9 septembrie 2019

Catalogul alb-violet: Pecica - Poli

Fiecare înfrângere face ca următorul meci să fie unul mai dificil. Din acest motiv este cu atât mai amar că am pierdut la Pecica, la capătul unei partide pe care o conduceam în minutul 89.

17 voturi
Problema principală rămâne maniera în care gestionăm defensiv fazele fixe. Lipsa de experiență și de forță ne fac susceptibili în aceste momente de joc, din care au și venit o bună parte a ocaziilor echipei gazdă. Nu puteam face nimic cu penalty-ul dat aiurea în prelungiri, dar cu câteva minute înainte ne-am expus la o altă lovitură de la unsprezece metri...tot după un corner al pecicanilor.

Ca să ajungem la fazele fixe trebuie, de regulă, să pierdem posesia. Acesta a fost alt neajuns al jocului nostru la Pecica, fiindcă în momentele dificile am predat foarte ușor mingea. N-am încercat să construim sau să temporizăm prin pase, și n-am reușit să scoatem faulturi, să fragmentăm jocul. Acesta ar fi rolul lui Pădurariu, care, jucând cu spatele la poartă, trebuie să profite de fizicul său și să facă fundașilor adverși viața grea în a-i lua mingea. Au fost prea puține dueluri la cap câștigate, prea puține devieri utile.

Altfel, scăpatul de minge este o consecință a lipsei de încredere. Avem o echipă destul de tehnică, putem ține de minge, trebuie să avem și curajul s-o facem. La Pecica nu a ajutat faptul că terenul era unul denivelat, ceea ce a făcut controlul balonului dificil.

Subțirimea băncii s-a făcut din nou simțită. Am fi avut nevoie ca de aer de un jucător proaspăt născut în mileniul doi, care să intre cu mintea limpede. Este al doilea meci consecutiv în care Cochințu trebuie înlocuit și în lipsa unui fundaș de meserie, Chiriac este forțat să coboare în apărare. Intrarea lui Iovanovici nu s-a simțit, iar Românu părea sufocat după doar câteva minute pe teren. Singurul jucător cu ceva experiență de L3 de pe bancă era Dincă, abia refăcut după o accidentare. Bălace ar fi putut încerca să îl retragă pe Pădurariu și să introducă un jucător mai iute în avanposturi, pe Daminescu sau pe Buga, dar astea nu sunt soluții ca să închizi un meci.

Ca prestații individuale, au fost câțiva jucători care au arătat bine și au avut un aport consistent, în frunte cu Velcotă și Sporin. Păcat de ratarea ultimului. Mosoarcă s-a remarcat din nou cu câteva intervenții inspirate, însă a ezitat să iasă la golul egalizator dinainte de pauză. Iseini a fost periculos, Dorobanțu a marcat primul său gol la seniori, Popa a confirmat că este un jucător capabil, iar Podină și Cochințu au ținut destul de bine apărarea cât au jucat împreună. Doar că atunci când a fost greu, în ultimul sfert de oră, aproape nimeni nu s-a mai văzut în joc, mai ales de la mijloc în sus.

Morala: noi putem crește, în primul rând, ca echipă, asta va face diferența cea mai marcantă în rezultate.

Cronică 

Mosoarcă (7) - Sporin (7), Cochințu (6), Podină (6), Popa (6) - Ochea (5), Dorobanțu (7), Chiriac (5), Iseini (6) - Velcotă (8) - Pădurariu (4) + Iovanovici (5), Românu + Bălace (7) 

Comunitate 

Mosoarcă (7,1) - Sporin (6,7), Cochințu (6,5), Podină (6,5), Popa (6,5) - Ochea (6,0), Dorobanțu (6,7), Chiriac (6,0), Iseini (6,9) - Velcotă (8,1) - Pădurariu (6,0) + Iovanovici (6,1), Românu + Bălace (7,7)

Niciun comentariu :

Google+