27 noiembrie 2018

Avancronică: Poli - Daco Getica

Am ajuns la ultimul meci al turului, tur în care am acumulat doar șase puncte. Pare de necrezut. Din păcate, nu putem aborda această partidă (cât și celelalte rămase în acest an) decât sub presiunea rezultatului - avem nevoie de victorie, de o continuare a jocului bun arătat la Mioveni.



Daco Getica București

Fosta noastră colegă de Liga 1, Juventus București, a tranziționat mai bine spre liga secundă decât noi. Chiar dacă sunt departe de a fi feriți de emoții, bucureștenii au adunat destule puncte în acest tur de campionat cât să nu tremure la iarnă.

Au câțiva jucători cunoscuți/interesanți în lot: portarul Balauru a venit de la Voluntari, asemeni colegului de post Gavrilaș; Mușat și Călințaru au mai bătut și ei prima divizie; Voicu, venit tot de la Voluntari, este golgheterul ligii secunde; iar în rest vedem o serie de jucători relativ tineri, familiarizați cu acest nivel de joc.

Nu văd să aibă suspendați pentru acest joc, astfel că ne vor întâmpina cu ce au mai bun. Forma lor recentă este acceptabilă, cu două victorii (Farul și Luceafărul), un egal (Ripensia) și două înfrângeri (Mioveni și Brăila). Chiar înfrângerea de la Brăila, care ne-a împins pe noi pe ultimul loc, arată că Daco Getica nu este o forță în deplasare, unde a obținut doar șase puncte.

Poli Timișoara

Alb-violeții au toate motivele să abordeze acest meci cu încredere, după prestația pozitivă de la Mioveni, care a stopat seria de opt meciuri pierdute consecutiv. O victorie mâine ar pune punct și celor șaisprezece meciuri fără succes, evitând astfel egalarea recordului negativ stabilit sezonul trecut. Ca fapt divers, acea serie a început cu un egal la...actuala Daco Getica.

Fără suspendați sau absenți (noi) din motive medicale, avem șansa să abordăm al treilea meci la rând cu același prim unsprezece. Probabil că într-un univers ideal s-ar fi potrivit rotirea câtorva jucători, dar nu este cazul la noi. Rămânem cu un ochi și pe meciul următor, cu Basic, Codrea și Motreanu pasibili de suspendare la un cartonaș galben.

În rest, nu avem vorbe de la antrenor în această etapă, deci așteptăm faptele.

Cronica ultimei întâlniri: 

Ne aducem aminte de înfrângerea care a pecetluit direcția play-out-ului nostru din 17/18.

„Și așa am devenit oficial cea mai slabă echipă din Liga 1, iar doar jucătorii o pot întoarce cumva. Nu se prea văd soluții evidente, cu Grozavu încercând tot felul de așezări pe parcursul jocului de azi, niciuna eficientă. Juventus n-a avut ocazii dincolo de golul pe care l-am făcut cadou printr-o (nouă) eroare personală, dar a arătat destul de închegat. Normal că Poli poate și trebuie să lupte în continuare, dar în acest moment chiar nu știu ce ar trebui să mai încercăm. Să găsim speranță în prestația lui Haruț, care a muncit enorm tot jocul, destul de precis în apărare la mingile pe jos, util și în atac, cu mai mult curaj decât unii coechiperi de la care ne-am aștepta la așa ceva. Dar nu zic că e o chestie de vrut, ci de teamă. Multă teamă.”

https://www.cronicavioleta.ro/2018/03/juventus-bucuresi-poli-10-10.html

Niciun comentariu :

Google+