28 mai 2018

Nominalizați Trofeul CroVi 2018

Sezonul se află încă în cumpănă, după un 2018 de uitat. Indiferent de deznodământ, am considerat că este important să păstrăm tradiția odată începută, nu se ne îndoim precum salciile atunci când bate vântul mai puternic. Rămâne la latitudinea voastră dacă doriți sau nu să acordăm trofeul în acest an, însă chiar și cu eșecurile de pe teren, sunt jucători care au dat totul pentru echipă și au argumente pentru a primi trofeul.

Dacă nu mai aveți răbdare, sondajul îl găsiți fie la capătul articolului, fie aici.



În acest al treilea an, dorim să acordăm câte un trofeu celui mai bun jucător al primei echipe și celui mai bun junior - sau, mai precis, jucătorului care s-a evidențiat în Liga Elitelor. Cine-și aduce aminte știe că la prima ediție n-am avut cui să dăm premiu de la seniori, astfel că i-am ales pe Sebastian Mailat și pe Deian Sorescu de la echipa secundă, pentru a rămâne cu pereche. Am și stat de vorbă cu ei atunci, parcă în altă viață, ambii părăsind echipa în maniere regretabile între timp. Premianții de sezonul trecut au fost Marius Croitoru, ales din voturile a peste 300 de suporteri, și Denis Haruț - iar întâlnirea cu ei o puteți rememora aici.

De această dată, prima întrebare este dacă doriți să acordăm trofeul. În cazul în care răspundeți da, puteți alege preferații dintre jucătorii nominalizați.

Nominalizații acestui sezon i-am selectat în baza notelor acordate de noi și de comunitate de-a lungul celor 38 de etape disputate până acuma. I-am exclus din ecuație pe cei care au plecat, respectiv pe cei care au jucat sub 20 de partide. Astfel, pe toți cei care au obținut o notă medie peste media echipei (anume 5,35 pentru toate meciurile din sezonul regulat + play-out) i-am nominalizat la un vot deschis tuturor suporterilor, care astfel pot alege cui îi va reveni trofeul.

Votul va avea un format aparte, sarcina fiind să alegeți, în ordine, cei mai buni trei jucători din acest sezon. Normal că „bun” este un cuvânt vag și general, dar ca idee ne referim la calitatea prestațiilor, la constanță, la importanța pentru echipă, la aportul în meciurile cheie.

Sondajul va fi deschis până duminică (3 iunie) seara, ora 24.00. Trofeul CroVi, la fel ca și trofeul CroVi juniori, vor fi acordate, în măsura disponibilității jucătorilor, în săptămâna care urmează finalizării votului.

Așadar, nominalizații, fiecare cu imperfecțiunile sale, în ordine alfabetică, iar la capăt sondajul magic. Normal că vor fi destule neajunsuri și pentru selecția restrânsă de aici, dar ei au fost jucătorii care au dus acest sezon - cu bune și cu rele.

1. Andrei Artean

Destinul nostru amărui din acest sezon este întruchipat de prestațiile lui Artean - om de bază, ale cărui prestații au fost oscilante, de la o ușoară demotivare la sfârșitul anului trecut, când se vehicula posibilitatea unui transfer, la o intensitate piperată cu nesiguranțe în acest play-out. Al doilea căpitan al echipei reprezintă un caz aparte, fiind unul dintre puținii jucători care au primit note mai mari de la Cronică decât de la suporteri - în parte fiindcă închizătorii sunt greu de evaluat pozitiv, dar și deoarece așteptările de la Artean, ca lider al echipei, au fost mai mari decât a putut duce. A prins la limită această listă, trecându-și în cont și o prestație de „omul meciului”.

2. Gabriel Cânu

Ajuns la 37 de ani, Cânu a fost om de bază în prima parte a campionatului, până când a suferit o accidentare care l-a ținut în afara terenului o perioadă prelungită. A rămas un jucător important și după revenire, cu atât mai mult cu cât postul ocupat de el era unul deficitar numeric, iar per ansamblu a avut prestații bune, chiar dacă lentoarea lui l-a mai expus pe alocuri. Are pe conștiință ultimul meci disputat cu Voluntari, care atârnă greu în soarta acestui sezon. Are în cont două prestații de „omul meciului”.

3. Alexandru Ciucur

Deși a început sezonul ca jolly joker/rezervă, în funcție de unde era nevoie de el, a sfârșit prin a fi un titular obișnuit al echipei. Este printre cei mai buni marcatori alb-violeți, cu trei reușite, toate contribuind la zestrea noastră de puncte. Dacă stăm să ne gândim că Ciucur este, în fapt, mijlocaș dreapta, post pe care a fost jucat foarte rar, trebuie să avem o apreciere mai generoasă a evoluțiilor sale. Poate și din cauza permutațiilor tactice, i-a lipsit constanța în joc, ceea ce îl face, alături de Artean, un nominalizat limită. Are două titluri de „omul meciului”.

4. Cristian Melinte

Melinte a adunat cele mai multe minute din lotul lui Poli în acest sezon, la momentul scrierii. Atunci când echipa a mers bine și a făcut cuplu în centrul apărării cu Cânu, și prestațiile sale au fost apreciabile. În diverse alte combinații, a lăsat de dorit, iar nu puține au fost meciurile în care a evoluat solid, ca o eroare comisă să ne coste câte un gol - mai ales în 2018, cu imprecizii costisitoare la Sfântu Gheorghe, Voluntari și Juventus București. La vârsta lui, cu experiența pe care a acumulat-o, speram să fie un coordonator al apărării, însă a rămas susceptibil la erori. Și Melinte a fost nominalizat la limită.

5. Alexandru Munteanu

Nu am dubii că dacă Alex Munteanu își menținea forma, răutatea din debutul sezonului, echipa nu se afla aici. Fără dubii, cel mai important jucător ofensiv în 2017, grație și a colaborării cu Crețu, Munteanu a mascat puțin neajunsurile noastre în ultima treime. Căderea de pe final de an a fost urmată de o accidentare care l-a ținut departe de teren la începutul lui 2018, iar de atunci prestațiile sale au lăsat de dorit, lipsindu-i, parcă, o viteză. Cu tot cu acest an neconvingător, Munteanu a acumulat patru goluri și șase pase decisive, fiind cel mai productiv jucător al echipei din acest punct de vedere. Are o mențiune la categoria de „omul meciului”.

6. Alin Șeroni

Pare improbabil că Șeroni se regăsește pe această listă. Multă vreme n-a mai prins echipa, în zonă centrală a suferit, iar în flanc nu s-a regăsit asemeni anului trecut. Mini-scandalul cu Grozavu nu a dat a bine, a mai suferit și diverse accidentări de-a lungul anului, însă energia pe care o arată când joacă, nebunie, putem să-i zicem, este apreciată - cu atât mai mult atunci când contrastează cu coechiperii. A greșit destul de-a lungul acestui sezon, la cum a reușit să conteze atunci când mai puțini se așteptau, iar cele trei titluri de „omul meciului” susțin această afirmație.

7. Cătălin Straton

Într-o echipă care suferă precum am suferit noi, te-ai aștepta ca portarul să fie ori erou, ori demon. Am avut șansă în faptul că Straton a făcut parte din prima categorie, chiar dacă au existat disensiuni între el și conducere, iar în prima parte a sezonului și-a pierdut postul de titular. Cele șapte meciuri notate de comunitate cu peste 7,0 spun foarte multe, atât în ceea ce privește slăbiciunile noastre defensive, cât și a faptului că prestațiile lui Straton ne-au salvat de multe rezultate negative (sau mai negative). Normal că nu a fost fără de greșeală, însă îți vine greu să zici că ne-a pierdut meciuri, în vreme ce prestațiile cu Craiova sau Dinamo se pot încadra lejer printre cele mai bune ale unui portar de Liga 1 din acest sezon. A fost numit de patru ori „omul meciului”.

8. Gabriel Vașvari

Chiar dacă toți jucătorii au decăzut împreună cu echipa, Vașvari mi-a lăsat impresia ca fiind cel mai constant - asta o arată și notele noastre. Are depus memoriu de câteva săptămâni, însă rămâne un adevărat profesionist pe teren, iar cu puține excepții a jucat montat meci de meci. Cu siguranță că ne-am fi dorit ca nivelul său să fie unul mai ridicat, să poate influența mai mult jocul, doar că rolul pe care îl are nu este unul de playmaker, deși pe alocuri a încercat să fie - poate că termenul, așa cum l-am întâlnit eu, ar fi de „carrilero”, un închizător care face puțin din toate. Cu cinci goluri (trei din penalty) și două pase de gol este, alături de Munteanu, unul din oamenii cheie ai construcției noastre ofensive. Are două mențiuni ca „omul meciului”.

Nu uitați, ne puteți urmări și pe facebook:
https://facebook.com/cronicavioleta/

Pentru o vedere mai puțin înghesuită a sondajului: 
https://goo.gl/forms/MB04Af6YVIgVkkRR2

Niciun comentariu :

Google+