19 aprilie 2019

Avancronică: Poli - Energeticianul

Ar fi o greșeală să considerăm disputa cu Energeticianul drept una „ușoară”, chiar dacă forma lor din acest an este departe de a fi convingătoare. Formația din Petroșani a schimbat antrenorul și l-a numit pe Viorel Tănase principal, fost antrenor la Oțelul și Bacău, înainte de a fi secund glorificat la FCSB. Orice schimbare de antrenor dă bătăi de cap și majoritatea oferă un mic plus pe termen scurt. Va ține de noi să contracarăm efectul.


Energeticianul

Adversarii noștri de sâmbătă se situează, alături de Balotești, pe ultimul loc în ceea ce privește punctele adunate în 2019. Problemele financiare și jucătorii pierduți în iarnă au contribuit la eșecurile recente ale formației patronate de misteriosul Nicu Sarcină, dar chiar și așa, în lotul oaspeților de sâmbătă se regăsesc în continuare destui jucători de calitate. Va să zică, dacă au capul pe umeri și se concentrează la fotbal, sunt foarte periculoși.

Probabil că forma slabă a golgheterului Vlad Rusu reflectă cel mai bine suferințele celor de la Energeticianul. Fostul vârf de la Viitorul, marcator a unsprezece goluri și în acest sezon, a înscris ultima oară în noiembrie - de când echipa sa nici n-a mai câștigat vreun joc. Alături de el, jucători precum Cenaj (ex-Pandurii), Maxin (ex-Brăila și Pandurii), Robert Petre (ex-Universitatea Craiova), Tudorache (ex-Afumați) sau vârful Ionică (ex-Pandurii) formează un nucleu cu destulă experiență în L2.

Efectul „Tănase” rămâne de văzut. Este un antrenor care a avut ceva succes pe unde a trecut, dar care n-a mai fost principal de cinci ani. Oricum, la un club care a schimbat deja șapte antrenori în acest sezon, știi clar că problema nu este pe banca tehnică. Şi, ca o curiozitate, Energeticianul este, alături de Brăila, una din cele două echipe fără victorie în deplasare în acest sezon.

Poli Timișoara

Altă etapă, alt meci capital pentru Poli. La fel ca în cazul celor de la Pandurii, trebuie să considerăm că această partidă este tot una de șase puncte. Există o șansă reală că dacă noi ajungem în preajma celor patruzeci de puncte la finalul sezonului, Energeticianul să se afle lângă noi. Forma lor recentă poate fi înșelătoare, nu doar având în vedere schimbarea de antrenor, ci și faptul că au pierdut meciul cu Ripensia la ultima fază, când s-au expus complet la o fază fixă și au fost prinși pe contră.

Fără Munteanu, suspendat, Răchită va face, cel mai probabil, rocada cu Codrea în centrul terenului. Prezența lui Paramatti este cu semn de întrebare, cel mai probabil înlocuitor al său fiind Bilia. În rest nu mă aștept la surprize, chiar dacă anumiți jucători trebuie să ofere mai mult echipei decât au făcut la Târgoviște.

Cele trei puncte ne-ar garanta apropierea la opt lungimi de salvare. Atât de aproape n-am mai fost în acest an. Dincolo de victorie, alb-violeții ar trebui să aibă în vedere și posibilitatea ca Energeticianul să termine la egalitate de puncte cu noi. Din acest punct de vedere, scorul din tur (0-3) va fi unul greu de neutralizat, dar dacă, cumva, meciul ia o turnură clară în direcția noastră, poate fi o temă de gândire. Fiecare detaliu contează.

Vorbele antrenorului:
„Încă un meci extrem de important, poate cel mai important din această perioadă, pentru că jucăm cu echipa de deasupra liniei, cu targetul nostru să zicem aşa. Ţinta noastră e să le luăm locul celor de la Energeticianul, să le luăm locul, sunt 11 puncte între noi şi ei, sperăm ca de mâine să fie doar opt şi să continuăm să adunăm puncte şi ei să piardă. Nu pot să fiu ipocrit şi să spun că după meciul cu noi îmi doresc ca ei să câştige toate meciurile. Există o situaţie delicată pentru că ei şi-au schimbat antrenorul. Sperăm să o facă după meciul cu noi. Acum probabil totul se va schimba. Încerc să-i capacitez pe jucători, ştiu ultimele rezultate ale Energeticianului, dar le-am atras atenţia că sunt o echipă cu jucători tineri, de valoare, şi cei care au experienţă, Ionică, Vlad Rusu, sunt jucători foarte buni pentru Liga a II-a. Sper că am reuşit să-i remontez psihic după înfrângerea de la Târgovişte şi aştept mâine o reacţie pozitivă din partea lor.”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Filmul e mereu același, cu aceiași protagoniști și același deznodământ. Am jucat binișor o repriză, am ținut de rezultat cu om în minus până la ultimul sfert de oră, dar un gol din penalty ne-a descusut și meciul l-am încheiat în nouă. Na, că poate nu a fost chiar același film, doar o reinterpretare a aceluiași scenariu prost.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/10/energenticianul-poli.html

Niciun comentariu :

Google+