10 mai 2018

Avancronică: Poli - Juventus

N-are rost s-o mai aburim, e un meci de trei puncte sau nimic. Nici măcar n-o scriu doar din prisma poziției din clasament a adversarului, ci fiindcă dacă nu batem, suntem ca și condamnați.


Juventus București

Chiar dacă au obținut trei victorii în acest an, bucureștenii par în continuare cea mai slabă echipă din Liga 1 - alături de noi, evident. Cele două înfrângeri acasă, 0-3 cu Mediaș și cu Botoșani, nu dau bine, însă trebuie remarcat că Juve a învins de două ori în deplasare, iar în meciul pierdut cu Chiajna putea liniștit să plece cu toate punctele.

Juventus nu are suspendați pentru acest meci și dacă noi suntem condamnați dacă nu batem, ei sunt ca și retrogradați dacă pierd. Vă las pe voi să calculați diferența dintre cele două afirmații.

Botoșani i-a învins cu un joc rapid pe contre, o calitate care ne lipsește. Ceea ce nu înseamnă că nu avem uneltele cu care să-i învingem, dar va trebui să nu oferim mai multe cadouri decât primim. Ușor de zis.

Poli Timișoara

Eliminarea (stupidă?) a lui Melinte după terminarea meciului ne va costa scump nu doar în acest meci, ci și în următorul. Neaga are de decis dacă joacă cu trei fundași sau dacă îl retrage, cel mai probabil, pe Artean. Pur teoretic ar putea încerca și cu unul dintre tinerii de la club, fie Cochințu, care joacă pe acel post, fie Oprea, care a mai fost folosit acolo. Science-fiction.

Problema dacă îl retragem pe Artean este cine joacă alături de Vașvari. Pare improbabil ca Enescu să se regăsească în primul unsprezece, astfel că rămân variantele Croitoru și Zaluschi. Poate că al doilea ar fi indicat dat fiind că ne paște un joc în care trebuie să ne asumăm rolul de gazdă și să atacăm. Faptul că aceștia n-au prins nici măcar banca în cele trei meciuri cu Neaga la timonă ne face să ne așteptăm chiar la surprize.

Singurul alt post care ar putea suferi o schimbare este cel ocupat de Ciucur, unde mi l-aș putea imagina pe Țigănașu titular. Alte schimbări nu cred să apară.

Ce mai zice Neaga?
„Am vorbit cu dl. profesor Șunda, cu colegul Benga și, având în vedere că mai sunt două zile până la meci ne vom mai gândi ce așezare vom adopta. Dar, dincolo de toate, trebuie să ne impunem, indiferent că vom evolua cu trei sau patru fundași. Bebe are glezna umflată, el e singurul jucător cu probleme după meciul cu Voluntari. Ieri a făcut doar prima parte a antrenamentului. Dar, așa cum îl știu, Artean este ca un gladiator și ar intra în teren și cu glezna umflată.”
Așadar, ne rămâne și nouă să fim surprinși. Nu sunt însă de acord cu antrenorul, care încearcă să frezeze acest meci ca nefiind „decisiv”. Clar, matematic nu este, însă nu mai putem să ne ascundem în spatele degetului: trebui să îmbrățișăm presiunea acestui final de sezon și s-o lăsăm să ne transforme în altceva decât ce-am fost în acest 2018.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+