25 octombrie 2019

Poli - Gloria Lunca Teuz Cermei 1:2 (0:0)

După o săptămână tulbure, în care s-a decis suspendarea sportivă a lui Silviu Bălace pentru un an de zile, pe urma unor incidente regretabile, dar exagerate de la partida dintre Galaxy și Gătaia din weekend-ul trecută, am mers temător la jocul cu colega de clasament din Lunca Teuz - Cermei. Meciul a avut același aspect ca cel cu Hunedoara, oaspeții au ratat de câteva ori incredibil, au și înscris în două rânduri, în vreme ce alb-violeții au suferit, exceptând vreo douăzeci de minute, după primirea celui de-al doilea gol.


Chiar dacă a revenit Podină, s-au resimțit absențele de la mijloc în sus - Iseini, plecat să-și rezolve viza de ședere, și Dincă, suspendarea căruia a forțat mutarea lui Sporin în flancul drept, iar soluția aleasă la închidere a fost juniorul Dobrincu. Am ținut greu de minge și am venit cu puține soluții atunci când am ieșit pe contre, drept dovadă în prima repriză am pus foarte rar presiune pe adversari în propria jumătate, singurele semi-ocazii venind la șuturi din afara careului, semnate de Velcotă (min. 27) și de Românu (min. 35).

De cealaltă parte, Cermeiul a controlat în mare jocul, și a început să-și creeze ocazii după minutul 20. O intervenție a lui Mosoarcă ne-a salvat de gol după un șut din opt metri (min. 21), au urmat două șuturi peste din marginea careului (min. 35 și min. 37), o ratare incredibilă din cinci metri după o respingere a lui Mosoarcă (min. 39) și o altă minge peste trimisă cu capul, din apropiere (min. 40).

Partea secundă a început cu un șut bunicel de la distanță semnat de Velcotă, prins însă cu siguranță de portar (min. 47), după care oaspeții au primit gratuit o liberă din marginea careului și doar devierea lui Mosoarcă, și bara, ne-au salvat (min. 53). Din păcate, ca de atâtea ori, o ezitare în lanț a apărării, care a inclus o minge degajată într-un coechipier, a permis Cermeiului să deschidă scorul cu un șut din interiorul careului (min. 56), iar, din nou, ca de atâtea ori, două minute mai târziu aveam deficit dublu. De această dată a fost o cursă a unui adversar prin zona centrală, nejenat de închizători, a urmat șutul bun din marginea careului, Mosoarcă a respins în lateral, dar acolo a apărut un adversar complet liber și a trimis în poarta goală. Nici nu mai știu când, cei din Cermei au trimis peste din câțiva metri, deși poarta era goală...

Șutul în plasa laterală a lui Velcotă a fost un semn de viață (min. 65), urmat de golul alb-violeților. A fost o fază prelungită în atac, începută în flancul stâng, la Podină (acuzat de oaspeți că a lovit un adversar fără minge), balonul a ajuns în celălalt flanc la Ochea, care a trecut de un fundaș al Cermeiului, căzut, și a trimis o centrare în fața porții, unde Sporin a atacat colțul scurt și a deviat mingea în plasă (min. 69). Timp de egalare ar fi mai fost, dar ne-a lipsit complet luciditatea în preajma careului advers, în vreme ce arădenii l-au mai testat o dată pe Mosoarcă, portarul nostru salvând cu un reflex providențial (min. 75). Pe final, oaspeții au fragmentat jocul, au tras mult de timp, și și-au obținut cele trei puncte.

Ar mai fi lucruri de zis, dar le las pentru catalog. Pe scurt: o înfrângere care doare, dar din nou ne-am adus aminte de faptul că lotul nostru are mare nevoie de întăriri.

Ca fapt divers, probabil ați văzut tentativa de live de astăzi. Probabil era predestinată să eșueze, după ce acum două zile am scăpat telefonul pe jos și mi s-a spart ecranul, mi-am încercat norocul cu telefon mai vechi, care se supraîncălzea și sacada, apoi telefonul lui Andrei a avut probleme cu bateria, și colac peste pupăză, wi-fi-ul de la stadion a lăsat de dorit. O să văd dacă pot încropi niște imagini cu momentele cheie de la meci. Pe viitor o fi mai bine!

Poli: Mosoarcă - Sporin, Oprea, Chiriac, Podină - Dorobanțu, Dobrincu - Românu (63, Sevici), Velcotă, Buga (46, Toboșaru) - Ochea

Niciun comentariu :

Google+