18 august 2018

Ripensia - Poli 2:3 (1:0)

Joacă Poli, spectacolul este garantat. Bine, că spectacolul se trage în primul rând din slăbiciuni defensive e altceva, dar până acum alb-violeții au arătat un apetit bun de dat/luat goluri. Victoria de astăzi a căzut la ultima fază a jocului, după ce Bîrnoi și Drăghici au egalat în două rânduri, Golda trecând prima victorie în contul echipei noastre cu o finalizare puternică. Meciul a fost disputat, Poli a dominat multă vreme, a ratat câteva ocazii mari, apoi gazdele puteau tranșa partida, însă egalitatea care ar fi fost justă s-a rupt grație inspirației lui Ganea, a căror schimbări s-au dovedit decisive.


Apropo de antrenorul nostru, acesta a decis să-l schimbe pe Curileac cu Contra, apărarea a fost compusă din linia Motreanu - Bocșan - Basic - Podină, în vreme ce Opoku a intrat titular în locul lui Codrea. Centrul defensivei avea să fie dezamăgitor. Echipa noastră a și început jalnic partida, iar în minutul trei ne vedeam deja conduși. A fost, atunci, o minge pierdută la mijloc, Basic a ieșit neinspirat din apărare, Podină nu a făcut pasul la ofsaid, iar în ciuda tackling-ului făcut de Bocșan, mingea i-a revenit lui Ungureanu, care a înscris cu poarta goală (min. 3). Alb-violeții au intrat greoi în joc, câteva oportunități trecând la un moment dat sau altul pe la Bîrnoi, respectiv pe la Velcotă, care a fost și oprit pentru un ofsaid care n-a fost când scăpase liber spre poartă. Cea mai frumoasă fază a reprizei i-a inclus pe cei doi, cu Bîrnoi care a recuperat în treizeci de metri, l-a deschis în flanc pe Velcotă, acesta a centrat în careu la Drăghici, dar vârful nostru a trimis cumva în bară, deși se afla singur, cu toată poarta în față (min. 30). Bîrnoi a mai trimis un șut peste din afara careului, Drăghici a ratat de două ori contactul cu mingea la centrări interesante, și cumva am intrat conduși la cabine.

Velcotă a avut o primă șansă de egalare în partea secundă, însă n-a reușit să împungă către spațiul porții mingea trimisă de Opoku (min. 49). Avea să fie ratarea care preveștete golul, căci la scurt timp pasa lui Popovici a fost luată cu tupeu în față de Bîrnoi, fundașii centrali ripensiști nu au intrat decisiv, iar sărbătoritul de ieri al alb-violeților a restabilit egalitatea (min. 54). Aproape că n-a durat nici șaizeci de secunde acest 1-1, după ce o respingere anapoda a lui Bocșan l-a lăsat pe Zaluschi singur cu Contra, dar fostul nostru jucător a trimis pe lângă, la colțul lung. Deși părea că suntem în control, o nouă slăbiciune a apărării noastre ne-a compromis elanul, cu Ungureanu găsind un culoare pentru Dumiter, care a profitat de indecizia lui Bocșan și a finalizat cu un șut puternic (min. 61). Nu am arătat bine de fel în minutele care au urmat, iar Ripensia a avut două mari ocazii să își consolideze avantajul, de care nu a știut să profite. Ganea i-a trimis în teren pe Pădurariu, Mrkela și, ulterior, pe Golda, iar primul avea să ofere două pase decisive pentru a întoarce meciul. Faza de la golul egalizator a fost chiar una plăcuta și a evidențiat forța pe care o pot avea pasele legate. Mingea a plecat de la Haruț, a circulat pe triunghiul Bîrnoi, Pădurariu, Golda, ca apoi Pădurariu să o arunce în centrul careului, perfect pentru un Drăghici demarcat, iar golgheterul nostru a înscris cu capul (min. 77). Finalul de meci n-a arătat dramatic, dar Poli a avut câteva mici șanse prin Golda, care n-a reușit să se impună în preajma careului advers. Asta până când am ajuns în prelungiri. Culmea, golul nostru a plecat de la un ofsaid care n-a prea fost la Dumiter, libera a bătut-o lung Basic, Drăghici a trecut pe sub minge, Pădurariu a prelungit-o cu spatele spre Golda, care din două atingeri și-a pus mingea pe șut și a înscris (min. 90+5). Culmea, tocmai cel care a petrecut ultimele două sezoane împrumutat la galben-roșii.

De fapt, povestea acestui meci a fost scrisă nu doar de marcatorii unor goluri inspirate, ci și de două apărări suferinde. Dacă la Poli mai visăm că revenirea lui Melinte va consolida cumva linia de fund, Ripensia trebuie să mai caute soluții. Oricum, pentru noi a fost o victorie de care aveam nevoie pentru moral, o victorie obținută cu un prim unsprezece a cărei medie de vârstă este aproape de 22 de ani - doar Bocșan, Popovici și Drăghici aveau mai mult de 21 de ani în primul unsprezece, precum se vede și mai jos. Să mai spunem că decisivi au fost doi jucători la care Ganea a renunțat inițial?

Trăim cu sufletul la gură ce se va întâmpla luni, când ar trebui să sosească sentința pentru intrarea în insolvență.

Bravo Poli!

Poli: Contra [18] - Motreanu [20], Bocșan [23], Basic [21], Podină [19] - Haruț [19] - Popovici [29], Opoku [20], Bîrnoi [21], Velcotă [20] - Drăghici [32]

Schimbări:

Pădurariu [21] pentru Velcotă (min. 70)
Mrkela [26] pentru Opoku (min. 70)
Golda [21] pentru Popovici (min. 74)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Prezenta lui Melinte ar fi un mare plus pt Poli.Nu ar trebui neglijată nici experiența lui Straut. Din păcate lipsa banilor face ca o generație foarte buna și tânără ( 11 din 15 sub 21 ani) sa se chinuie încercând sa spele mediocritatea fotbalului timișean! Felicitări tuturor pt victoria de ieri. Sa speram ca luni va fi o zi bună pt Poli!

Google+