28 septembrie 2019

Poli - Flacăra Horezu 2:0 (1:0)

Finalmente a venit și victoria în acest sezon - prima de mai bine de patru luni, de la acel 1-0 cu FC Argeș! Golurile lui Iseini și Ochea ne aduc trei puncte de care aveam mare nevoie și ne oferă motive (concrete) să fim optimiști pentru viitor.


Nu cred că cineva se aștepta să avem parte de un meci ușor, iar în ciuda scorului, n-am avut. Am intrat precauți la joc, căutând să nu luăm gol, și aproape că am cedat la prima ocazie a oaspeților, care au trecut ușor de Dincă în flancul nostru drept, centrarea l-a găsit pe Mansour, dar lovitura sa de cap a trimis mingea în bară (min. 13). Același Dincă, de altfel energic și o prezență pozitivă, și-a răscumpărat greșeala cu un blocaj la sacrificiu la un șut din interiorul careului (min. 25). Deși am ieșit pe câteva atacuri promițătoare, fie n-am dat drumul suficient de repede la minge, fie n-am reușit să ne impunem unu la unu, astfel că singurele noastre tentative de gol au fost șuturile lui Velcotă de la mare distanță.

Am avut însă șansa de partea noastră, căci la o acțiune prelungită de atac în buza careului advers, Iseini și Daminescu au presat, iar un adversar a degajat cu sete...în spatele lui Iseini și mingea a intrat în poartă (min. 35)! Golul a fost recompensă pentru atitudinea pozitivă arătată în acea fază, dar n-a lipsit mult să ne vedem egalați degrabă - alb-violeții au părut copleșiți în minutele care au urmat, intervenția lui Mosoarcă fiind decisivă pentru a intra cu avantaj la cabine (min. 37).

Am stat destul de bine în partea secundă, chiar dacă adversarii au avut trei mingi periculoase trimise spre poartă - două pe lângă, una parată iar de Mosoarcă, în poziție de unu la unu cu fostul nostru jucător, Adi Popa (min. 57). Esențial a fost că nu am cedat la fazele fixe, Horezu beneficiind de mai multe cornere, gestionate eficient, chiar dacă nu mereu cu maximă siguranță, de alb-violeți. La fel de esențial a fost că ne-am desprins când ni s-a oferit prima (ok, a doua) mare oportunitate: după ce ratase anterior golul (min. 61), Iseini a conlucrat în flancul stâng pentru a-l deschide apoi pe R. Popa, acesta i-a centrat mingea lui Ochea, care a trimis din apropiere printre picioarele portarului (min. 67)!

Am mai avut șanse bune să ne desprindem până la final, cea mai mare tot semnată de Iseini după un schimb de pase cu Velcotă, însă șutul său a nimerit bara (min. 71). Oaspeții, marcați și de oboseala meciului de Cupă din această săptămână, au mai replicat doar printr-o liberă bătută de căpitanul Nistor, mingea lovind și în acest caz bara (min. 82). Și asta a fost!

Mă bucură nespus această victorie, atât de importantă mai ales pentru moralul jucătorilor. Și una bine-meritată pe deasupra, dovadă a faptului că atunci când ai atitudinea potrivită, ți se întâmplă lucruri bune.

Bravo Poli!

Poli: Mosoarcă – Dincă, Oprea, Chiriac, R. Popa – Sporin, Dorobanțu – Românu (min. 64, Ochea), Velcotă, Iseini – Daminescu (min. 88, Pădurariu)


Niciun comentariu :

Google+