5 mai 2019

Poli - U Cluj 0:3 (0:1)

Mai rar mi-a fost dat să văd o bătaie de joc din partea unui arbitru ca cea de astăzi, cu centralul Cristian Codrea luându-și toate măsurile ca vizitatorii de astăzi să plece cu punctele de pe Electrica. Penaltyul inexistent este doar una din piesele importante ale prestației sale, iar când tragem linia cel mai frustrant este că nu am fost lăsați să ne jucăm șansele.


Meciul începe cu clujenii în atac, obiectivul echipei noastre fiind să absoarbă presiunea și să profite de lentoarea fundașilor centrali Abrudan și Cordoș. Primul sfert de oră trece fără mari emoții, când Codrea vede galben la primul fault pe care îl face - un semn rău, îmi zic (min. 15). La faza imediat următoare, centralul dă o liberă în dreptul careului tot pentru un presupus fault al lui Codrea, acordat cu maximă ușurință. Aceste două decizii pălesc față de ceea ce urmează: libera este bătută în careu, Bădăuță respinge lejer cu capul, arbitrul fluieră penalty și îi dă galben atacantului nostru. O decizie de neînțeles, reluările confirmând lipsa oricărui contact. Protestele sunt pentru fraieri, oaspeții deschid scorul prin Axente. Remarc două alunecări periculoase ale clujenilor în minutele următoare, iar atunci când dă fault, centralul uită să acorde și galbenul. Din păcate, frustrările față de arbitru nu explică de ce alb-violeții eșuează în a egala. Avem trei ocazii bune spre foarte bune la faze fixe, dar Paramatti, Codrea și Uyi nu o bagă în ațe (min. 30, min. 36, min. 38). Cea mai mare șansă o are Calugher, servit excelent de Sidorenco la capătul unei curse personale, numai că șeptarul, nemarcat în centrul careului, pune prost piciorul la minge și trimite peste (min. 42).

Răchită riscă la pauză și îl înlocuiește pe Olteanu cu Chemin. Totodată, îl mută pe Țîgîrlaș fundaș stânga și Buzan este retras fundaș dreapta. Avem intensitate, stăm sus, presăm, însă ne lipsește viteza de execuție care să facă diferența. Oaspeții înțeapa plasa laterală la un șut semnat de Axente (min. 55) și este clar că avântul nostru nu va fi sustenabil pe termen lung. Termenul, se dovedește, este în fapt foarte scurt. Arbitrul dictează fault foarte, foarte ușor la Sidorenco undeva spre mijlocul terenului, ceea ce ne fixează în careu. Libera este bătută lung, Codrea deviază mingea cât să o direcționeze peste Munteanu, balonul îl lovește pe Axente și îi cade bine la șut lui Abrudan, care înscrie (min. 59). Cădem, introducerea lui Stere nu schimbă mersul partidei, clujenii irosesc câteva ocazii și scapă de cartonașe roșii bine meritate la Berci și Abrudan. Moldovan scoate la una din numitele ocazii, însă o altă eroare de judecată oferă oaspeților al treilea gol: Buzan, urcat spre mijloc, sare pe sub o minge, cât s-o devieze perfect pentru Chitoșcă, acesta centrează, Uyi pune piciorul dar nici norcul nu este cu noi și balonul ajunge la Gavra, care înscrie din interiorul careului (min. 78). Că poate a fost henț la preluare nici nu mai contează. Băieții caută golul de onoare, pe care l-ar fi meritat, însă nu-l găsesc iar meciul se încheie, cum altfel, urât, cu al doilea cartonaș galben și eliminarea ușoară a lui Buzan în minutele de prelungire.

Niște observații, făcând abstracție de maniera în care arbitrajul a condiționat rezultatul - și clar a făcut-o, fiindcă meciul era gândit altfel, cu oaspeții forțând golul, nu invers. La fel ca și cu Chindia, am dominat perioade lungi de timp una dintre ocupantele podiumului, fără să obținem ceva pentru munca noastră. Lipsa de calitate la finalizare ne-a costat din nou, așa cum ne-au costat cele două erori de plasament care au contribuit decisiv la două goluri ale clujenilor. Rămân 15 puncte în joc, cu noi la 12 de salvare. Va să zică, ne rămâne doar să jucăm fotbal.

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu - Munteanu, Codrea - Buzan, Calugher, Sidorenco - Bădăuță

Schimbări:

Chemin pentru Olteanu (min. 46)
Stere pentru Munteanu (min. 61)
Oprea pentru Codrea (min. 80)

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Era evident ca va fi un retur foarte greu.Din lotul de 17 jucători cu care sa plecat în cantonament au mai rămas câțiva titulari. Între timp sa mai renunțat la o serie de jucători ( cel puțin 5) care puteau juca titulari , Iar ultima despărțire cea de Bilia e un mare semn de întrebare.Acesta este cu mult peste Tigirlas care efectiv se chinuie în joc. Sa nu vorbim de Stere sau Colda Nefolosirea lui Oprea minute mai multe ma pune pe gânduri. Nu cumva dnul Răchită sia umbrit munca cu orgolii care nu aveau ce căuta în contextul preluării unei echipe cu probleme de lot. Atunci cind problemelor interne se mai adaugă și un arbitru ca cel de azi , sau unele rezultate ciudate din liga 2
salvarea devine imposibilă. Totuși ma bucur ca am văzut azi o echipă violeta cu atitudine și dorința de victoria. Bineînțeles în limita posibilităților. Sper ca Poli să-și apere cu demnitate onoarea pina în ultima etapă Hai Poli

Google+