21 mai 2018

Avancronică: Poli - Gaz Metan

Am ajuns în situația în care ne trebuie trei victorii din ultimele patru meciuri ca să mai sperăm la salvare - iar chiar și atunci, suntem obligați să batem Chiajna în ultima etapă. Dacă ne uităm la câte victorii am obținut de-a lungul acestor luni și ce adversari avem, pare improbabil, oricum ai întoarce-o. Totul începe însă cu trei puncte în această seară, altfel aproape că nu mai are rost să discutăm.


Gaz Metan Mediaș

Gazul vine după o victorie esențială în fața Voluntariului - și revin la ceea ce scriam înainte de acea întâlnire, anume că Voluntari trebuia să fie ținta noastră. Am făcut-o lată atunci, iar acuma e cum e, sperăm să ne ajute alții. Deja.

Oaspeții de astăzi au jucat mult fotbal în ultima vreme, incluzând și disputele din Cupa României. În meciul tur cu noi au avut mai mult decât noroc pentru a scoate un punct, deci dacă nu reușim să îi depășim, este doar din vina noastră.

Pustai, ca un bun matematician, făcea calcule înainte de joc și clama că o victorie asigură Gazului prezența la baraj. Ceea ce nu înseamnă neapărat că medieșenii vin să câștige, dar au luxul egalului, și dacă se apără bine, am văzut la Sepsi cam ce capacitate avem noi de a desface apărări organizate. Din câte îmi dau seama, unica absență în lotul lor va fi Fytanidis, fundașul central care nici măcar n-a fost titular în ultima partidă. În rest, Rondon, Ely & co. să tot aștepte să profite de cadourile pe care le vom face.

Poli Timișoara

La noi revin Artean și Melinte, dar i-am pierdut pe Cânu și pe Haruț, cel din urmă până la finalul sezonului. Idem și în cazul lui Țigănașu, care trebuie operat, în vreme ce Popovici rămâne accidentat. Nu va fi loc de mari surprize - poate doar în ceea ce privește așezarea. Aș presupune că mergem pe un clasci 4-2-3-1, mai ales că astfel facem loc pentru Bîrnoi în spatele vârfului. În rest, Oliva sau Ciucur? Roman sau Drăghici? Cam astea-s întrebările.

Ce mai zice Neaga?
„Urmează un meci foarte important pentru noi, dar cred că avem puterea și atitudinea necesare pentru a câștiga acest joc. După partida pierdută din păcate la Sepsi Sf. Gheorghe, am avut o discuție cu băieții și am analizat șansele care sunt… Avem în continuare șanse pentru salvarea de la retrogradare și eu cred că vom reuși acest lucru. Am încredere în băieți și le-am zis că dacă vom fi gladiatori începând de la meciul de luni, ne vom salva foarte ușor de la retrogradare.”
Sincer? Înțeleg că trebuie să mobilizăm jucătorii și una-alta, dar asta nu înseamnă că trebuie să pierdem simțul realității. Nu există niciun scenariu în care salvarea noastră să fie „foarte ușoară”, la fel cum nu văd în ce condiții niște jucători semi-motivați/semi-capacitați pot deveni gladiatori peste noapte, dacă n-au făcut-o până acuma. Ceea ce nu înseamnă că nu putem bate Mediașul, doar că și dacă îl batem, calculele de pe hârtie tot nu arată grozav. Egalul scos de Voluntari în faţa Botoşaniului, cu om în minus şi conduşi la un moment dat, garantează că nici cu o victorie, nu vom ieşi de pe locul direct retrogradabil. Să ne vedem noi de victorie, până una-alta.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+