27 octombrie 2018

Catalogul alb-violet: U Cluj - Poli

U Cluj - Poli 4:0 (1:0)
[22 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Mario Contra

În ciuda a patru intervenții solide, tânărul portar a gafat în cel mai prost moment cu putință - imediat după pauză - și a compromis și bruma de speranță pe care o aveam pentru un rezultat decent. Nici intervenția la primul gol n-a fost inspirată, dar timpul de reacție era foarte scurt.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,0

Denis Haruț

Nu s-a repliat grozav la primul gol, unde era în poziția de a vedea pericolul. Poziționarea a lăsat de dorit pe alocuri.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,4

Igor Basic

N-a citit pasa la primul gol, el i-a dat mingea sub presiune lui Contra la golul doi, iar înainte de golul trei tot el a bătut libera din marginea careului în zonă centrală la un adversar. N-a fost a buna.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,4

Dusan Ivanov

Nu l-am remarcat în mod deosebit, dar apărarea noastră n-a arătat bine în prima parte.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

Daniel Filip

Hăituit tot meciul, n-a putut interveni la centrarea dinainte de primul gol, la golul trei a fost depășit de Gavra, iar la golul patru l-a pierdut nepermis pe Goga în zona careului mic.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,0

Radu Motreanu

Câteva acțiuni rezonabile în prima repriză, ca apoi să dispară în a doua. La golul patru a părut letargic.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,2

Dorin Codrea

Oarecum activ, pe Codrea știi că îl vezi făcând câteva alunecări. Toată echipa a fost depășită atât de net, că nu ai cum să evidențiezi pe cineva.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,0

David Pop

O tentativă interesantă de șut, alte două încercări hazardate, o deposedare bună de care să-mi aduc aminte, în rest un meci neutru și pentru Pop.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 4,2

Saibou Keita

A avut câteva acțiuni în care a mișcat ceva, dar nu cu mult peste colegii de linie.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,9

Giani Stere

S-a văzut în prima repriză la câteva faze, foarte puțin însă.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,9

Denis Golda

Două șuturi pe poartă, dintre care unul chiar a arătat cumva. În rest, n-a reușit să scurtcircuiteze apărarea adversă la contrele din repriza secundă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,7

REZERVE

Cristian Bocșan

L-a scăpat pe Gavra la golul trei. În rest a mai încercat să dreagă busuiocul, cu succes minim.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,8

Nafi Iseini

A atins de câteva ori mingea.

Atât în cazul lui, cât și în cazul lui Românu sau chiar Toboșaru, aceste debuturi sunt mai mult momente de tristă amintire. Dacă ai avea șapte, opt jucători solizi în jurul tău, ca să poți face câteva ceva când ți se dă șansa, ar fi altă treabă. Așa doar bifăm debuturi.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,7

Sergiu Românu

Vezi mai sus.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,7

ANSAMBLU

Ștefan Nanu

Ce să mai zicem? A mutat puțin în primul unsprezece, dar oricine ar fi antrenor, n-ar avea opțiuni. Problema este că nu am reușit să progresăm cu el la timonă, deși prestațiile n-au fost rele în primele meciuri.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,8

Echipa

Una este să nu poți - și sunt mulți care și dacă individual sunt mai buni de atât, nivelul echipei îi trage în jos. Alta este să nu arăți atitudine odată ce iei gol, să pleci complet capul și să aștepți ultimul fluier. Chiar m-aș aștepta să jucăm mai liber, dacă tot e să iasă vraiște, știind că ești la televizor pentru prima oară în nu știu cât timp. În schimb absolut niciunul dintre jucători n-a putut să se remarce. Tristă situație. Fără două-trei completări urgente (și magice) de lot, nu știu ce mai reușim să facem până la finalul anului. Deja sunt șase puncte de echipa din fața noastră, care vine aici în etapa următoare și ne va pune sub și mai multă presiune.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,7

Omul meciului

Niciunul - 50,0%
Radu Motreanu - 13,6%
Dorin Codrea - 9,1%
Saibou Keita - 9,1%
Nafi Iseini - 9,1%
Denis Golda - 4,5%
Sergiu Românu - 4,5%

6 comentarii :

Anonim spunea...

Sunteti doar sclavii lui birlica nedeclarati! O intreaga echipa de tineri are eticheta de pariori iar voi sunteti doar complici! Despre lipsa de tactica a lui nanu nimic! Rahatul asta nu o sa ajunga antrenor adevarat niciodata! Puteti sa scrieti cat vreti voi despre el de bine....e o nulitate! Despre managment nimic? E perfect sa apara un rahat care sa spuna despre intreaga echipa ca sunt pariori! O sa mai vanda ceva cand o sa imi vad eu ceafa! Nimic despre fotbalustii cu nume care au ingropat poli? Alde munteanu, cretu, henrique, platiti cu bani multi nu cu 2000 de lei?

Stefan Carpanu spunea...

Ce să ne mai repetăm? Despre problemele de management am scris înainte de debutul acestui sezon și nu cred că s-a schimbat ceva de atunci (https://www.cronicavioleta.ro/2018/06/cum-sa-retrogradezi-cu-lot-de-play-off.html)

La ultimul catalog am scris părerea noastră despre situația actuală. Am criticat stagnarea lui Nanu, cât și faptul că nu are mai mult de unsprezece jucători seniori apți (și aia aproape toți sub 21 de ani). Punctul nostru de vedere este că trebuie să se producă o schimbare la echipă acum, nu în două luni - dacă nu găsim alt antrenor, atunci trebuie să găsim niște jucători. Tocmai pentru a-i proteja pe cei pe care îi avem și a nu intra în pauza de iarnă cu sub zece puncte în clasament. A nu face nimic este sinonim cu eșecul.

Despre pariuri ce să scriem? Nu cred că pariurile sunt motivul pentru care nu avem rezultate. Dar nu noi am scris că „O fi ieșit pariurile la Timișoara?”, cum apare pe liga2 și nici nu am luat la mișto situația. Nu am acuzat niciodată jucătorii că nu-și apără corect șansele și i-am apărat în fața fluctuaților, care considerăm că sunt o consecință a vârstei. Ba chiar am insistat de mai multe ori pe importanța experienței și a lipsei ei.

Mi se pare interesant că atât părinții jucătorilor, cât și clubul au pretenția să le ținem partea. Pe cât posibil încercăm să fim neutri, ceea ce nu mulțumește pe toată lumea. Într-un fel și este o poziție proastă asta, că nu ești niciodată cu adevărat neutru.

Cert este că nu stăm cu palma în fund și așteptăm ca acest club să moară. Ce depinde de noi, facem. Iar tot ceea ce facem pentru Poli, o facem din timpul nostru, pe banii noștri, pe suferința noastră (comună).

Anonim spunea...

Spuneti despre Nanu ca "a mutat puțin în primul unsprezece, dar oricine ar fi antrenor, n-ar avea opțiuni". Nu stiu care este viziunea voastra asupra rolului antrenorului, dar va asigur ca nu se reduce doar la a alege primul 11. Reusita unui antrenor se vede in rezultate. Avem noi asa ceva? Am strans noi puncte? Spuneti ca jocul este bun. Este parerea voastra personala care nu se sustine in fapte. Voi presupuneti ca daca vine altcineva antrenor nu se va schimba nimic. Pai atunci haideti sa asteptam impreuna sfarsitul! Exact ca in povestea cu "drobul de sare". Pe de alta parte, antrenorii care au rezultate au de partea lor vestiarul. Sper ca macar aici sa fim e aceeasi lungime de unda. E clar ca Nanu nu prea e pe placul jucatorilor, din moment ce l-a denuntat pe Padurariu, a spus ca si ceilalti sunt pariori, dar n-are probe, a declarat ca Draghici nu e profesionist, l-a acuzat pe Bocsan ca se da lovit etc etc etc.

Problema este ca va citeste lumea, ca are incredere in ceea ce scrieti, fiind probabil singurii care mai acorda un dram de atentie lui Poli. De aceea poate nu e foarte bine ca intrati in astfel de jocuri.

Anonim spunea...

Voi intotdeuna va scoateti! Ati scris pe naiba! Ati fost doar impaciuitori! Poate va uitati mai mult la antrenor si la marele administrator special! In rest, lasati analizele fotbalistice! Ati devenit penibili!

Stefan Carpanu spunea...

De când este Nanu aici, am avut reprize bune, niciodată meciuri întregi. Asta am și scris. Am avut speranța, după primele partide, că va avea loc un progres, am și insistat să nu facem schimbări prea repede, fiindcă numai în schimbări o ținem. Dar între timp nu mai cred că este posibil să progresăm la cum se aștern lucrurile.

Repet: ceva trebuie să se schimbe acum. Dar tot ce am citit în materie de fotbal spune că antrenorul are un efect doar dacă este extrem de slab sau extrem de bun, din acest motiv am insistat în primul rând pe completarea lotului. Poate că Nanu este extrem de slab, ca rezultate în mod cert este, și nici atmosfera de la echipă nu este ok (așa cum ziceți, rezultatele țin atmosfera și vice-versa), dar nu stăm lângă ei să putem emite verdicte definitive pentru care nu noi ne asumăm răspunderea. Am scris ultima oară că nu vedem cum Nanu mai este în poziția de a continua după momentul Energeticianul. Esențial însă este să completăm lotul, să nu mai avem doar juniori pe banca de rezerve. Este nevoie de un impuls pozitiv ca de aer, din acest motiv mă și frustrează că nu se schimbă nimic. Dar ceea ce simt eu personal nu trebuie mereu să se reverse în cronici și în analize. Sună stupid („penibil”), însă caut firul verde al optimismului precum un daltonist.

În rest, acuzele la adresa propriilor jucători este specialitatea casei, tot timpul jucătorii sunt de vină (chiar dacă Birlică mi s-a părut împăcuitor în intervenția pe care am văzut-o pe gsp). O spun în clar: sigur că jucătorii au o parte din vină, dar când tu câștigi doar patru meciuri într-un an de zile, problema vine de sus. Vine de la lipsa de bani, dar vine și de la o gestiune a resursei umane care nu dă rezultate. Mai mult, vine de la devalizarea capitalului de încredere al clubului, acesta fiind motivul din cauza căruia nu mai ai soluții și nu vrea nimeni să vină aici.

Bugarschi Dusan spunea...

Redresarea poate venii doar din interiorul clubului! Este urgenta nevoie de 3 fotbaliști de valoarea ( liga 2) și un antrenor cu experiență. De ce nu Sunda.? Iar jucătorii tineri sa înțeleagă ca viitorul lor depinde în mare măsură de evoluțiile lor viitoare Altfel vor devenii niște looseri care vor freca agențiile de pariuri. Vizavi de dl Birlica nu știu care timișorean și-ar fi asumat rolul de salvator al acestui club. Fotbalul timișorean este pe topogan....... Nici ACS nu poate depăși aceasta condiție. Vor trece mulți ani pana când se va redresa fotbalul din Banat! Sa ne agatam speranța că totuși se va găsi acel Cineva......

Google+