30 septembrie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Horezu

A fost nevoie de un efort colectiv, să-i zicem, "uniform" ca să câştigăm vineri în maniera în care am făcut-o. Chiar dacă nu există jucător care să nu fi avut neajunsuri, unii  câte o eroare notabilă de-a lungul meciului, aproape toţi şi-au adus pozitiv contribuţia la obţinerea celor trei puncte.


Un mare merit îi revine lui Bălace şi echipei tehnice, pe de-o parte pentru că munca la apărarea fazelor fixe a dat roade, pe de alta pentru că au făcut câteva ajustări la primul unsprezece cu efecte marcante. Văzând la Dumbrăviţa că trioul Oprea - Sporin - Dincă arată destul de bine, cei trei au fost titularizaţi acolo unde au jucat şi în repriza secundă etapa trecută - Oprea în centrul apărării, Dincă în flancul drept, Sporin la închidere. Toţi trei au dat randament şi am ţinut să remarcăm prestaţia "veteranului" echipei pentru că a fost excelent la intercepţie, blocând aproape toate mingile zburate în direcţia careului nostru.

Precum scriam, a fost nevoie de un efort de echipă ca să obţinem punctele, dar am mai aprecia puţin jocul făcut de Dincă şi de Dorobanţu - doi jucători care au evoluat puţin spre foarte puţin anul trecut, cărora nu li se dădeau şanse mari la primul unsprezece, dar când au primit oportunitatea de a juca, au făcut-o cu determinare. La fel şi Daminescu, care în ciuda contribuţiei la primul gol şi a faptului că a alergat mult, sunt sigur că poate şi mai mult, dar are un mic dezavantaj de vârstă şi nici nu joacă pe un post care să-l favorizeze. Nici lui Românu nu i se poate critica implicarea, dar n-a avut o prestaţie inspirată.

Mai un lucru important: este foarte bine că am câştigat în absenţa unor titulari. Am mai scris că avem parte de cel mult un prim unsprezece care poate duce nivelul, iar faptul că am arătat ca o echipă competitivă şi fără Podină, Cochinţu, Pădurariu sau Ochea între titulari arată că mai mulţi dintre jucătorii neexperimentaţi au început să prindă curaj. Ba, mai mult, arată că în primul rând contează să ai o echipă care trage, iar concurenţa pe post este mereu un lucru bun.

Putem respira adânc cu obţinerea acestor puncte, dar sezonul merge mai departe. N-o să ne fie uşor la Ghiroda, cel mai important fiind să ne găsim cadenţa şi să arătăm că avem capacitatea de a lupta pentru puncte în fiecare meci, că această victorie n-a fost una întâmplătoare.

Niciun comentariu :

Google+