28 mai 2018

Avancronică: Poli - Dinamo

Egalul dintre Voluntari și Chiajna vine cu două consecințe: dacă batem pe Dinamo, ajungem pe loc de baraj. Și dacă batem Chiajna în ultima etapă, suntem la baraj. Mi se pare fascinant cum Concordia s-a salvat deja de la retrogradare, deși a fost cea mai slabă echipă pe care am văzut-o la Timișoara în acest an, alături de Juventus. C-așa-i în fotbal.


Dinamo București

După ce în etapa trecută a câștigat cu garnitura B, Florin Bratu va alinia o formulă mai familiară în meciul cu Poli. Principala cauză ține de faptul că o parte dintre tinerii bucureștenilor au disputat și au câștigat Cupa României la Elite U19. Robert Moldoveanu, Liviu Gheorghe, Ricardo Grigore, Florin Vasile și Aleksandru Longher au jucat toți cu Voluntari și s-au regăsit în această finală.

Oricine o să îmbrace tricoul lui Dinamo în acest meci, nouă ne va fi greu. Tinerii au dovedit un apetit excepțional de afirmare, în vreme ce titularii de drept au destulă calitate, însă ar putea să nu mai fie la fel de conectați pe acest final de campionat. Oricum, alb-violeții nu plecau învinși de la București acum o lună fără aportul lui Istvan Kovacs și compania., cu titularii lui Dinamo cu tot. Prezența lui Alexandru Tudor la centru de această dată este fix ce ne mai lipsea.

Parcă nici nu contează rivalitatea istorică în acest moment, mai ales că atmosfera care se anunță pentru meci nu este taman una electrizantă, iar de forma oaspeților de astăzi chiar n-are rost să o mai punem în balanță (cinci victorii, ultimele patru fără gol primit). Speram de când s-a stabilit programul de play-out să nu jucăm partidă decisivă cu Dinamo, dar asta este. Dacă e să fie bine, o să fie și frumos.

Poli Timișoara

Cele  mai mari certitudini la noi sunt absențele: Popovici, Oliva, Țigănașu, Străuț și Haruț vor absenta de la acest meci. Un semn de întrebare planează și asupra lui Straton, după o accidentare suferită la genunchi în meciul de la Botoșani. Ar fi o pierdere importantă, fiindcă portarul a reușit să ne ofere constanță și încredere în acest play-out submediocru. Curileac, și el cu prestații respectabile, ar avea dezavantajul că n-a mai apărat de la începutul lui februarie.

Mă aștept să rămânem la formula de la Botoșani, cu apărarea în trei. Rămâne să vedem cine va fi titular în atac, dar nu cred că e loc de prea multe experimente. Trebuie să găsim, cumva, resursele să înscriem un gol mai mult ca adversarul.

Ce mai zice Neaga?
„Mă interesează mai puțin cu ce garnitură vine Dinamo. Mă interesează ca băieții mei să fie concentrați luni, să aibă atitudine și să dea dovadă de caracter. Sunt minunați și cred că putem învinge pe Dinamo.”
Neaga este convins că jucătorii merită mai mult. Că merită stabilitate. Sunt de acord, în aceeași măsură în care cred că stabilitatea ți-o creezi - respectiv, ți-o creează conducerea, chiar și cu resurse limitate. De când a venit, Neaga a făcut ceea ce știe să facă, ceea ce îi spune instinctul de fotbalist - a luat partea echipei și a încercat să dea încredere jucătorilor. La urmă, când tragi linia, trebuie să putem spune cel puțin că am dat tot ce-am putut și că n-a fost de ajuns. Măcar acuma.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+