2 noiembrie 2018

Avancronică: Poli - Aerostar Bacău

Așteptările de la acest meci sunt, mă tem, disproporționat de mari. Nu există „dacă nici pe ăștia, atunci pe cine” în liga secundă. Fiecare partidă este abordată cu aproximativ aceleași șanse, iar atâta timp cât nu te poți impune pe parcursul a nouăzeci de minute, sau decisiv în șaizeci, toate partidele vor fi la fel de dificile.


Aerostar Bacău

Aerostar, club care până acum câțiva ani ne era cunoscut doar fiindcă îl formase pe Costel Pantilimon, a devenit echipa numărul unu din Bacău. Aceștia ne-au arătat recent cum se face o schimbare de antrenor: înainte de niște meciuri accesibile (ca să dai încredere lotului și antrenorului în cazul unui succe) și cu un antrenor a cărui venirea trimite un important semnal pozitiv. Nu oricine poate aduce pe cineva de la Dinamo, cu atât mai puțin un om cu reputația (de fotbalist) a lui Florin Bratu. Rezultatele pe care acesta le-a obținut anul trecut cu bucureștenii au fost dominante, iar dacă nu i se dezbina lotul, avea șanse bune să continue pe aceeași direcție. S-a văzut și de la plecarea sa valoarea lotului dinamovist.

Deci da, Aerostar are clar ascendentul moral, mai ales după victoria la zero cu Ripensia de etapa trecută. Ca lot nu impresionează - au câțiva jucători cu experiență în L2, inclusiv doi care au trecut pe la noi (Vraciu și Mutu), dar nimic cu care să rupă gura târgului. Vin însă fără suspendați și cu apetitul sporit pentru puncte.

Problema băcăuanilor este că până acum au adunat doar două puncte din deplasare, semn că este un capitol la care suferă. Aceasta poate fi șansa noastră.

Poli Timișoara

La alb-violeți persistă o stare de incertitudine cu privire la cine își asumă răspunderea deplină pentru rezultatele din teren. După ce Săvoiu a părut să preia o parte tot mai importantă a responsabilităților lui Nanu, a fost adus Călin Cojocaru, fost principal și manager la Sebiș, pentru a completa staff-ul tehnic. Oficial venit ca secund, el a coordonat antrenamentele din această săptămână. N-am nicio idee dacă este omul de care avem nevoie, dar e oarecum pozitiv că s-a mai completat staff-ul tehnic și că este un om care cunoaște bine fotbalul din L3 zonală.

Spiritul echipei pare să fie unul care suferă în continuare. Lipsa rezultatelor apasă tot mai tare, iar perspectivele sportive pentru perioada imediat următoare nu dau semne de ameliorare. Normal că un rezultat pozitiv ar conta enorm pentru aceste ultime etape din 2018. Ca să-l obținem ar trebui să dăm dovadă de o inspirație care ne-a tot lipsit în ultimele luni.

Inițial am crezut că Haruț va lipsi, dar s-a dovedit că datele de pe lpf2 erau greșite. Bîrnoi și Drăghici sunt incerți, iar Rudolf este absent pe termen lung. Chiar dacă revine Melinte, contează că nu suntem capabili să punem trei, patru seniori pe bancă. Și nici nu e de mirare că în ultimele etape am avut mai puțină consistență: absența unui jucător precum Drăghici contează.

Tot Săvoiu a spus:
„Întâlnim un adversar pe care dorim să-l batem. Venim după o perioadă destul de grea, dar cred că de sâmbătă vom opri această perioadă şi vom reuşi să ne impunem. E linişte în vestiar, ne-am pregătit bine toată săptămână. Cei trei care suntem în staff avem o colaborare bună şi vrem să spargem gheaţa… Toate jocurile sunt grele… noi trebuie să fim cei mai motivaţi.”

Cronica ultimei întâlniri: 

-

Niciun comentariu :

Google+