3 mai 2018

Avancronică: Poli - Voluntari

Am zis ceva de cinci puncte la ultima avancronică? Să-mi fie permisă ajustarea afirmației: minim-minimorum șapte puncte. De ce? Fiindcă trei cu Juventus sunt musai și fiindcă nu ne mai permitem o înfrângere cu Voluntari. Din contră, la ce se joacă, lupta se dă mai ales între noi, Mediaș, Voluntari și Chiajna. Asta, evident, dacă ne iese calculul și îi scoatem pe Juventus din ecuație cu o victorie săptămâna viitoare. Calcule, calcule. Poate e prea devreme.


FC Voluntari

Nu sunt deloc sigur că Voluntariul va ieși bine pe seama numirii lui Adi Mutu ca antrenor. Este o formație care are mulți jucători de calitate, în special în ultima treime, însă în ultima vreme n-a prea arătat-o. Rezultate obținute în acest an? Două victorii cu noi, una cu Chiajna, egal cu Sepsi și șapte înfrângeri. A spune că nu sunt în formă este eufemistic, mai ales că vin după un meci pierdut acasă cu Juventus, în fața cărora nici n-au arătat capacitatea de a forța egalarea, deși au avut timp s-o facă.

Normal că la conferința de presă s-a discutat despre cum echipa vrea să câștige toate punctele de la Timișoara, să iasă din zona periculoasă, că va avea loc o schimbare de atitudine față de jocul din ultima etapă. Poate că și cei de la Voluntari sunt într-o situație mentală în care ne-am aflat noi acum două luni, când aveam impresia că suntem prea buni pentru lupta aceasta la retrogradare. Fiind și fără Mutu pe bancă, suspendat, ar fi bine să-i luăm tare de la debut, căci o lovitură rapidă le-ar șubrezi și mai mult moralul chinuit.

Absențe la nivelul lotului nu văd să existe, însă vom vedea ce jucători vor fi schimbați din primul unsprezece, după prestația cu Juventus.

Poli Timișoara

În cazul alb-violeților, știm cu siguranță că ne va lipsi Vaşvari, suspendat după cumul de cartonaşe. Cel mai probabil înlocuitor este Enescu, deși atunci am evolua cu doi închizători, ceea ce nu este tocmai ideal pentru un meci care trebuie câștigat. Vom vedea dacă antrenorul rămâne fidel formulei cu doi atacanți, mai ales că are destule bătăi de cap să-l aleagă pe al doilea. Drăghici, după reușita din ultimul meci, ar trebui să aibă locul asigurat. Ne rămâne să sperăm și că Melinte poate evolua la parametri maximi, deși la cât a suferit fizic în ultima vreme, nu ar fi o surpriză să-l vedem pe Șeroni în primul unsprezece.

Ce mai zice Neaga?
„Sperăm într-o victorie cu Voluntari, avem un moral bun și sperăm într-o nouă victorie. Suntem conștienți de importanța acestui meci pentru că fiecare meci din cele rămase are o importanță aparte. Sper să reușeșc să-i aduc pe băieți în formă la acest meci. Atmosfera e relaxată, s-au antrenat foarte bine băieții și sper să vorbim de un succes.”
Este ușor să zici că această victorie obținută în fața Chiajnei „ne dă încredere”, aşa cum declara Alex Munteanu, la aceeaşi conferinţă de presă, sau că „atmosfera e relaxată”. Nu cred că lucrurile se schimbă chiar așa ușor, deși înțeleg că încercăm să creăm un cerc virtuos - rezultate, încredere, rezultate. Vom vedea pe teren ce înseamnă toate astea, într-un nou meci deosebit de important.

Altfel, ca o paranteză, nu pot să nu râd când văd cât cancan face presa din fotbal, la fiecare ocazie. De această dată, cu cei doi buni prieteni, ajunşi naş şi fin, au mai avut o dată oportunitatea să apeleze la puţul nesecat al irelevantului şi n-au dezamăgit. Şi te mai miri că pe nimeni nu mai interesează fenomenul.

Ultima întâlnire

Un comentariu :

Bugarschi Dusan spunea...

Este foarte greu sa joci cu 2 vârfuri imobile greoaie și lipsite de valoare! Sa nuti dai seama ca adversarii la orice posesie sunt în avantaj numeric este trist.Sa nu mai vorbim ca după eliminarea lui Seroni Voluntari ataca și cu 3 oameni în plus.Aici sa făcut diferența. Jocul cu 2 vârfuri a dus la pierderea jocului.Folosirea unui mijlocaș aducea un plus în joc chiar și în inferioritate numerica Este nevoie ca jucătorii și toți cei de pe lângă echipă sa se mobilizeze . Sa adune rândurile și sa lupte pt.evitarea retrogradări. Retrogradarea inseamnă desființarea acestei echipe.

Google+