22 mai 2018

Poli - Gaz Metan 0:0

Mai e ceva nou de spus? Nu cred.


Poli a început dominant, dar nu și-a creat vreo ocazie importantă, decât prin multiplele lovituri libere cedate de oaspeți. La două dintre acestea Vașvari și-a încercat șutul, dar n-a nimerit spațiul porții. (min. 8 și 25) Ghinionul ce ne-a călăuzit tot sezonul și-a făcut și astăzi prezența, Străuț accidentându-se la umăr în chiar primele zece minute, ulterior fiind transportat cu ambulanța.

Intercepțiile lui Artean ne-au ținut sus, dar deși am văzut ceva combinații mai interesante între Raț, Oliva și Munteanu, precum și niște artificii tehnice ale lui Bîrnoi, calea spre poartă nu am găsit-o. Efortul lui Roman de a coborî pentru a contribui la construcție a fost eclipsat de lipsa de inspirație/calitate în fața porții. Astfel, putem nota doar o centrare în forță a lui Ciucur, care a fost deviată, dar nu destul cât să intre în poartă. Iar singurul șut pe spațiul porții adverse a fost unul moale din partea lui Artean.

În schimb, ultimele cinci minute ale reprizei au adus și două mari ocazii ale medieșenilor. Mai întâi, în minutul 40 Melinte s-a bâlbâit alături de adversarul său direct, Olaru, care a trecut de el, a trimis pe lângă Straton, dar și pe lângă poartă. Doar două minute mai târziu, oaspeții au reușit din trei pase să desfacă întreaga noastră apărare. Din fericire, Popovici a preferat o preluare în locul unui șut din fața porții, astfel că am intrat la vestiare fără gol primit... dar nici dat.

Nu știu dacă la pauză Neaga le-a ținut din nou discursul despre gladiatori, dar cert este că jucătorii în alb-violet n-au mai avut nici o ocazie din acțiune în repriza a doua, deși a fost aruncat în arenă și al doilea atacant, Drăghici. Doar Raț a încercat un șut viclean din lovitură liberă, pe sub zid. (min. 75) Pleșca nu s-a lăsat însă păcălit și a parat.

Nici adversarii n-au încercat mare lucru, dar tot au trimis vreo două șuturi pe poartă, fără mari probleme pentru Straton însă.

Și pentru că meciul era prea anost, Hațegan a inventat un penalty în minutul 90, deși Șeroni lovise suficient de curat mingea în deposedarea lui Rondon. Până la urmă Rosado bubuie mingea peste poartă și brusc Poli a fost cuprinsă de spiritul gladiatorial. Puțin cam târziu, cele patru minute de prelungire aducând doar o lovitură liberă trimisă de Raț în primul fundaș, și o centrare bună prin fața porții, dar la care nu a ajuns decât Velcotă la colțul lung. Acesta s-a ciocnit de Crețu, dar n-a fost penalty.

Rămânem la practic 3 puncte de locul de baraj și depindem de ce fac celelalte echipe. Având în vedere că nici când contam doar pe noi nu aveam mare încredere în salvare, e nevoie de o adevărată minune ca să rămânem în prima ligă. Oricine a luat loc pe bancă și orice s-a întâmplat la club în ultimele luni, jocul și rezultatele au rămas aceleași. N-avem atac, n-avem atitudine, apărarea greșește des, ghinionul ne pândește la orice colț, iar de ajutat nu ne ajută nimeni, nici noi înșine.

Poli: Straton - Străuț, Melinte, Șeroni, Raț - Artean, Vașvari - Ciucur, Bîrnoi, Oliva - Roman

Schimbări:

Munteanu pentru Străuț (min. 8)
Drăghici pentru Oliva (min. 60)
Velcotă pentru Bîrnoi (min. 80)

Niciun comentariu :

Google+