26 aprilie 2019

ASU Politehnica - Poli 0:1 (0:0)

Victorie! Cele trei puncte obligatorii ne urcă din nou peste Balotești, la doar 9 puncte de primul loc neretrogradabil. Din păcate, cu doar 6 etape rămase, pare o distanță imposibil de recuperat. Tot ce rămâne echipei este să lupte în continuare, așa cum a făcut-o meci de meci, inclusiv cel de astăzi.


Meciul „de povestit nepoților” probabil nu va rămâne prea mult în memoria celor prezenți azi pe în curând defunctul stadion „Dan Păltinișanu”. Cu un iz de meci fără miză, jocul a debutat greoi, cele două echipe tatonându-se reciproc. Astfel am fost nevoit să notez ca primă ocazie în minutul 9, șutul lui Ene mult în afara spațiului porții, în ciuda unui culoar bun, central. Apoi pătrunderea lui Buzan în centru, încheiată cu un șut moale, prins de portar (min. 11). Deși Poli a părut ușor mai dominantă, prin prisma posesiei, tot gazdele au avut o ocazie bună în minutul 17, când o centrare la colțul lung îl găsește pe Ene venit nemarcat. Șutul acestuia este însă doar în plasa laterală.

Prima noastră șansă de gol apare în minutul 22, când o lovitură liberă de pe la 40 de metri îl găsește pe Uyi în centrul careului, dar acesta trimite cu capul direct în brațele portarului Murariu. O fază asemănătoare are loc zece minute mai târziu la poarta opusă, cu Mera și Moldovan în rolurile omoloage.

ASU Politehnica își mai creează două faze periculoase, tot în urma unor lovituri de cap: Mera demarcat foarte bine la un corner (min. 39) trimite pe lângă, respectiv Ursu (min. 44) trimite mult pe lângă în urma unei centrări din acțiune. De partea cealaltă, Buzan driblează scurt în colțul careului și trimite un șut prin spațiul oferit de fundași, dar mingea nu prinde spațiul porții (min. 40)

Într-un fundal sonor neinspirant, partida a continuat după pauză în aceeași atmosferă anostă ca în prima repriză. O nouă liberă executată de Calugher creează pericol, Bădăuță trimițând cu capul în portar, dar atacantul se afla oricum în ofsaid (min. 49).

Deși dispăruse după primul sfert de oră al meciului, Sorel Chemin are un reviriment, aducând primul și unicul punct de pe tabelă (min. 54). Acesta lua o acțiune pe cont propriu, trimitea în centru la Calugher, deși în stânga îl avea pe Olteanu demarcat, mingea îi revine și șutează din apropierea careului, la vinclu, fără șanse pentru portar.

După gol, gazdele ies la joc și reușesc câteva ocazii, chiar de reușim să ne apărăm destul de bine. Prima șansă apare în minutul 60 când un atac în viteză îl deschide pe Cherecheș în careu, cu Moldovan ușor descoperit, dar șutul acestuia e mult peste. O altă ocazie asemănătoare, dar mai puțin periculoasă se termină tot fără rezultat, iar Ene încearcă o foarfecă în urma unei acțiuni prelungite. Mingea însă este trimisă fără pericol, pe lângă poartă.

Contracarăm cu o mare ocazie în minutul 79. Buzan pornește foarte bine un contraatac, trimite în centru la Calugher, care îl deschide pe Golda venit perfect. Acesta înaintează și încearcă să trimită pe lângă Murariu, care însă parează cu mâna.

Tot Golda avea să fie în prim plan trei minute mai târziu când realizează o intrare nesăbuită, undeva în lateral la mijlocul terenului. Fără șansă și fără sens. Centralul pornise cu cartonașul galben în mână, dar a ajuns cu cel roșu, la indicația tușierului.

Eliminarea nu schimbă cu mult fața meciului, gazdele atacând la fel de inapt ca până acum. Doar un șut din poziție centrală după o fază prelungită produce ceva emoții (min. 85), mingea trecând puțin pe lângă bara porții. Iar un șut slab în primul din cele patru minute de prelungire este ultima fază notabilă a acestui memorabil meci.

Felicitări antrenorilor și echipei pentru modul în care au abordat partida, pentru că au luptat și nu au cedat. Rămâne să o facă și în etapele rămase la fel, să-și respecte blazonul și echipamentul de fotbalist. În rest, om suporta, că de aia suntem suporteri. Bravo Poli!

Poli: Moldovan - Ţîgîrlaş, Paramatti, Uyi, Olteanu - Munteanu, Codrea - Buzan, Chemin, Calugher - Bădăuţă

Schimbări:
Sidorenco pentru Bădăuță (min. 60)
Golda pentru Chemin (min. 71)
Manolache pentru Calugher (min. 79)


Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Felicitări! Echipei staff-ului, conducerii.

Google+