8 septembrie 2019

Progresul Pecica - Poli Timișoara 3:2 (1:1)

Acest sezon aduce tot mai mult aminte de cel trecut - nu ajunge că avem o echipă tânără, care își caută încrederea, dar avem parte și de niște arbitraje, vorba vine, de Liga a III-a. Este foarte greu să construiești ceva, când ești mereu aproape, dar nu-ți iese ultimul pas.


A fost un meci ușor atipic la Pecica, formație cu destui jucători experimentați în primul unsprezece, începând cu Szabolcs Szekely, dar care și-a permis să-i țină pe bancă pe Bozian și Copil. Gazdele au dominat autoritar prima repriză, au făcut pressing sus și au avut două șanse prin sus-numitul atacant, dar finalizările acestuia au lăsat de dorit. Pe acest fond, alb-violeții au deschis scorul, după o fază construită în flancul stâng, prin Velcotă, care a rămas la minge cu puțin noroc, a ajuns în zona careului și a trimis balonul către Dorobanțu. Acesta a avut timp să preia, să se poziționeze și să tragă pe lângă portarul advers (min. 32). Jocul a revenit la ritmul anterior, însă în ciuda presiunii, Progresul nu a creat mare pericol. Au egalat, însă, în al doilea minut de prelungire al reprizei, după un corner care n-a prea fost și o ezitare a lui Mosoarcă, care n-a ieșit pe minge.

Partea secundă am început-o foarte bine și am înscris din nou, după o fază de efect a aceluiași Velcotă, care a finalizat plasat din marginea careului (min. 49). Dar nu e vorba doar de gol, ci de faptul că am dominat jocul, am fost prezenți în jumătatea adversă, am mai avut trei ocazii bune, la șuturile lui Iseini și Velcotă, dar mai ales la faza lui Sporin, care a ajuns central, cu portarul în față, însă n-a reușit să cadreze efortul. Așa cum era de așteptat, ulterior gazdele au început să riște mai multe, iar noi am reacționat cu teamă, am predat ușor posesia, ceea ce ne-a înghesuit într-un colț - sau, mă rog, în careu. Cochințu a scos o minge care curgea înspre poartă, după o fază în care trebuia să se dea fault la portar, apoi Mosoarcă a avut o dublă intervenție providențială, mai întâi blocând un șut și apoi alergând să degajeze mingea din fața unui adversar (min. 75). Gazdele au cerut penalty pentru o minge șutată în mâna unui jucător alb-violet după un corner, o fază la care se putea da ceva, dacă era să fie (min. 85).

Presiunea și-a spus până la urmă cuvântul și am suferit, din nou, pe o fază fixă - un aut urmat de o centrare, iar Szekely, demarcat în careu, a trimis puternic cu capul pe lângă portar (min. 89). În mod inexplicabil s-au dat șase minute de prelungire, iar în al patrulea arbitrul a contribuit cu cireașa de pe tort și l-a recompensat pe Szekely pentru un plonjon de calitate cu un penalty, după un duel cu Podină (e drept, a fost șmecher, și-a lăsat brațul în spate, iar de la 30 de metri unde era arbitrul...). Să mai menționez că a fost ofsaid în prealabil?


Arsene a înscris puternic și noi am plecat suferind, după alt meci din care puteam/meritam să scoatem mai mult.

E frustrant, dar nu avem ceva face. Putem doar să privim către jocul nostru, ce putem face mai bine, cum putem să ne expunem mai puțin. Faptul că nu avem rezerve care să ne împingă de la spate, care să intre cu calm și să consolideze jocul nostru, ne-a costat în ultimele două meciuri. Chiar și așa, privesc către partea pozitivă, am luptat de la egal la egal în toate etapele (facem abstracție de meciul jucat cu mulți juniori la Ghiroda). Băieții sunt pe o direcție bună, se călesc la Liga a III-a, dar contează mult să obținem niște puncte, niște victorii.

Hai Poli!

Poli: Poli: Mosoarcă – Sporin, Cochințu (62 Iovanovici), Podină, Popa – Ochea (87 Românu), Dorobanțu, Chiriac, Iseini – Velcotă – Pădurariu
 

Niciun comentariu :

Google+