22 aprilie 2019

Catalogul alb-violet: Poli - Energeticianul

Poli - Energeticianul 1:1 (0:1)
[16 voturi]

CRONICA MECIULUI


Dinu Moldovan

A primit gol la singurul șut pe poartă, o minge greu de ajuns. În rest puțin testat.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Igor Țîgîrlaș

Cu excepția fazei din prima repriză, când a judecat (din nou) greșit o minge înaltă, a avut un joc de calitate, șutând și de două ori pe poartă, ambele tentative parate de portar.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,4

Lorenzo Paramatti

Un meci în care italianul nu a ieșit mult în evidență.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Sergio Uyi

A scos penalty-ul nostru, dar a fost și ușor depășit la golul oaspeților. Destul de nesigur în rest.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,3

Vlad Olteanu

Activ de-a lungul jocului, dar și el a jucat un rol negativ la golul primit.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Dorin Codrea

A pierdut mingea înainte de faza golului oaspeților, a avut acel șut frumos de la distanță, scos de portar, dar și marea ocazie când a trimis pe lângă vinclu cu capul. Putea să marcheze.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Antonio Manolache

Rețin o pasă dată direct la adversari și un șut neconvingător. Nu s-a făcut simțit cât a jucat, mai ales că oaspeții ne-au masat în propriul careu, ca urmare a inabilității noastre de câștiga duelurile în zona centrală.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,6

Lucian Buzan

A oferit o pasă care putea fi de gol pentru Bădăuță, a avut și el o ocazie în partea secundă. Activ, dar la fel ca restul echipei, când e să facem diferența, ne lipsește acel „ceva”.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Vadim Calugher

Multe pase greșite și fazele fixe bătute sub standardele sale. Nici la libera directă nu a arătat inspirație.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,1

Eugen Sidorenco

Accidentat la o intervenție dură, n-a putut duce jocul până la pauză. A avut și o mare ocazie de a înscrie, gestionată neinspirat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,3

Alexandru Bădăuță

A ratat două mari ocazii în aceeași fază înainte de a rata penaltyul, o ratare care ne-a costat mai mult în economia meciului decât ratările de pe final semnate de alți colegi. Nu e ca și cum nu s-a zbătut, a și oferit pasa pentru Oprea la ultima mare ocazie, dar atunci când nici atacantul nu îți înscrie la ocazii clare, e foarte, foarte greu să câștigi.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,3

REZERVE

Sorel Chemin

A intrat binișor în joc, mai ales după pauză - când a și oferit pasa de gol la Golda. Schimbat în dreapta a dispărut din joc, însă și așa a avut o ocazie la șutul trimis din prima pe lângă colțul lung.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,1

Denis Golda

Un plus pentru gol, care ne-a readus imediat în joc. Câteva imprecizii în rest, iar pe final n-a mai ajuns în zonă de finalizare.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,8

Lucian Oprea

Cele trei ratări de pe final l-au băgat direct în colimatorul lui Răchită. N-are cum să fie ușor pentru un jucător care mai evoluase doar câteva minute în restul sezonului să intre și să facă diferența, dar la fel de adevărat este că tocmai în aceste condiții ar fi avut ocazia să arate că merită să joace. Copleșit de miza momentului, n-a reușit s-o facă, dar punctele pierdute aici, cât și de-a lungul anului, nu pot fi decât o responsabilitate colectivă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,3

ANSAMBLU

Valeriu Răchită

Am auzit diverse critici la adresa lui Răchită din tribună. Nu știu ce putea antrenorul să facă în plus la acest meci. Prima schimbare, forțată, a dat roade, a doua schimbare, tactică, la fel. Văzând că Manolache nu are o zi bună și că pierdem jocul la mijloc, l-a introdus pe Golda cu impact imediat. Înlocuirea pe final a lui Buzan, din nou, ne-a adus trei mari ocazii, prospețimea lui Oprea făcând diferența. Din păcate, finalizările au lăsat de dorit, un fenomen care ne-a cam urmărit în acest an.

Poate că ar fi fost interesant să-l vedem pe Chemin mai mult în stânga, unde a avut mai mult succes, dar și prestația acestuia intră deja într-un tipar: perioade bune de joc inițial, ca apoi să iasă ușor din meci.

Reacția la adresa lui Oprea imediat la final mi s-a părut prea aspră, chiar dacă motivele pentru ea sunt lesne de înțeles.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,3

Echipa

Lipsa de precizie la finalizare nu ține doar de calitatea tehnică a jucătorilor - atunci când ajungi în poziție de gol și te grăbești să tragi cu latul, sau cu piciorul slab, este o chestiune de decizie în moment, de citire a fazei. Am avut șansa să-i văd pe jucători exersând finalizările la antrenamente și de cele mai multe ori lovesc considerabil mai bine mingea decât au făcut-o în meciul acesta.

Deși jucăm un fotbal agreabil, cu multă energie, de la egal la egal cu oricine, avem aceste dificultăți în a ne impune și a aduna puncte. Suntem în toate meciurile până la final, dar la fel de adevărat este că toate meciurile sunt la limită - inevitabil, de pe muchie se încline și într-o parte, și în cealaltă. Cred că ține de încrederea fragilă a echipei, care recunoaște aceste suferințe și nu izbutește să le depășească.

Dacă este să ne jucăm șansa până spre final, trebuie s-o facă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Omul meciului

Denis Golda - 31,3%
Niciunul - 25,0%
Lucian Buzan - 18,8%
Dinu Moldovan - 12,5%
Sergio Uyi - 6,3%
Dorin Codrea - 6,3%

Niciun comentariu :

Google+