11 mai 2018

Poli - Juventus Buc. 2:0 (1:0)

Nu vreau să fiu negativistul clasei, dar nu credeam că este posibil ca după o victorie cu doi la zero să cred mai puțin în salvare decât înaintea ei. Aceste trei puncte erau absolut necesare, mai ales că nu văd cum vreo altă echipă se va împiedica de Juventus, atâta timp cât joacă precum astăzi pe Dan Păltinișanu. Ne-am redresat puțin în partea secundă, însă când tragi linia, am câștigat fără a avea vreo ocazie de gol și am înscris din pură insistență. Este și asta bună la ceva, însă nu cred că ne ajunge.


A venit în sfârșit ziua în care adversarii ne fac cadouri. Astăzi șansa a stat în portarul Gavrilaș, care a început print-o intervenție slabă la deschiderea scorului: corner Munteanu, Gavrilaș boxează mingea în spatele lui Cânu, Străuț intră la sacrificiu și balonul ajunge la Wallace, fundașul oaspeților trimițând în proprie poartă (min. 6). Golul putea să ne dea încredere, în schimb a urmat o jumătate de oră schinguitoare, cu oaspeții insistând timid în jumătatea noastră, în special pe flancuri, unde apărarea în trei a suferit. Vașvari ar fi putut înscrie, dacă șutul său din prima nu lovea un adversar (min. 19), în vreme ce Juventus a avut o mare ocazie din zona de acțiune a lui Raț, de unde atacantul bucureștenilor a trimis cu capul pe lângă (min. 24). Mare lucru n-am mai văzut până la pauză, deși alb-violeții și-au mai revenit pe final de repriză. Poate Drăghici să fi făcut mai bine la șutul din marginea careului, dar execuția sa a fost în nota partidei (min. 37).

Țigănașu a ieșit înainte de pauză din cauza unei accidentări și Poli a trecut la un 4-4-2 pe parcursul mitanului secund. Din fericire, am înscris din nou repede, cu același Gavrilaș scăpând un șut neconvingător al lui Roman, dar insistența lui Drăghici a fost răsplătită, căci vârful s-a văzut busculat de portar și centralul a dictat penalty (min. 48). Vașvari a transformat cu siguranță. Ocazii în rest? Nu prea. Drăghici n-a ajuns la o centrare în fața porții venită de la Roman (min. 61), Bîrnoi și Munteanu au mai avut mini-șanse, însă nimic concret. Nici oaspeții n-au fost de fel mai convingători, iar finalul ne-a găsit pasând agale mingea, până la ultimul fluier.

Este adevărat că următoarea partidă o avem marți, iar apoi fotbalul continuă la un ritm intens. Vreau să cred că ne-am menajat puțin, dar asta ne-o va arată disputa de la Sepsi. Nu știu de ce mi-e așa de greu să cred, zilele astea, mai ales că am câștigat la zero cu o echipă care, teoretic, își juca ultima șansă. Ca mobilizare Juventus a arătat însă asemeni Târgu Mureșului anul trecut. Nu știu de ce râvnesc atât de mult să văd toți jucătorii laolaltă când salută publicul la final de meci, ca și cum asta ar fi tot ce ne lipsește. Oricum, vreau să cred. Vreau.

Hai Poli!



Poli: Straton - Străuț, Cânu, Raț - Munteanu, Artean, Vașvari, Țigănașu - Roman, Drăghici, Bîrnoi

Schimbări:

Oliva pentru Țigănașu (min. 43)
Velcotă pentru Bîrnoi (min. 68)
Ciucur pentru Munteanu (min. 85)

Niciun comentariu :

Google+