24 mai 2019

Avancronică: Poli - CS Mioveni

Am ajuns și la ultima partidă de acasă din acest sezon, un meci care a căpătat un plus de suspans, după ce Pandurii au fost penalizați cu nouă puncte în cursul săptămânii. Mai pot face recurs, dar dacă nu găsesc 80.000 Euro să plătească datoriile, nu au șanse săă scape de penalizare. Astfel avem o jumătate de șansă să-i depășim în clasament, dar rezultatele obținute cu Aerostar ne limitează la un salt de maxim un loc în clasament. Până să facem calculele, să vedem ce rezultat putem scoate sâmbătă.



CS Mioveni

Clasica echipă fără emoții și fără ambiții, Mioveniul joacă fotbal atunci când vrea, bazându-se pe experiența jucătorilor pe care îi are în lot. După înlocuirea lui Oprița, Marius Stoica a preluat conducerea temporară a echipei și a obținut două victorii din tot atâtea meciuri, marcând zece goluri: șase cu Brăila (meh) și patru cu Ripensia (hmm).

Compartimentul ofensiv al echipei răsună puternic: V. Balint, Hergheligiu, Măzărache sunt completați de veteranii Ayza și Năstăsie. Coșăreanu, Rădescu și Beța sunt alte nume bine cunoscute din formația argeșeană, care are tot ce-i trebuie pentru a nu se scălda în mediocritate. Și totuși o face.

Poli Timișoara

Alb-violeții fac eforturi să rămână competitivi, dar absențele sunt apăsătoare. Pe lângă accidentații Rogoveanu, Munteanu și Calugher, exilații Pop și Bîrnoi, îi mai avem pe Paramatti, Codrea și Țîgîrlaș suspendați pentru acest joc. Singura veste bune este că revine Manolache.

Avem, așadar, jucători de un prim unsprezece. Pe bancă vor sta aproape exclusiv juniori, majoritatea prezenți weekendul trecut în finala Campionatului Național U19, pierdută în fața Chiajnei. Testul principal în acest joc va fi să vedem cum rezistă apărarea modificată în fața experienței adversarilor. Fiind ultima partidă acasă, sperăm la un meci pozitiv și cele trei puncte, dacă este să ni se arate.

Câteva vorbe ale antrenorului:
„Ne-ar bucura dacă ar fi cât mai mulți suporteri. Probabil că după meci vom avea și o sesiune de fotografii și discuții cu ei. Noi cred că nu i-am dezamăgit, s-au făcut 19 puncte. [...] Mâine mă aștept la un meci greu, cu o echipă foarte bună de liga a doua, dar sper eu să repetăm rezultatul de la meciul cu FC Argeș. [...] Mioveni au niște atacanți de Liga 1, Hergheligiu, Măzărache, pelus eternul Ayza, și vin după o victorie 4-1 cu Ripensia, dar vom aborda meciul la victorie, fiindcă noi nu mai avem ce pierde. [...] Am băieți de caracter, toți care am rămas suntem profesioniști, vrem să respectăm competiția, pe noi și clubul. Este mai greu însă cu motivarea, fiindcă nu e ușor să muncești și să nu fi retribuit. ”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Nu prea înțeleg strategia în legătură cu juniorii. E bine că sunt introduși, dar deja pare că singura regulă e aceea de a da fiecăruia șansa câtorva minute, indiferent de condiții. Promovarea jucătorilor tineri trebuie făcută cu cap, nu mecanic. Una e când ești condus la scor (pentru că din păcate nu suntem în postura să conducem noi) și îi lași să se desfășoare fără presiunea rezultatului, și alta e atunci când trebuie să egalezi (ca în etapa trecută) sau să ții de rezultat (ca acum). În plus, rotirea numelor de pe bancă nu are cum să asigure un progres pe termen lung sau să producă jucători pe care ne putem baza cu adevărat. Avem nevoie de calitate, nu de cantitate.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/11/mioveni-poli-11-00.html

Niciun comentariu :

Google+