2 iunie 2018

Chiajna - Poli 0:1 (0:1)

Toate neajunsurile se leagă. Alb-violeții au avut ample ocazii să nu ajungă în această postură, dar am ajuns aici și n-am mai depins de noi înșine. Golul lui Artean, din penalty, ne-a adus trei puncte, însă rezultatul de la celălalt meci nu ne-a fost prielnic. Alea iacta est, ca să dăm în perenități latine.


Era greu de zis la ce să ne așteptăm de la acest meci. Partida a început cu Poli vag mai ofensivă, dar, în orice caz, așezată într-un 4-2-3-1 care a părut să ne priască. Drăghici a avut o primă șansă, lovitura sa de cap luând însă direcția portarului Caparco (min. 5). Au urmat minute de presiune ale gazdelor, care au culminat cu ocazia lui Deaconu, șutul acestuia fiind respins de pe direcția porții goale de Șeroni (min. 12). Jocul a trenat o vreme, timp în care am avut niște emoții, venite în special de pe flancul lui Melinte. Apoi, de nicăieri, Zaluschi a fost împiedicat ușor în careu și am primit penalty. Artean a tras tare și pe centru, portarul a atins mingea cu picioarele, dar n-a putut s-o oprească - gol! Ne-am așezat bine în apărare, iar gazdele n-au reușit să ajungă prea aproape de poarta noastră. Din contră, alb-violeții au avut două, chiar trei ocazii decente, toate prin Drăghici - un șut blocat la o acțiune faină în flancul stâng, un raid al lui Melinte concretizat cu o pasă în zonă centrală către vârful nostru, dar acesta n-a putut să-și cadreze șutul, iar o tentativă de la distanță, nu deosebit de periculoasă, însă destul cât Caparco să respingă în corner. Că între timp a căzut un gol pentru Juventus în celălalt meci care ne interesa, ne-a dat o tresărire, însă doar atât.

Partea secundă ne-a prezentată o variantă rar văzută a echipei noastre - cea cu apărarea în zece. Chiajna n-a avut soluții, în vreme ce alb-violeții n-au putut concretiza cele patru-cinci contre pe care am ieșit bine. Ca ocazii să numim mingea blocată de Smaranda la trecerea lui Bawab (min. 65) și insistența lui Bîrnoi, și el fiind blocat de portar (min. 79). Ultimele zece minute au adus emoții grație evoluției scorului de la celălalt meci - Juventus a preluat conducerea în minutul 83 și aproape că am avut timp să credem. N-a ținut mult, căci Voluntari a beneficiat de penalty la un henț care n-a fost, portarul Stoian aproape că a scos...dar mingea s-a strecurat, frustrant, în poartă. Deci atât a fost, norocul n-a mai ținut cu noi - restul este maculatură.

Final de Liga 1 și, la fel ca în sezonul 2013-2014, Poli bate Chiajna și retrogradează. Aș trimite aprecieri virtuale celor de la Juventus, care n-au stat capră, dar ne-au acutizat necazul. Când un punct îți lipsește de la baraj, mintea-ți înșiră o listă lungă de oportunități, de nedreptăți, de frusutrări.

Despre meciul de azi, echipa a făcut un joc bunicel, chiar dacă nu toți jucătorii au evoluat la cel mai ridicat nivel - acesta fiind și unul din marile motive pentru care ne aflăm în această situație. Cei care bagă, însă, în aceeași oală toți jucătorii „mercenari” n-o să înțeleagă niciodată fotbalul. Sau viața.

Rămânem cu o certitudine clară: pur și simplu nu aveam voie să ajungem aici. În rest, multe întrebări.

P.S. Votul pentru Trofeul CroVi continuă până mâine seară.



Poli: Smaranda - Melinte, Cânu, Șeroni, Raț - Artean, Enescu - Munteanu, Zaluschi, Bîrnoi - Drăghici

Schimbări:

Velcotă pentru Bîrnoi (min. 81)
Oprea pentru Zaluschi (min. 90+1)

Niciun comentariu :

Google+