12 mai 2018

Note: Poli - Juventus Buc.

Poli - Juventus Buc. 2:0 (1:0)
[42 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

A avut emoții la lovitura de cap care a trecut pe lângă în prima repriză și cam atât.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,2

Bogdan Străuț

Este greu să ai încredere în Haruț că poate fi al treilea într-o linie de trei fundași. De fapt niciunul dintre fundașii laterali nu are viață ușoară cât timp mijlocașii nu vin la susținere și asta s-a văzut inclusiv în acest meci, în prima repriză. Prestația lui Străuț a fost ok defensiv și insistența lui a dus la primul gol.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,7

Gabriel Cânu

Îmi aduc aminte de o pasă pe care aproape au interceptat-o adversarii, în rest nimic spectaculos. O prestație destul de sigură din partea căpitanului, fără a fi însă pus sub mare presiune. În altă ordine de idei, acesta a fost meciul cu numărul 100 al lui Cânu pentru Poli în toate competițiile post-2012. (L.E. De fapt era meciul 101, ratasem un joc de Cupă de sezonul trecut)

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Răzvan Raț

A intrat greu în meci, prestația sa din prima repriză lăsând de dorit. Eroarea de marcaj la ocazia oaspeților îi aparține. Și-a mai trecut în cont o liberă bătută dezamăgitor și apariții doar sporadice în atac, ceva oarecum normal dată fiind formula în care am evoluat în prima parte și a faptului că Raț a fost mutat în centrul apărării când am trecut la patru fundași.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,8

Alexandru Munteanu

A executat destul de bine fazele fixe, fiind servant și la cornerul dinainte de autogol. Insistenței sale obișnuite i-a lipsit serviciul final, mai ales la vreo două acțiuni personale în partea secundă.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Gabriel Vașvari

Ca de obicei, o execuție foarte sigură din penalty. Mult efort la mijlocul terenului, un șut bun respins cu noroc de adversari în prima repriză, și calitatea paselor sale s-a ridicat la un nivel rezonabil, chiar dacă nespectaculos. Importanța sa în linia noastră mediană este evidentă.

Nota Cronicii:  6,5
Nota comunității: 6,8

Andrei Artean

O prestație neconvingătoare a lui Artean, mai ales prin prisma distribuției deficitare. Nu am reținut momente personale notabile, în schimb parcă văd și acuma o minge pe care și-o pregătea la șut, care i-a trecut pe sub picior și le-a oferit o contră adversarilor.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Alexandru Țigănașu

Previzionam prezența lui Țigănașu în primul unsprezece. El a obținut cornerul din care am marcat, a mai trimis vreo două centrări, însă în general nu l-am simțit foarte prezent în joc. Nu sunt convins că această formulă îi convine mult, fiindcă nu prea funcționează învăluirea chiar cum ar trebui. Să sperăm că accidentarea suferită nu este una gravă, deși semnele erau dătătoare de griji.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Mihai Roman

Din păcate nu a reușit să repete prestația din meciul cu Voluntari. Este drept că șutul său a dus la penalty, însă mai mult din eroarea portarului, decât a calității execuției. Mobilitatea sa bună are nevoie să fie legată de o conlucrare mai eficientă cu coechiperii pentru a da rezultate.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Octavian Drăghici

Face Drăghici ce poate și rămâne cel mai util atacant pe care-l avem. Asta spune câte ceva despre calitatea atacanților noștri, fiindcă lui Drăghici îi lipsesc viteza și execuțiile tehnice ca să mai facă diferența. Ceea ce reușește foarte bine este să-și folosească corpul și să protejeze mingea, așa cum a făcut de n ori în acest meci, inclusiv la penalty.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Cosmin Bîrnoi

Cred că Bîrnoi a avut câte o fază bună în fiecare repriză și atât. Ar fi putut încerca o finalizare rapidă în partea secundă, când a fost lansat ușor lateral spre poartă, dar a preferat să întoarcă mingea și să ucidă fază. Dacă mi-aș dori să văd un singur lucru schimbat la Bîrnoi, ar fi calitatea deciziilor luate și viteza în joc. Cred că astea-s deja două lucruri.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,5

REZERVE

Maxi Oliva

A intrat bine în meci. Pare că ofensiv poate oferi mai mult decât Țigănașu, grație vitezei sale, însă nu ajunge suficient de des în ultima treime.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,5

Sebastian Velcotă

Nu ne-a ajutat prea mult introducerea lui Velcotă, care lasă impresia că este încă în faza de acumulare de experiență. Momentan este greu de zis dacă are calități care să-l recomande pe termen lung, fiindcă nu este pe tipul tinerilor explozivi. Saltul de două divizii nu se face însă cu ușurință.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,2

Alexandru Ciucur

A intrat doar în ultimele minute.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,7

ANSAMBLU

Adrian Neaga

Formula cu trei apărători n-a prea funcționat și morala ar fi să n-o mai încercăm pe viitor, decât dacă acel 3-4-3 este de fapt un 5-3-2. Am fost vulnerabili pe flancuri, șansa noastră fiind lipsa acută de calitate a adversarilor. Din păcate nici revenirea lui Șeroni alături de Cânu nu inspiră prea multă încredere. Antrenorul s-a contrazis puțin, lăudând formația în trei, ca apoi să evidențieze necesitatea unei schimbări tactice în minutul 50.
Altfel, am remarcat cum Neaga încerca să-l monteze pe Raț la început de meci, după mai multe erori ale fostului internațional. Nu că ar fi făcut cine știe ce diferență, dar am remarcat momentul. Nu prea știu ce altceva să scriu. Eventual că n-am înțeles de ce jucătorii sunt neplătiți încă pe decembrie, cum apare în presa centrală că ar fi declarat tot Neaga. Nu prea au cum să fie neplătiți pe decembrie, altfel n-am putea lua licența, nu?

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,3

Echipa

Nu știu dacă a fost presiunea rezultatului, menajarea, lipsa de motivație, dar am plecat de la stadion cu senzația că ne-a lipsit nerv în evoluția din acest meci. Precum scriam și în cronică, n-am avut cine știe ce ocazii, golurile au fost cum au fost, iar nici atunci când am fi putut apăsa puțin pe accelerație, să ne afirmăm în fața unui adversar debusolat, n-am făcut-o. Toate echipele sunt vulnerabile și, dacă stau să mă gândesc, Juventus, Mediaș și Chiajna au arătat rău de tot cu noi. Dar ce-a fost a fost, am luat șapte puncte din acele meciuri în loc de nouă, din varii motive, la fel cum acum am luat doar șase în loc de minim șapte din aceste trei meciuri acasă. Am obținut strict necesarul, însă le-am permis celor de la Voluntari să scape de zona fierbinte după o prestație deosebit de neconvingătoare. Pur și simplu cred că la Sepsi și cu Gaz Metan avem nevoie de altceva, de mai mult.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,9

Omul meciului

Octavian Drăghici - 28,6%
Gabriel Vașvari - 26,2%
Niciunul - 14,3%
Alexandru Munteanu - 11,9%
Bogdan Străuț - 4.8%
Cosmin Bîrnoi - 4,8%
Gabriel Cânu - 4,8%
Cătălin Straton - 2,4%
Sebastian Velcotă - 2,4%

Niciun comentariu :

Google+