17 august 2018

Avancronică: Ripensia Timișoara - Poli Timișoara

Parcă am redus, brusc, orice așteptări de la acest sezon, mai ales văzând cu cum a arătat primul nostru unsprezece din meciul cu Brăila. Cu o formație atât de tânără, fără jucători experimentați în apărare, este aproape imposibil să ai succes cu consecvență. În primul derby timișorean al sezonului, alb-violeții dau de Ripensia, formație care a obținut rezultate mai bune, dar suferă, asemeni nouă, în apărare.


Ripensia Timișoara

Patru puncte din două deplasări nu este un debut rău de sezon. Au fost meciuri cu șansă, cu neșansă, din care putea să iasă mai mult sau mai puțin. Brăila și-a creat destule șanse în prima etapă, în orice caz mult mai multe decât cu noi.

Cvintetul Popa - Burdeț - Apro - Toma - Anghelina nu reprezintă o fortăreață de netrecut. Bine, față de cvintetul nostru din meciul cu Brăila poate că este mai bun, în special fiindcă patru din cinci sunt familiarizați unul cu celălalt. Și tânărul portar Dobre și-a arătat lipsa de experiență pe alocuri în primele două partide. Forța echipei stă în treimea ofensivă, acolo unde Ungureanu, Zaluschi, Dumiter și nou-venitul Monea par să armonizeze, iar Bădăuță este un jucător bine rulat în liga secundă. Un semn de întrebare planează cu privire la Zaluschi, care ar putea absenta sâmbătă din cauza unei accidentări, asemeni fundașului Hecsko.

Va fi un test interesant pentru galben-roșii.

Poli Timișoara

Dacă alb-violeții vor aborda meciul cu aceeași configurație defensivă, ne va fi greu să rezistăm în fața unor jucători cu calitatea celor sus menționați. Revenirea lui Mutu nu oferă vreo garanție, marea absență fiind în continuare Cristian Melinte, alături de Smaranda.

Ganea va avea de luat niște decizii grele. Prima ar fi dacă îl penalizează pe Curileac pentru erorile comise, însă declarațiile sale împăcuitoare de după meci nu par să indice acest lucru. Nici nu cred că ar fi cazul; alte erori de genul celor comise cu Brăila, l-ar condamna măcar o vreme pe bancă.
Poate că linia defensivă are nevoie de contribuiția lui Străuț, care este capabil să contribuie la organizarea defensivei - mai degrabă la închidere, decât ca fundaș dreapta. În rest, n-am nicio idee care este configurația ideală pentru acest meci, însă odată cu revenirea lui Mrkela și Basic, măcar vom avea dintre cine să alegem. Kawaguchi, în schimb, nu este încă legitimat.

Ce zice Ganea? Caută inspirația, dar în mod interesant nu este îngrijorat de apărare, ci de ineficiență din atac.
„Din păcate la capitolul goluri primite stăm cam prost, sper să rezolvăm mâine această problemă… Am avut și ceva probleme cu jucătorii, sper ca mâine să găsesc cea mai bună formulă să câștigăm meciul.”
Orice ar fi, trebuie să nu cădem într-o nouă zonă a alibiurilor, acum că echipa este una tânără. A zis-o bine Bîrnoi, sărbătoritul zilei: va câștiga cine va avea o ambiție mai mare. Important este să ne găsim spiritul de luptă.

Cronica ultimei întâlniri: 

A fost cândva Poli II - Ripensia 3:0, iar patru jucători care au evoluat atunci se vor afla și mâine în lotul echipei.

https://www.cronicavioleta.ro/2015/09/poli-ii-ripensia-30-30.html

3 comentarii :

Teo musante spunea...

Dintr-un lot subțirel valoric si cu mulți tineri ,ma întreb dar mai ales întreb : . Cât mai trebuie sa treacă ca vre-un 'specialist' sa vadă ca bocsan nu e jucător de primele doua ligi ???

Unknown spunea...

Acs Poli Timișoara are drept de promovare?

Stefan Carpanu spunea...

Sunt multe necunoscute încă.

Google+