20 aprilie 2019

Poli - Energeticianul 1:1 (0:1)

Nu e ușor să fii nici suporter al lui Poli, dar nici jucător. La capătul a nouăzeci de minute pe care ți le-ai făcut mult mai grele decât ar fi trebuit să fie, trebuie să privești neputincios cum un coleg trimite tare și pe lângă din interiorul careului, deși se afla cu poarta goală în față. Și apoi trebuie să-ți treacă și să joci șansa matematică, atâta timp cât ea mai există.


În prima parte, oaspeții sunt cu dominarea și golul, iar alb-violeții cu ocaziile. Noul antrenor de pe banca Energeticianului a ținut ca echipa sa să preseze de la debut, astfel că au posesia și stau sus în terenul nostru. Chiar și așa, șansele de gol ne aparțin, prima fiind una chiar imensă, dar Bădăuță trimite cu capul în bară centrarea lui Buzan, mingea îi revine și vârul nostru trage slab, pe direcția portarului (min. 13). După ce o altă lovitură de cap, la fază fixă, este prinsă de portar (min. 18), iar Manolache (min. 21) și Olteanu (min. 23) nu finalizează nici ei convingător, Uyi este faultat în careu și beneficăm de un unsprezece metri. Omul cu penaltyul, Bădăuță, execută dezamăgitor și portarul prinde mingea (min. 28). Este o lovitură grea primită de echipă, care începuse să controleze jocul. Pierdem din ritm și oaspeții ne pedepsesc pentru generozitate: un aut în flancul nostru stâng duce la o combinație între Tudorache și Maxin, cu Uyi pierdut între ei, iar cel dintâi trage pe jos, lângă bară, unde Moldovan nu ajunge (min. 34). Avem șansa egalării la o incursiune a lui Sidorenco, care intră însă mult în unghi și finalizează tare, cu stângul, pe lângă colțul lung (min. 35). Moldoveanul este și schimbat, deoarece fusese călcat de un adversar și resimțea dureri la gleznă. Chiar înainte de pauză vine rândul lui Codrea să încerce ceva, cu un șut bombă de la treizeci de metri, pe care tânărul portar al oaspeților, Axinte, îl scoate (min. 45).

Ieșim deciși de la cabine, așezați înspre 4-3-3, și punem multă presiune la poarta adversă. Un șut puternic al lui Țîgîrlaș este respins de portar (min. 48), înainte ca nou-intratul Golda să egaleze: centrare Chemin, Golda fentează un fundaș și rămâne cu timp și spațiu pentru a trimite pe lângă portar; ceea ce face (min. 52). Rămânem tăioși, fără a ajunge la finalizare, iar ulterior, până prin minutul 70, jocul se mai echilibrează. Ultimele douăzeci de minute ne găsesc aproape exclusiv în jumătatea adversă, cu alb-violeții ratând cam din toate pozițiile, în vreme ce oaspeții au doar două, trei tentative nereușite pe contre. Buzan încearcă să învârtă o minge către colțul lung, balonul trece pe lângă (min. 71), Chemin trage din prima, la colțul lung, tot pe lângă (min. 75), Codrea, liber în poziție ideală, trimite cu capul pe lângă vinclu (min. 80), Țîgîrlaș mai are un șut puternic, același Axinte intervine (min. 81), la un moment dat sau altul, Calugher bate o liberă din marginea careului fix în zid. Ultimele zece minute văd introducerea lui Oprea, care avea să rateze trei șanse mari spre imense: scăpat singur cu portarul, ușor în unghi, se grăbește să tragă cu piciorul slab și îl nimerește pe Axinte (min. 84); la o incursiune din stânga ajunge în zonă centrală, dar trimite cu latul pe poziția portarului (min. 86); iar în minutele de prelungire, o acțiune prelungită de atac ajunge în stânga la Bădăuță, care trimite în careu la Oprea, însă mijlocașul, cu poarta goală în față, lovește tare și imprecis, trimițând pe lângă (min. 90+2). Mai trage și Chemin una peste la ultima fază, iar egalul devine definitiv.

Lipsa de calitate la finalizare ne costă din nou, așa cum a făcut-o în fiecare meci în care am cedat puncte. Șansele scad, etapele trec. Pare imposibil, dar sper să luptăm până la capăt. Mai multe cuvinte sunt de prisos.

Poli: Moldovan - Țîgîrlaș, Paramatti, Uyi, Olteanu - Codrea, Manolache - Buzan, Calugher, Sidorenco - Bădăuță

Schimbări:

Chemin pentru Sidorenco (min. 36)
Golda pentru Manolache (min. 46)
Oprea pentru Buzan (min. 79)

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Ratări cât pentru un retur întreg. Mare păcat! Răchită a reușit sa închege o echipă bună de Liga 2 Felicitări pt atitudine. Sa speram ca totuși vom avea mai mult noroc în etapele următoare. Eu personal cred ca azi am câștigat o echipă care va lupta pina în ultima etapa pentru salvarea de la retrogradare. Hai Poli

Google+