dată nimerind bara (min. 32), și de două ori nereușind să profite de ezitările apărării noastre și să redirecționeze balonul în poartă (min. 10 și min. 42). Sau că noi am părut indeciși și neinspirați în treimea adversă, singura acțiune promițătoare fiind una finalizată de Iseini peste (min. 14). Sau că am făcut două, trei, patru nici nu știu câte cadouri nepermise de care oaspeții n-au știut să profite, fie ratând cadrul porții (min. 48, min. 87), fie fiind blocați de Mosoarcă (min. 51, min 69). Sau că am fost ușor descusuți la gol, rămași descoperiți după o repunere care ne-a aparținut, cu marcaj inexistent în propriul careu, de unde Bloj a înscris cu capul în poarta goală (min. 70).

Normal că exagerez, toate astea contează, toate astea sunt motivele pentru care uneori luăm cinci, fiindcă ne complicăm aiurea, pierdem mingi în propria jumătate, ratăm intercepții (relativ) simple. Dar raportate la faptul că am întors meciul într-un sfert de oră, tocmai în ciuda tuturor celor enumerate, nu contează. Contează doar că am putut, că Oprea a ajuns să trimită mingea lui Chiriac în plasă (min. 77), că Sporin a avut o cursă decisivă, a fost faultat în careu și Velcotă a marcat golul victoriei (min. 85).

Și mai contează că am făcut-o „beneficiind” de un nou arbitraj cel puțin antipatic, care ne-a cadorisit cu galbene și o eliminare gratuită a lui Velcotă, a lăsat-o cu semn de întrebare pentru ofsaid la golul oaspeților, și destule altele.

Așadar, gata, hai că-i bine când se termină cu bine și...

Bravo Poli!

Poli: Mosoarcă - Dincă, Oprea, Ochea, Sporin - Dorobanțu, Buga (61, Popa) - Daminescu (46, Românu), Velcotă, Iseini (75, Sevici) - Ochea

Niciun comentariu :

Google+