25 aprilie 2019

Avancronică: ASU Politehnica - Poli

Eșecul de runda trecută nu este în niciun fel „semi”. Nu că ar conta prea mult, fiindcă indiferent de rezultatul meciului cu Energeticianul, partida cu ASU era una din care ne vedeam obligați să câștigăm toate punctele. În primul rând pentru clasament, în al doilea pentru orgoliu.


ASU Politehnica

Cum, necum, alb-violeții de pe Știința/Dan Păltinișanu au adunat punctele care să îi ferească de griji în etapele rămase. Fără a juca un fotbal spectaculos, siguranța oferită de un ax central experimentat (Mera-Scutaru-Ignea, în special) a adus puncte în contul echipei, care își câștigă majoritatea punctelor din faze fixe (nu sunt singurii).

 Adversarul din această etapă are o bună organizare defensivă și va căuta să speculeze orice spații apărute pe contraatac. Experiența din centrul apărării, unde jucătorii sunt puternici, dar greoi, este dublată de jucători tineri și vivace în flancuri (Cherecheș/Jurj), mai expuși însă la erori de interpretare. Pericolul în față vine de la jucători ca Ursu și Ene, ambii cu anumite calități care îi recomandă la nivelul ligii secunde.

Fără absenți în vederea meciului cu noi, băieții antrenați de Cosmin Petruescu vor dori, cu siguranță, să repete victoria obținută în tur. Toate materialele publicate în prefața acestui meci conturează acest sentiment, care mocnește de la înființare în sufletele angrenate la fotbalul curat: săvârșirea ultimului act care să confirme nu doar superioritatea morală, ci și cea sportivă a clubului condus de Druckeria.

Și pe bună dreptate, căci au câștigat dreptul de fală în acest micro-duel de tristă factură al fotbalului timișorean.

Poli Timișoara

Sunt mai multe lucruri care nu merg tocmai cum trebuie în jocul nostru, începând cu impreciziile defensive și continuând cu lipsa de inspirație din careul advers. Dacă n-am juca de fel fotbal, am sta cu fundul în poartă și am pierde meciuri, ar fi mai ușor de îndurat decât acum, când că avem șanse, dar nu reușim să le convertim. Pe de altă parte, dacă ar fi așa, poate că nici n-am mai merge la stadion.

Au fost câțiva jucători care nu au confirmat în ultima partidă, cu Manolache, Calugher și Bădăuță în prim plan. Vom vedea și care este situația lui Sidorenco, înlocuit pe urma unei accidentări în meciul cu Energeticianul. Oricum ar fi, nu avem multe soluții pentru a inova de pe bancă, Chemin și Golda fiind cele mai evidente variante pe care le putem încerca.

Precum scriam, nu cred că este în primul rând un meci de orgoliu pentru noi - orgoliul este ce-ți rămâne când nu mai ai pentru ce lupta. Dacă mai vrem să tragem cu dinții de orice speranță de salvare, avem nevoie de toate punctele, e atât de simplu.

Nu avem vorbele antrenorului pentru această etapă, ci un mesaj din partea clubului:
„Echipa se pregătește cu multă concentrare pentru meciul de vineri, unul foarte important pentru rămânerea în Liga 2. Va fi un joc așteptat cu mult interes, ambele echipe având nevoie stringentă de puncte. Ne așteaptă cu siguranță un spectacol fotbalistic, într-o atmosferă care cu siguranță va fi una de fair-play, în granițele unei frumoase rivalități sportive. În vederea acestui meci, clubul nu va oferi declarații de presă. Jucătorii și staff-ul vor să vorbească vineri, de la ora 19 seara, pe teren, într-un meci care, indiferent de deznodământ, să facă onoare Timișoarei!”
Cronica ultimei întâlniri: 

„Mi se pare de necrezut cum pur și simplu nu reușim să rupem acest șir jalnic de rezultate. Este al patrulea meci din ultimele opt în care conducem la pauză și pierdem la ultimul fluier! În principiu am fost și sunt un susținător al consecvenței, dar atunci când reconfirmi un antrenor care singur a admis că nu are soluții, te expui nu doar în fața publicului, ci și în fața propriilor jucători. Astăzi am fost dominați de o echipă care nu are calități ofensive spectaculoase, într-un meci în care jucătorii noștri au tras de ei cât au putut. Este mai mult decât îngrijorător.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/10/poli-politehnica-12-10.html

Niciun comentariu :

Google+