28 noiembrie 2018

Poli - Daco Getica 0:0

Obiectiv...neîndeplinit. Alb-violeţii reuşesc să încheie un meci fără gol primit, pentru prima oară în acest sezon, însă răsuflă mai degrabă uşuraţi la ultimul fluier. N-a fost un meci grozav de partea noastră, cu foarte puţine şanse de gol, în vreme ce oaspeţii au lovit de două ori bara şi au avut o prezenţă constantă în ultima treime.


Prima parte a fost una echilibrată şi relativ liniştită. Ne-am apărat destul de compact, dar n-am dus cu uşurinţă mingea în faţă, singurele ocazii venind la fazele fixe. Nici dacogeţii n-au rupt gura târgului, jocul lâncezind pe la mijlocul terenului în marea majoritate a timpului. S-a mai animat puţin pe final de repriză, când oaspeţii au nimerit bara la o centrare neatinsă de nimeni, cu Smaranda ezitant, în vreme ce noi am încercat poarta din trei libere, trimise de Drăghici (în două rânduri) şi de Melinte peste poartă.

Tonul reprizei secunde a fost dat în secunda douăzeci, la o pătrundere în flancul nostru drept semnată de Voicu, a cărui şut a zguduit transversala. Am avut o fază care, de regulă, se decidea împotriva noastră şi decidea rezultatul, când Acolatse a căzut în careu şi a cerut penalty - nu s-a dat (min. 54). Din păcate, meciul se disputa tot la poarta noastră, cu incursiuni în centru şi centrări periculoase din zona lui Motreanu, unde bucureştenii veneau des în superioritate. Smaranda a respins un şut de la douăzeci de metri (min. 59), şi tot el s-a opus când golgheterul Voicu a pătruns ca prin brânză în careul nostru. Alb-violeţii nu reuşeau să mai ţină de minge, scenariul familiar, şi abia după intrarea lui Keita am mai avut câteva mici oportunităţi - nu atât graţie calităţii aduse în joc, cât a faptului că mai alerga cineva în faţă. Am scos o liberă pe care Melinte a trimis-o în zid, am avut o cursă admirabilă a lui Drăghici soldată cu un corner şi acelaşi Drăghici a încercat un şut de la marginea careului care de puţin a ratat poarta (min. 83). Pe final, însă, am contat prea puţin şi am scăpat la insistenţele oaspeţilor - care, fie vorba între noi, au făcut un meci bun, pe măsura jucătorilor pe care îi au în echipă.

Rămânem cu consolarea acelui zero de pe tabelă, a atitudinii pozitive, dar avem nevoie de mai mult. Cojocaru, a cărui indicaţii au răsunat tot meciul, ar face mai bine să-şi folosească rezervele. Este esenţial să împrospătezi echipa când suferă, iar la noi s-a văzut clar că în mai mult de trei nu mai atacam în ultima jumătate de oră. Şi nu există că n-ai soluţii - da, n-ai jucători mai buni, că altfel erau titulari, dar ai jucători de acelaşi nivel, care prin prospeţime pot să revigoreze jocul.

Poli: Smaranda - Motreanu, Basic, Melinte, Filip - Haruţ, Codrea - Golda, Drăghici, Bîrnoi - Stere

Schimbări:

Keita pentru Stere (min. 76)

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Greu cu 13 jucători de U21 și 2 de U 23 sa faci față în liga 2.Daca nu se vor aduce minim 3 jucători cu experienta salvarea este imposibila Iar faptul ca se insistă cu jucători gen Golda, mi se pare amatorism. Din păcate unii nu au valoare iar unii sunt foarte tineri. Eu personal mai cred în salvare. Dar cu condiția de a întări lotul!

Google+