4 mai 2018

Poli - Voluntari 2:3 (0:2)

Unele lucruri se schimbă, pentru altele e nevoie de miracole. Cu un joc defensiv execrabil, alb-violeţii au oferit un avantaj nepermis oaspeţilor în prima repriză, ca apoi să alerge, cu om în minus, după egalare. A părut vag posibil spre final graţie reuşitelor semnate de Artean (penalty) şi Roman (!!), însă doar a părut, şi astfel am mai scos o echipă din horă, cel puţin pentru următoarele etape.


Nici nu a început bine partida, că ne-am făcut-o deosebit de grea: Cânu a degajat mingea într-un adversar, acesta scăpat singur cu Straton, portarul a parat în primă fază, însă balonul i-a revenit lui Benzar, care a înscris (min. 7). Cred că era prima fază la care oaspeţii au ieşit din propria jumătate, dar cum Voluntariul are o echipă cu destulă calitate în treimea ofensivă, acest dezavantaj pe tabelă avea să cântărească mult. Cânu ar fi vrut un penalty când s-a găsit cu o mână pe el la un corner, iar la ce penalty-uri a dat Colţescu în acest meci, putea să dea (min. 11). Nu venise încă timpul lor. În schimb, FC Voluntari a forţat pe flancul nostru drept, unde Haruţ, nesusţinut de coechiperi, a avut mult de furcă în faţa lui Benzar. După o ocazie cu finalizare imprecisă (min. 16), Straton a intervenit la o lovitură liberă bătută pe poartă şi am scăpat la a doua reluare, trecută peste (min. 19).  Văzând că linia mediană suferă, Neaga l-a introdus pe Şeroni în locul lui Enescu, o schimbare pe care, probabil, avea s-o regrete (min. 19). Drăghici ar fi vrut ceva la un contact în marginea-interiorul careului, n-a primit, şi tot el s-a găsit într-o situaţie bună la finalizare, însă a ales un lob complet eşuat, poate chiar şi în locul unei pase pentru Ciucur (min. 28). Deşi am controlat teritorial jocul, nu am arătat prea bine când trebuia să vină ultima pasă, în timp ce oaspeţii au fost mai mereu tăioşi. Benzar a tras pe lângă din marginea careului (min. 37) şi tot el i-a pasat lui Deac, în zonă centrală, şutul acestuia lovind bara (min. 39). A venit, normal, golul doi: minge din propria jumătate, Benzar se infiltrează între Cânu şi Melinte, iar primul îi dă în brânci în careu - penalty. Straton e aproape, dar Marinescu înscrie (min. 43). Poli încheie repriza cu lovitura de cap a lui Şeroni, peste.

Am încercat ceva imediat ce-am ieşit de la pauză, însă voleul lui Roman a lovit un adversar. Apoi ne-am înmuiat ca, într-un final, să ne-o mai dăm o dată cu barda: Cânu respinge o minge lungă din nou la adversar, Deac în acest caz, care trece de Şeroni şi fundaşul nostru îl agaţă. Al doilea galben şi eliminare (min. 55). Nici n-am trecut bine de fază că Benzar s-a văzut din nou unu la unu cu Haruţ, a încercat să treacă de el şi s-a aruncat neconvingător în careu - destul însă pentru Colţescu, care a dat penalty. De bine, de rău, Bălan a tras tare şi peste (deja vu?), iar două minute mai târziu Drăghici s-a pus inteligent în faţa lui Horj pe o minge lungă şi s-a văzut împins, tot în careu (min. 60). Cânu ar fi vrut un al doilea galben pentru fundaşul Voluntariului, dar s-a ales doar cu un cartonaş pentru proteste. Artean a înscris cu siguranţă, am sperat câteva minute, înainte ca un nou defect major în apărarea noastră să ne taie aripile: Raţ se păcleşte cu respingerea în faţa lui Deac, acesta ciupeşte mingea înainte lui Cânu şi Bălan marchează singur cu Straton (min. 65). Meciul a intrat într-o nouă fază moartă, până la o nouă şansă a lui Bălan, scoasă de portar (min. 74). Un minut mai târziu ne-am văzut sperând din nou, când o centrare ca la carte a lui Munteanu a fost trimisă cu capul de Roman în plasă. Deşi am insistat puţin după gol, n-am mai avut resurse să punem la încercare poarta până la final, astfel că meciul s-a terminat cum s-a terminat.

Foarte greu de zis ce putem face ca să întremăm apărarea. În anumite faze ne lipseşte calitatea, iar atunci când cei mai experimentaţi jucători îţi greşesc catastrofal, n-ai ce face. Meciul cu Juventus ne obligă la victorie, mai discutăm după.

P.S. Eliminarea lui Melinte după terminarea meciului (înjurături), ne vede forţaţi să improvizăm din nou în centrul apărării în următoarea partidă. Vai.de.noi.



Poli: Straton - Haruţ, Melinte, Cânu, Raţ - Munteanu, Artean, Enescu, Ciucur - Roman, Drăghici

Schimbări:

Şeroni pentru Enescu (min. 19)
Ţigănaşu pentru Ciucur (min. 46)
Popovici pentru Drăghici (min. 76)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Doar programul meciului sa ridicat la nivelul pretențiilor iubitorilor de fotbal prezentî pe DP .Felicitări și rămân cu speranța că ne vom putea bucura și din toamnă de aceste programe.Hai Poli!

Google+