4 februarie 2019

Jurnal de cantonament: ziua 4


Chiar dacă zilele seamănă între ele, fiecare este diferită într-un aspect sau altul. Principala diferență astăzi, pentru mine, a fost că mi-am găsit un birou cu internet funcțional! Bine, „birou” e un fel de-a zice, fiindcă de fapt stau în lobby barul hotelului, cu sute de persoane trecând prin jurul meu de-a lungul zilei. Dar chiar nu mai contează, pot pregăti ca omul toate materialele!


La micul dejun am trecut la Bundás kenyér - un deliciu culinar, așa cum știm prea bine. Remarcabilă a fost în schimb cina, care ne-a prezentat trei tipuri diferite de cartofi, toate regăsindu-se la mine în farfurie. Nu regret nimic.

Revenind la fotbal, astăzi a fost zi de antrenamente - două. Cel de dimineață a început cu o ședință a lui Răchită, pe tema meciului de ieri. Atmosfera a fost una sobră, așa cum o cere situația noastră din clasament, o realitate de la care nu ne putem lua gândul. „Înfrângerile mi le voi asuma mereu, fiindcă eu sunt antrenorul. Dar nu vreau să intrați în vreun meci crezând că o înfrângere la limita, chiar și în fața unui adversar mai puternic, este un rezultat acceptabil. Nu asta este mentalitatea pe care mi-o doresc”.


A urmat o încălzire prelungită și apoi mai multe exerciții de pregătire fizică. În același timp, portarii își executau rutina lor, iar pe final grupul defensiv a făcut exerciții de poziționare, în vreme ce restul jucătorilor au tras la poartă. Șuturile, în marea lor parte, au fost de calitate, precise, iar bara a răsunat de mai multe ori. Trebuie doar să ajungem mai des în situații de finalizare în timpul meciurilor, se pare.


Al doilea antrenament a fost unul aparent mai relaxat, pe teme de joc. Doar că nu era loc de relaxare, fiindcă tuturor li se cerea implicare maximă, concentrare și decizii rapide. Portocalii au învins galbenii, pe ansamblul a trei dispute diferite - printre care și una în care mingea putea fi jucată doar cu capul! Înainte de cină, o parte dintre jucători au făcut o scurtă recuperare, iar gândurile s-au mutat către partida de mâine.


Jucătorul așteptat sosește mai târziu decât mă așteptam, deci alte vești despre el mâine - când ar putea să și joace, fiindcă nimic nu elucidează mai bine calitatea decât meciul. Sper că tot mâine reușesc să vă prezint fie aici, fie pe pagina clubului și câteva materiale video, care tot așteaptă prelucrarea de câteva zile. Aparent e chiar mult de muncă la treaba asta. Vă las, ca de obicei, cu tovarășii noștri de cantonament, care au primit și companie.

Niciun comentariu :

Google+