10 decembrie 2018

Catalogul alb-violet: Dacia Unirea Brăila - Poli

Brăila - Poli 2:0 (1:0)
[15 voturi]

CRONICA MECIULUI

Mario Contra

Două șuturi periculoase pe poartă, două goluri, dar cu șanse mici de a interveni - poate doar la a doua reușită, care l-a prins prea în față. Destule degajări imprecise.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,1

Sebastian Foca

Faptul că a fost introdus titular, pe un teren greu, cu adversari arțăgoși, nu este vina lui Foca. Juniorul a tras cât a putut, a reușit câteva recuperări, dar în repriza secundă a fost depășit la aproape fiecare fază. Să mai vorbim despre câtă susținere a primit de la Bîrnoi?

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,8

Cristian Melinte

A făcut faultul pe urma căruia gazdele au deschis scorul - deși era dublat de Foca, semn că nu avea încredere ca acesta să-l susțină. Mai multe imprecizii de-a lungul meciului, nimic capital însă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,5

Dusan Ivanov

Un meci cu imprecizii ale sârbului, care n-a impresionat.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,3

David Filip

Foarte puțin prezent ofensiv, în rest în nota echipei. Un nou galben luat aiurea.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,2

Denis Haruț

Serviciile la cornere au lăsat de dorit de această dată. A tras, dar nu a reușit să facă diferența la mijloc.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,3

Dorin Codrea

Meci chiar slab făcut de Codrea. Când nu trebuia să tragă, a tras, când putea să tragă, n-a făcut-o, iar el l-a pierdut complet din marcaj pe Hamza la primul gol.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,2

Cosmin Bîrnoi

Folosit în flancul drept, a avut un meci slab spre deplorabil. L-a servit pe Drăghici la marea ocazie de gol din finalul primei reprize, dar în rest multe greșeli, inclusiv o respingere pripită și proastă care a dus la al doilea gol.

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 3,5

Octavian Drăghici

Într-un fel, înfrângerea îi aparține lui cel mai mult. E drept, i-a pus o minge de gol lui Golda, pe care acesta n-a putut s-o transforme. Dar, în rest, a ratat o șansă de neratat, care putea întoarce meciul în favoarea noastră; n-a reușit s-o împingă în poartă nici la ultima fază, când a ratat contactul cu mingea, liber fiind în careul mic; a bătut slab două libere bune, în zid. De la alții te aștepți, dar de la Drăghici speri la mai mult.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,0

Denis Golda

În prima repriză a mai mișcat, chiar dacă lipsa de calitate l-a împiedicat să facă un impact. În a doua a lipsit complet o jumătate de oră, reapărând în joc doar după ce a trecut în flancul drept.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,1

Giani Stere

Chiar dacă a mai alergat de colo colo, a ratat nepermis de mult, a avut control deficitar, iar șuturile sale au fost mai degrabă pase spre portar. Păcat, era șansa lui Stere să arate că poate să joace cu altă consistență. Cum se desfășura meciul dacă aveam 1-0 din minutul 1?

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,9

REZERVE

David Pop

Intrat târziu, n-a avut vreun impact.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,3

Cristian Bocşan

Intrat târziu, n-a avut vreun impact.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,9

ANSAMBLU

Călin Cojocaru

Cojocaru s-a încăpățânat să joace cu Foca titular, în loc să apeleze la unul din jucătorii (mai) experimentați, precum Pop sau Bocșan și, eventual, să îl plaseze pe Haruț în dreapta. Mie nu mi se pare indicat să folosești un juniori - și nu orice junior, ci unul de 2002 - într-un meci dificil, pe un teren greu și cu un adversar aprig - chiar dacă Foca nu a fost nici măcar cel mai slab jucător al zilei.

Pe lângă această titularizare discutabilă, Cojocaru a ales să-i inverseze pe Golda și pe Bîrnoi, asta deși Golda a arătat mereu un aport defensiv (puțin) mai bun decât Bîrnoi. Susținerea acestuia din urmă a dezamăgit.

Nu în ultimul rând, deși meciul nu decurgea în favoarea noastră și am ieșit buimaci de la cabine, a evitat să facă vreo schimbare până în ultimele zece minute.

Dincolo de aceste, să le zicem, decizii neinspirate ale antrenorului, rămâne să ne întrebăm de ce...

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 3,8

Echipa

...echipa a jucat atât de dezamăgitor. Sigur, am primit un gol rapid, am ratat mult, dar de ce ne-am apărat haotic la aproape fiecare atac și de ce nu s-a găsit măcar un jucător care să rămână concentrat la finalizare? De ce am fost atât de letargici după pauză?

Cum este posibil să te bată astfel o echipă precum Brăila? Neplătită, neexperimentată, cu stranieri adunați de nu știu unde, care încasase 55 de goluri în acest sezon? Iar tu le-ai oferit al doilea meci fără gol primit.

Mi-e chiar foarte greu să înțeleg.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 3,6

Omul meciului

Niciunul - 80,0%
Giani Stere - 6,7%
Sebastian Foca - 6,7%
Octavian Drăghici - 6,7%

3 comentarii :

Anonim spunea...

Ușor de inteles:antrenor slab, de ligile inferioare. De văzut CV de jucător și cel de antrenor ......

Anonim spunea...

Dupa ce l-ai ridicat in slavi, etapa de etapa, pe Nanu "zero puncte" acum il faci "cu ou si otet" pe Cojocaru. Nu e nici asta o valoare, dar ti-a facut cateva puncte. Spre deosebire de "protejatul tau". Zau daca te inteleg.

Stefan Carpanu spunea...

Chiar l-am „ridicat în slăvi” pe Ștefan „un punct” (te rog!) Nanu?

Atitudinea echipei a fost ceva mai bună în ultimele meciuri, calitatea jocului însă nu s-a schimbat fundamental. Așa cum s-a câștigat meciul cu Farul, s-au făcut puncte cu Mioveni și Daco-Getica, a avut și Nanu destule partide - dar n-a avut noroc. Că dacă n-aveai noroc, pierdeai la Mioveni (au avut gol anulat discutabil), pierdeai cu Daco-Getica (au avut penalty nedat discutabil) și cu Farul te trezeai la 0-1 când Grigoraș a lovit bara și încercai iar imposibilul, să desfaci o echipă care se apără.

Poate m-a prins și Cojocaru la capătul răbdării. Am văzut meciul de la Brăila ca pe unul capital, intram altfel în iarnă cu 13 puncte, cu alt moral, și îți îmbunătățea capacitatea de a aduce jucători. Așa, toți se uită la clasament, văd că suntem la patru victorii de salvare, și se gândesc că n-au chef să-și treacă o retrogradare în palmares. Iar în mintea mea totul pleacă de la titularizarea unui junior de 2002, când aveai alternative mai bune.

Chiar cred că și el, și Nanu au făcut ce-au știut mai bine, dar oricine venea în condițiile astea, se chinuia să facă puncte. Totul pleacă de la lot. Că Nanu merita mai multe critici, poate. Dar la momentul respectiv am considerat că se făceau destule valuri în jurul echipei și că trebuia în primul rând să luptăm să aducem ceva completări la lot, nu să tot schimbăm antrenori.

Google+