20 august 2018

Catalogul alb-violet: Ripensia - Poli

Ripensia - Poli 2:3 (1:0)
[46 de voturi]

CRONICA MECIULUI

Mario Contra

O surpriză în poarta alb-violeților, semn că lui Ganea chiar nu-i este teamă să folosească jucătorii tineri. N-a fost în centrul atenției la goluri, deși a reușit să scoată o liberă bătută de Toma în repriza secundă, respectiv s-o prindă pe cea trimisă de Zaluschi. Nu a inspirat mereu încredere, dar nu a avut nici rețineri, fiind eficient când a contat - de exemplu în a-l bloca pe Dumiter în drumul său spre un al treilea gol al Ripensiei.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,1

Radu Motreanu


Primul gol a plecat de la pasa greșită trimisă tocmai de Motreanu. Între el și Bocșan s-a scurs și al doilea gol, iar aproape că a fost depășit de Dumiter în minutele de prelungire, când a apelat la un fault lipsit de eleganță, dar cât se poate de necesar. Este loc de mai bine.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,0

Cristian Bocșan

În ciuda intervenției curajoase, dar inutile, de la primul gol, nivelul lui Bocșan lasă în continuare de dorit. Fără colegi de linie experimentați, neajunsurile sale de poziționare se simt acut. Multe imprecizii, depășit prea des de adversari, interpretare greșită a fazei la golul doi. La experiența lui, pur și simplu trebuie să joace mai bine.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 4,2

Igor Basic

Sârbul n-a arătat grozav la prima reușită a gazdelor, când a ieșit neconvingător la întâmpinare. Nu s-a ridicat cu mult peste prestația lui Bocșan, dar măcar are scuza lipsei de experiențe la acest nivel și a avut o contribuție la golul victoriei marcat de Golda.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 5,2

Cristian Podină

Deși mi-a plăcut în mare prestația sa din prima repriză, a ratat ieșirea la ofsaid la primul gol. În partea secundă, mai ales în momentele de presiune după golul doi al Ripensiei, am fost copleșiți în flancul stâng.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Denis Haruț

Un meci ceva mai bun ca cel cu Brăila, în special în prima repriză, când a jucat cu capul sus și a distribuit bine mingile trecute pe la el. Pentru a crește la închidere, are nevoie de mai multă răutate, ceva văzut și la pasivitatea sa de la golul doi, la o fază care a trecut prin zona centrală. A cam dispărut din joc în ultima parte a meciului.

Nota Cronicii:  5,5
Nota comunității: 5,8

Alexandru Popovici

Are o pasă de gol în cont pentru reușita lui Bîrnoi, însă mă aștept la mai mult de la Popovici, fie ca explozie, fie ca implicare în joc. Adică măcar una din două.
Studiu de caz, golul doi primit de Poli: Popovici bate un corner din stânga, Motreanu trage peste, portarul repune mingea în joc fără să se grăbească foarte tare. Între timp Popovici a ajuns central, în fața careului advers. Drăghici face pressing în dreapta, Bîrnoi face pressing în aproximativ aceeași zonă, Popovici vine agale și se oprește undeva central. În dreapta, cine este liber? Ungureanu. Mingea circulă până în flancul nostru stâng, dar Popovici tot nu se repliază - a se vedea imaginea aceasta. În continuare știm ce s-a întâmplat.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 5,3

Justice Opoku

Nu îmi displace ghanezul adus acum nici două săptămâni la Timișoara. Este un jucător combativ, are un control decent al balonului și vede destul de bine jocul. I-a oferit o potențială pasă de gol lui Velcotă, a făcut câteva recuperări utile și a alergat pe tot terenul. Chiar și la faza golului doi, că tot ziceam de Popovici, a alergat de la mijlocul terenului până în fața careului nostru, încercând să-l blocheze pe Ungureanu. Este genul de atitudine de care avem nevoie. În rest, e loc de crescut, iar succesul său va depinde de capacitatea de a se integra și de a acumula experiență.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Cosmin Bîrnoi

În prima jumătate de oră nu mi-a plăcut prea mult ce am văzut de la Bîrnoi, însă ulterior jocul său a crescut. A contribuit la faza care a culminat cu bara lui Drăghici, a egalat după un efort personal, a fost implicat și la golul egalizator. Să tot împlinești 21 de ani.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 7,0

Sebastian Velcotă

Mi-a plăcut și implicarea lui Velcotă, care putea să aibă o pasă de gol în cont, dacă Drăghici nu rata din interiorul careului. La fel ar fi putut să și înscrie, cu o finalizare mai precisă în debutul reprizei secunde. De două ori a fost oprit greșit de tușieră, din poziții favorabile. Joc nu grozav, dar decent.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,1

Octavian Drăghici

Chiar dacă a ratat acea șansă incredibilă, Drăghici a luptat tot meciul și a reușit până la urmă să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Avem nevoie de această atitudine din partea jucătorilor cu experiență.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,9

REZERVE

Andrej Mrkela

Sârbul a trimis două-trei centrări de bună calitate, rămase fără rezultat. Nu se prea repliază defensiv, însă poate ajuta echipa.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,4

Cristian Pădurariu

Plasat undeva în spatele vârfului, Pădurariu a punctat două faze cheie atât cât a stat pe teren - ambele au dus la câte un gol. Nu-mi dau seama unde este locul său în teren sau dacă poate menține calitateta acestor servicii, mai ales în fața unor adversari mai agresivi, dar în acest meci a fost cu adevărat decisiv.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,4

Denis Golda

A intrat cu o bună vitalitate în meci, nu și-a calculat pașii la primele două șanse, însă a reușit să lovească decisiv când este mai dulce, cu o finalizare de calitate. Un excelent debut în alb-violet.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,9

ANSAMBLU

Ionel Ganea

Aș zice că trei din mutările făcute în primul unsprezece au surprins, anume titularizările lui Contra, Podină/Basic și Opoku în locul mai consacraților Curileac, Dumbravă și Codrea. Alegerile nu par să fi avut un impact mare asupra jocului, însă ne arată că Ganea chiar nu are teamă în a folosi tineri.

Din păcate nu a găsit leacul la suferințele noastre defensive. În mod cert Melinte ar trebui să se regăsească acolo odată ce este apt (adică nu la închidere), și cred că l-aș încerca pe Podină alături de el, cu Dumbravă în flanc. Nici Bocșan, nici Basic nu inspiră încredere, cu Mutu o altă variantă pentru a completa apărarea. Nu ne ajută prea mult dacă schimbăm de la meci la meci linia de fund, deci ar fi bine să găsim o soluție cât de cât stabilă până să vină meciurile chiar tari, cu Snagov și Clinceni.

Inspirația antrenorului ne-a adus victoria, grație schimbărilor făcute în partea secundă. În același timp, contribuțiile lui Pădurariu și Golda îi vor da teme de gândire pentru meciul următor, cu Velcotă și Popovici susceptibili în a-și pierde locurile de titulari. Și apropo de inspirație, cum era că atât Golda, cât și Pădurariu n-au fost reținuți inițial în lot?

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,9

Echipa

Capacitatea de luptă arătată a fost răsplătit cu vârf și îndesat. Nu e ușor să revii de două ori. În schimb, moliciunea cu care s-a intrat în meci, căderea de după golul doi și lipsa de consistență defensivă (mai că era să luăm gol și la ultima fază) trebuie să dea de gândit. Este o echipă tânără, deci sunt de așteptat anumite sincope, însă până acum am dat de formații destul de slabe și am obținut doar patru puncte. Farul a luat opt goluri, după ce noi am reușit să le dăm doar unul, iar o repriză întreagă n-am mai arătat încredere în forțele proprii, deși adversarul era unul net inferior. Sunt lucruri de rezolvat, dar semnalul trimis sâmbătă este unul pozitiv.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 6,4

Omul meciului

Cosmin Bîrnoi - 32,6%
Octavian Drăghici - 17,4%
Denis Golda - 13%
Mario Contra - 8,4%
Cristian Pădurariu - 8,4%
Niciunul - 6,5%
Sebastian Velcotă - 4,3%
Cristian Bocșan - 4,3%
Denis Haruț - 2,2%
Justice Opoku - 2,2%

4 comentarii :

Teo musante spunea...

Cam asa am sintetizat si eu in comentariile de dupa meci . Cert este ca e cazul sa de renunte la acest Bocsan care chiar meci de meci greseste decisiv si e complet dezorientat la mai toate gazele . Nu ''simte'' jocul , se plasează exact invers decat o cere faza , e greoi si afiseaza o pasivitate de....adormit . La mijloc in centru , e nevoie de mai multa forta , la fel si in banda dreapta unde Motreanu trebuie sa ''puna pe el''fibra ca înălțimea nu-l ajuta . La închidere trebuie un jucator care sa castige mai multe dueluri fizic dar Harut inca-i crud pentru asta . Cu el si cu Motreanu suntem prea fragili . Eu cred ca Harut ar trebui i jucat in banda dreapta si Padurariu trecut la închidere .

Anonim spunea...

Teo Musante, vorbiti despre inaltimea unuia si a altuia fara sa luati in considerare fundasi laterali ca selimesi si petrescucare nu aveau inaltime. Despre fibra unuia si a altuia as prefera sa nu va pronuntati pana nu vedeti niste teste profesioniste care se fac. Atunci cand esti fundas pe orice parte si nu te ajuta nici mijlocasul de pe partea ta dar mai ales fundasii centrali poti avea orice inaltime si oricata fibra.

Stefan Carpanu spunea...

Nu cred că există vreo limitare fizică la jucătorii în benzi, în niciun caz la nivelul nostru. La nivel de top, aproape toți jucătorii sunt între timp mari, puternici și rapizi. Iar fundașii de bandă, în special, sunt înscăunați cu multe sarcini ofensive, regăsindu-se frecvent la învăluire. E drept, acolo nu joacă Basic și Bocșan în centrul apărării.

Bugarschi Dusan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Google+