8 octombrie 2019

Catalogul alb-violet: Ghiroda - Poli

Nu vreau să comentez prea mult acest meci, fiindcă în mare am scris ce era de scris în cronică - deși am arătat mici plusuri față de ultima întâlnire de la Ghiroda, rezultatul nu iartă lipsa de concentrare arătată în momentele cheie.


Defensiva rămâne una improvizată, iar adversarii experimentați pot să profite de acest lucru. De această dată au știu cum să ne lucreze pe flancuri și au profitat de faptul că Oprea și Chiriac nu au încă deprinderile poziționale ale unor fundași centrali. Nu a ajutat nici partida slabă făcută la închidere, în vreme ce ofensiv, chiar dacă am legat câte ceva, am rămas păgubași la goluri și asta spune totul.

Revin cu ce scriam ultima oară: se întâmplă să pierdem, contează și cum o facem. Avem deja doi de 0-5 sezonul acesta, plus înfrângerea 1-6 în cupă, dar în rest meciuri destul de strânse. Suntem susceptibili la șansă și la cursul jocului - altfel era cu Horezu dacă luam gol la bara lui Mansour, altfel era și cu Dumbrăvița dacă mai marcau la marile ocazii avute. La fel de adevărat este că putea fi altfel și dacă noi eram mai preciși la finalizare în diverse meciuri.

Impresia per ansamblu este că suferința defensivă ne împiedică cel mai mult. După toate aparențele, vom rămâne cei care suntem, deci ăștia trebuie să ne descurcăm, să intrăm în iarnă cu șanse de salvare, și atunci mai putem aduce completări. Din păcate, șansele ca Daminuță să joace până atunci sunt reduse, legitimarea sa fiind una complicată. Dătătoare de bătăi de cap este și situația lui Podină, care mai trebuie să stea două etape (!), din cauza unor neînțelegeri administrative între club și federație. Nu e ca și cum cu Podină și Daminuță echipa era fundamental alta, dar fiecare jucător care reprezintă o opțiune pentru primul unsprezece, este un lucru bun.

Viața merge mai departe, ne așteaptă un meci important cu Hunedoara vineri, o partidă din care cu siguranță putem lua punct(e), dacă reușim să fim concentrați pe tot parcursul meciului și mai bate oleacă vântul în direcția noastră.

Niciun comentariu :

Google+