5 mai 2018

Note: Poli - Voluntari

Poli - Voluntari 2:3 (0:2)
[30 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Două, dacă nu trei intervenţii bune, atât cât a ţinut de el. Cu aşa o apărare...

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,5

Denis Haruț

Pare că adversarii au început să-i expună lipsa de experienţă a lui Haruţ. Nu e doar vina lui, fiindcă a rămâne unu la unu cu Benzar reprezintă o situaţie nasoală pentru orice adversar. După ce a fost mutat în linia de mijloc, parcă ne-a mers oleacă mai bine, deşi a pierdut pe final o minge care putea să ne mai coste un gol. Atunci când cei mai experimentaţi jucători îţi fac erorile pe care le-au făcut Cânu şi Raţ, ce să mai spui unui junior?

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,0

Cristian Melinte

A pierdut o minge periculoasă, dar cred că a fost cel mai ok fundaş din acest meci. Este drept că nu prea are concurenţă şi titlul vine din oficiu, fiindcă n-a făcut cadou penalty-uri sau goluri. Faptul că a fost eliminat după partidă frustrează, deoarece echipa va trebui să improvizeze, din nou, un fundaş central.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 3,3

Gabriel Cânu

Meci horror făcut de căpitanul nostru, care are parte de vină cam la toate golurile, iar singurul lucru prin care s-a evidenţiat au fost protestele sale. Nu cred că arbitrajul brigăzii de ieri merită apărat, însă atâta timp cât noi le dăm pe tavă nişte situaţii de genul celor pe care le-am văzut în acest meci, nu mai avem dreptul să comentăm. Avem o unică speranţă, că celelalte echipe nu vor profita la fel de slăbiciunile noastre defensive, fiindcă în rest...

Nota Cronicii: 2,5
Nota comunității: 2,5

Răzvan Raț

M-am tot uitat la mingea raşchetată de Raţ înainte de golul trei şi n-am cuvinte. Sunt foarte admirativ pentru calitatea pe care o are fostul internaţional, chiar dacă prezenţa lui în echipă nu schimbă fundamental jocul nostru - e şi normal, evoluează pe un post defensiv şi nu are energia să susţină atacul cât am avea nevoie. Serviciile sale din faze fixe au fost şi aîn acest meci bune, cam tot ce-a făcut a fost ok, până la acea eroare. Se întâmplă, dar senzaţia că nu putem să ne bazăm pe nimeni în apărare este una deprimantă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,0

Alexandru Munteanu

Mi s-a părut un meci mai bun al lui Munteanu, justificat prin mai mult decât centrarea la golul lui Roman. Din păcate, astăzi am stat exclusiv în flancul drept, mai ales în prima repriză, ceea ce a permis gazdelor să se aglomereze în zonă.

Nota Cronicii:  6,0
Nota comunității: 4,3

Andrei Artean

Dacă toţi ar juca cu dorinţa pe care a arătat-o Artean în ultimele meciuri, n-am fi aici. Tocmai această dorinţă de a scoate echipa din rahat îl face uneori să se hazardeze, să încerce şuturi din poziţii care nu se recomandă. Şi-a asumat penalty-ul şi l-a transformat cu siguranţă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 4,6

Andrei Enescu

N-a arătat prea bine cât a fost pe teren, dar nu cred c-a jucat altceva decât ce joacă de obicei. Nu ştiu ce aşteptări avea Neaga de la el. Normal că nu ajută când te vezi obligat să faci o mutare tactică în minutul 20, n-ar fi trebuit să fim în această situaţie. Prea multă consistenţă nu am căpătat nici după înlocuirea sa.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,1

Alexandru Ciucur

Un meci în care nu cred că a existat.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,1

Mihai Roman

Îmi plăcuse prestaţia lui Roman şi înainte de gol - a câştigat dueluri cu adversarii, a scos câteva libere, a continuat rapid jocul când s-a impus. Dacă ar fi evoluat aşa în celelalte meciuri, sigur nu era duşmanul public numărul unu. Mai are timp să se reabiliteze.

Nota Cronicii: 6,5
Nota comunității: 4,7

Octavian Drăghici

Deşi s-a găsit în câteva situaţii bune, a arătat inteligenţă în cum a gestionat fazele, i-a lipsit acel plus de calitate ca să profite de ele. A fost acea ocazie, în care s-a poziţionat bine să scoată adversarul din joc şi să scape spre poartă, însă în locul unei pase la Ciucur, liber, sau măcar a unui şut în forţă, a încercat un lob dificil care n-a ieşit. A mai avut o minge interesantă în centrul careului la care nu a preluat bine, deşi avea ceva spaţiu şi timp. Măcar a scos penalty-ul.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,2

REZERVE

Alin Șeroni

Două intervenţii de galben, ambele uşor întârziate, ambele se cam cereau. Problema n-a fost doar la Şeroni, ci la faptul că a fost expus astfel de coechipieri, în faţa unor adversari rapizi, care, s-a văzut, au pus multe probleme jucătorilor noştri greoi.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,3

Alexandru Țigănașu

A dat mai multă consistenţă flancului stâng, deşi n-am mai ajuns să construim mari ocazii. Poate aş vrea să-l văd titular la următorul meci.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,3

Alexandru Popovici

O schimbare care nu a adus mare lucru, asta şi fiindcă adversarul se apără destul de jos, iar serviciile către el au fost deficitare.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,3

ANSAMBLU

Adrian Neaga

Viaţa de antrenor e grea, iar lipsa de experienţă se vede în special la felul în care se organizează apărarea. În acest meci n-am avut răspunsuri la viteza oaspeţilor. S-a păcălit cu Enescu, s-a păcălit cu Şeroni, s-a păcălit cu Popovici. Are meritul de a fi insistat cu Roman, care, în sfârşit, a mai răsplătit din încredere.
Greu de zis ce poate Neaga să facă. Echipa a luptat, ştirbeşte, dar sentimentul este, în continuare, că nu toţi trag la acceeaşi căruţă. Poate acel 3-4-3, denigrat drept experiment grozăvian, ar merita reîncercat, fiindcă o abordare cu trei în spate mai atenuează lipsa de calitate la nivelul fundașilor centrali. N-am arătat chiar rău în trei fundași în partea secundă, cât am jucat cu om în minus.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,5

Echipa

Cei care consideră că îşi permit să retrogradeze cu Poli ca apoi să mai aibă cine ştie ce carieră, se înşeală. Asta fiindcă o retrogradare, cu lotul acesta, denotă un eşesc atât colectiv, cât şi personal. Unii nu mai au această miză, fiindcă se retrag probabil la vară; alţii, mai ales cei peste treizeci de ani, vor avea viaţă foarte grea în a-şi mai găsi echipe, poate doar la nivel de ultimele două, trei clasate, deşi ei s-ar considera jucători de play-off. Rămân câţiva jucători în miez de carieră, care speră, poate, la destinul lui Bărbuţ, şi câţiva tineri, care tot aşteaptă covorul roşu, ca să arate cât de grozavi sunt ei.

Nu zic că trebuie să-ţi dai sufletul pe teren, fiindcă sufletul e o treabă complicată, dar dacă nu joci în primul rând pentru colegii tăi, răsplata nu poate fi decât cea cu care ne confruntăm. În situaţia actuală, există doar două explicaţii pentru soarta echipei: nu vor mai mult sau nu pot mai mult. Ai trecut prin mâinile a trei antrenori, cu aceleaşi rezultate de opt luni de zile, deci nicicare dintre explicaţii nu te recomandă ca fotbalist. Cu tot respectul pentru munca depusă, pentru efort, pentru cei cărora le pasă, avem un singur jucător care a arătat în acest an că merită să joace în Liga 1, la un club mai bun ca o Poli clasată la retrogradare.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,9

Omul meciului

Nicunul - 36,7%
Cătălin Straton - 26,7%
Mihai Roman - 13,3%
Alexandru Munteanu - 10%
Andrei Artean - 6,7%
Gabriel Cânu - 3,3%
Răzvan Raț - 3,3%

Niciun comentariu :

Google+